Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogosan akadnak ki ram a...

Jogosan akadnak ki ram a szuleim amiert nem fogadom el toluk a papirswiftet?

Figyelt kérdés

Nemreg lett meg a jogositvanyom, es a szuleim ugy gondoltak, meglepnek a szulinapomra egy autoval. Alapvetoen semmi szuksegem nem lenne autora, azota is busszal jarok videkrol iskolaba, es egyetemre is inkabb vonattal ingaznek mint autoval. Azert akarnak nekem autot, hogy legyen rutinom, es hogy ne kelljen majd egyetemre se 60kmt naponta vonatoznom. Igen am, de egy 97es szinte mar rohado papir swiftet akarnak venni, mondvan, hogy kezdo jogsihoz tokeletes. Es nem ertik miert vagyok felhaborodva. Felreertes ne essek, nyilvan nem egy C mercit szeretnek elso autonak, csak egy olyat, amiben nem halok meg mar a legkisebb utkozesnel. Mert semmi humorom napi 60 kmt vezetni a kamionokkal teli autouton egy ilyen autoval. Egyaltalan nem erzem magam benne biztonsagban.

A szuleim szerint minden autban meg lehet halni, de azert egy regebbi golfban, fabiaban, volvoban sokkal nagyobb biztonsagban ereznem magam.

Jogosan gondolnak egy paranoias elkenyeztetett gyereknek aki inkabb vonatozna mintsem elfogadna az autot?

2018. márc. 29. 12:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Egy régebbi Golf is ugyanúgy palacsintává lapul, mint a Swift, ezek a régi autók sajnos mind ilyenek. Gondolom milliókat meg nem akarnak a szüleid rákölteni egy olyan autóra, ahol körbe van zsákozva a sofőr. Csak hogy tisztán lásd a dolgokat. Ha neked nem tetszik a Swift, akkor nézz körbe, hogy miket lehet kapni hasonló áron és vesd fel nekik, hogy inkább olyat szeretnél. Hiszen ha ugyanolyan árban van, akkor egy szavuk sem lehet, nem igaz?

Egyébként ha attól félsz, hogy meghalsz az autóban, akkor minek akarsz egyáltalán vezetni? Nekünk van egy régi Ladánk és egy 3 éves zsír új Fordunk is, mégis inkább a Ladát választom az "érzés" miatt. Az biztos, hogy ha ezzel frontálisan belecsapódok valamibe 90-el, akkor valószínűleg már csak a túlvilágon fogok létezni, de ennek kb. 0,0000001% esélye van, így nem is ezen forog az agyam vezetés közben. Másrészt 30 évvel ezelőtt is voltak balesetek, mégsem halt bele mindenki, pedig azokban az autókban légzsák sem volt. Nem tudom, hogy miért gondolod azt, hogy a baleset az egyenlő kell legyen a halállal.

2018. szept. 11. 01:52
 22/26 anonim ***** válasza:

"En tenyleg felek a swiftben/matizban/puntoban autouton. Varosban, ahol max 40el megyunk semmi bajom veluk, de orszaguton nem kockaztatnek."

Először is: Indokolatlan esetben nem 40-el megyünk, hanem 50-el! A lassú haladással gyakorlatilag saját magadnak okozol balesetet, mert kerülgetni kényszerülnek és bizony az előzés az veszélyes manővernek számít, de ezt elvileg említették is a KRESZ oktatáson.

Másodszor, ha jó a futómű és a gumi (ami biztosan jó, hiszen enélkül nem is közlekedhetsz az autóval), akkor tök mindegy, hogy Trabant van alattad vagy egy Ferrari, ugyanolyan jól fogja tartani az utat, legalábbis ha nem tervezel 90-es táblánál 160-al száguldozni. Az olyan autót, ami nem bírna az úton maradni, azt ki sem engednék a gyárból! Szóval igenis közlekedj országúton is, Swift-el is! Ne legyél olyan, mint a nagyanyám, aki világéletében nem mert Bp.-en átmenni autóval, hasonló fura gondolatok miatt (azt hitte szegényem, hogy biztosan baleset lesz a vége)... Nem a gondolkodásmódoddal van probléma, nem is azzal, hogy túlságosan is óvatos akarsz lenni, csak túl kéne lépni a képzeteken és megtapasztalni a valóságot. Rá fogsz jönni, hogy ami a fejedben van, az nem több, mint élettelen gondolat, ami pszichésen kordában akar tartani téged.

2018. szept. 11. 02:07
 23/26 anonim ***** válasza:
57%
Jogosan, nekem Swiftem van a régi, naponta vezetek, suli, ide-oda, az a kérdés, hogy mikor fogok meghalni, lassan 3 éve nem sikerült szerencsére, és érdekes én meg azt hallgatom, hogy miért nem cserélem le korszerűbb autóra, segítenének is... én úgy érzem az én életemnek mindegy, nem vagyok függő, se cigi, se ital,se semmi kell egy kockázati tényező.
2018. szept. 11. 06:54
 24/26 anonim ***** válasza:

Azért ez érdekes.

Jött három válasz egy napon belül, és mintha a kérdező le sem írta volna, hogy megkapta (kihisztizte) álmai nem-suzukiját a szüleitől. Megoldódott az ügy, már nem volt mire válaszolni.

2018. szept. 11. 08:03
 25/26 anonim ***** válasza:
Ha az én gyerekem lennél azt kaptad volna hogy kereshet el albit
2018. szept. 11. 11:05
 26/26 anonim ***** válasza:
én csak azért írtam ide, hogy jelezzem 3 éve van Swiftem és még nem haltam meg, ha nem halok meg évente írok, hogy mi van jelen helyzetben. Oké? Ha nem írnék 1 év múlva meg vagyok halva, mert beírtam a telefonba, hogy írok.
2018. szept. 11. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!