Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogosan akadnak ki ram a...

Jogosan akadnak ki ram a szuleim amiert nem fogadom el toluk a papirswiftet?

Figyelt kérdés

Nemreg lett meg a jogositvanyom, es a szuleim ugy gondoltak, meglepnek a szulinapomra egy autoval. Alapvetoen semmi szuksegem nem lenne autora, azota is busszal jarok videkrol iskolaba, es egyetemre is inkabb vonattal ingaznek mint autoval. Azert akarnak nekem autot, hogy legyen rutinom, es hogy ne kelljen majd egyetemre se 60kmt naponta vonatoznom. Igen am, de egy 97es szinte mar rohado papir swiftet akarnak venni, mondvan, hogy kezdo jogsihoz tokeletes. Es nem ertik miert vagyok felhaborodva. Felreertes ne essek, nyilvan nem egy C mercit szeretnek elso autonak, csak egy olyat, amiben nem halok meg mar a legkisebb utkozesnel. Mert semmi humorom napi 60 kmt vezetni a kamionokkal teli autouton egy ilyen autoval. Egyaltalan nem erzem magam benne biztonsagban.

A szuleim szerint minden autban meg lehet halni, de azert egy regebbi golfban, fabiaban, volvoban sokkal nagyobb biztonsagban ereznem magam.

Jogosan gondolnak egy paranoias elkenyeztetett gyereknek aki inkabb vonatozna mintsem elfogadna az autot?

2018. márc. 29. 12:57
1 2 3
 1/26 Beviz Elek ***** válasza:
37%
Jogosan
2018. márc. 29. 13:02
 2/26 crudy ***** válasza:
83%
Egyetemre jersz, gyanitom 19-20-21 eves vagy. Allj a ket labadra, es mond meg nekik h nem. Es azert nem, mert nem. Biztosan meg tudod mar indokolni egyedul is nekik a nezetedet. Nagyon aranyosak, tedd hozza, de mond el mi bajod es legyel diplomatikus, keressetek kozosen alternativat. Egy olyan megoldast amit nem ok dontenek el es nem csak te. Vagy? Fognunk kell a kezed es melletted nekunk beszelni a szuleiddel? Ne csinald mar.
2018. márc. 29. 13:03
 3/26 anonim ***** válasza:
48%

Jogosan. Neked is csak megszületni volt nehéz. Tipikus elkényeztetett nyálas kisp__s, akiktől viszket a bakancsom orra. Százezrek elvoltak benne évtizedekig, és nem haltak meg benne többen, mint a statisztikai átlag.

Ha apád lennék, és megtehetném anyagilag, szerencsétlen autót odaajándékoznám egy valóban rászorulónak, aztán megkérnélek hogy takarodj a mamahotelből albérletbe.

2018. márc. 29. 13:06
 4/26 anonim ***** válasza:
34%
Figyelj, nem hiszem, hogy a szüleid olyan makacsok, hogy nem veszik figyelembe a te véleményedet is. Próbálj meg célozni, hogy milyen kocsit szeretnél, mert úgyis te fogod használni. Neked kell jól érezned magad benne.
2018. márc. 29. 13:06
 5/26 mnblkjpoi ***** válasza:
25%

Régi dízel mercit vegyetek.Nagyon strapabíró és korukhoz méretükhöz képest nagyon takarékosak.Nem beszélve arról hogy sokkal biztonságosabb mint a swift.W201,W124-ben gondolkoznék a helyedben.

A kérdésre válaszolva:Nem jogos hogy kiakadnak rád amiért nem akarsz fiatalon meghalni;)Ha már pénzt adnak ki akkor olyanért adják ki aminek örülsz is.Én a fiamnak(18eves) 2hete vettem egy

190-es mercedest 2.5szívódízel motorral.Nagyon szerethető autó,és egyáltalán nem érezni bent a kocsiban hogy egy 300e forintos kocsiban ülsz.

2018. márc. 29. 13:07
 6/26 anonim válasza:
63%
Az en elso autom egy B corsa volt es tokeletes volt. Az sem egy tuleloauto, de talan egy fokkal jobb a swiftnel. Arban es teljesitmemyben ugyanaz a kateg. Szerintem azzal kene probalkozni. Egyebkent utana mamam swiftjet vezettem es imadom. Ne abnol indulj ki hogy baleset lesz mert azzal hogy nyugtalan vagy csak szarabbul fogsz vezetni. Mindegyik auto megteszi a feladatot, csak ne valami olcso kinai vacakkal indulj a vilagnak.
2018. márc. 29. 13:12
 7/26 anonim válasza:
47%
Szerintem is mondd el nekik ezt úgy, hogy ne érezzék, hogy elégedetlenkedsz az autó értékével. Azzal nincs baj, hogy 97-es az autó, de tényleg nem túl biztonságos. Egy hasonló korú golf se sokkal drágább, viszont biztonságosabb. Próbáljatok olyat találni amiben van légzsák, hasznos lehet. Én első autónak két éve egy 95-ös mazda 323C-t kaptam. Biztonságosnak érzem, és hiába régi, nem látszik rajta, elektromos ablak, elektromos napfénytető stb és ami tényleg számít: kétoldali légzsák... 350.000 volt, autóért aprópénz, de biztonságban érzem magam benne és úgy örülök neki mintha új lenne. Egy ilyen korú autónak nem a megvétele sok, hanem a fentartása, néha szervíz, biztosítás friss jogsisként stb. Habár az autót ajándékba kaptam, azóta már elköltöttem az értékét saját zsebből ezekre a dolgokra. Ha nincs szükséged autóra, akkor ezt is vegyétek figyelembe.
2018. márc. 29. 13:13
 8/26 anonim ***** válasza:
53%
Mindkét oldal érvei jogosak, helytállóak. De addig tartana ez az álláspontod, amíg egy hét vonatozás után össze tudod hasonlítani a bejárást 1 hét autózással
2018. márc. 29. 13:26
 9/26 anonim ***** válasza:
44%
Figyelj, ameddig nem neked kell fenntartani, addig örülj hogy van kocsi, ha meg neked kell akkor probléma megoldva, megmondod nekik, hogy köszi nem kell majd én veszek magamnak autót.
2018. márc. 29. 13:42
 10/26 A kérdező kommentje:

Nem nezem le a suzukit egy vitaraban nyilvan nem felnek. A problema ott kezdodik, hogy szerintuk lusta vagyok, mert nem akarok vezetni. Nekem oszinten szolva kenyelmes hogy mas vezet helyettem reggel, van idom kicsit atnezni a vonaton meg a buszon az anyagot. Budapesten belul meg gyorsabb bkvzni mint araszolni az autoval. A masik, nekem csak 80ezer ft jovedelmem lesz a dualis kepzesbol, es nem, nem fogom a fizetesem felet se autora se kollegiumra kolteni. Azt mondtak, hogy ha ez a bajom, fizetik ok az autot, en meg erre azt, hogy ha mar valamit fizetni akarnak nekem, akkor nyissanak a nevemre egy lakaskasszat.

Most ebben ugy nez ki megallapodtunk, azzal a kikotessel, hogy barhova megyunk a csaladdal vasarolni meg rokonokho, en vezetek a rutin miatt.

2018. márc. 29. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!