Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogosan akadnak ki ram a...

Jogosan akadnak ki ram a szuleim amiert nem fogadom el toluk a papirswiftet?

Figyelt kérdés

Nemreg lett meg a jogositvanyom, es a szuleim ugy gondoltak, meglepnek a szulinapomra egy autoval. Alapvetoen semmi szuksegem nem lenne autora, azota is busszal jarok videkrol iskolaba, es egyetemre is inkabb vonattal ingaznek mint autoval. Azert akarnak nekem autot, hogy legyen rutinom, es hogy ne kelljen majd egyetemre se 60kmt naponta vonatoznom. Igen am, de egy 97es szinte mar rohado papir swiftet akarnak venni, mondvan, hogy kezdo jogsihoz tokeletes. Es nem ertik miert vagyok felhaborodva. Felreertes ne essek, nyilvan nem egy C mercit szeretnek elso autonak, csak egy olyat, amiben nem halok meg mar a legkisebb utkozesnel. Mert semmi humorom napi 60 kmt vezetni a kamionokkal teli autouton egy ilyen autoval. Egyaltalan nem erzem magam benne biztonsagban.

A szuleim szerint minden autban meg lehet halni, de azert egy regebbi golfban, fabiaban, volvoban sokkal nagyobb biztonsagban ereznem magam.

Jogosan gondolnak egy paranoias elkenyeztetett gyereknek aki inkabb vonatozna mintsem elfogadna az autot?

2018. márc. 29. 12:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%
Bármilyen autóban meghalhatsz, ha úgy ütközöl, akármilyen biztonságos, sok esetben szart se ér a biztonságos autó, ugyan úgy szőrnyethallnak. Neked inkább a rutintalanság ami taszít szerintem, bátortalan vagy és ezért találtad ki ezt.
2018. márc. 29. 14:10
 12/26 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Kismillió ilyen van sajnos. Fogadd el, legfeljebb eladod, és visszaadod nekik a pénzt.

Én is mostanában egy olcsó autót kerestem, látómezőmbe került a suzuki, de mondtam, inkább gyalogolok, mint egy ilyen.

Budapesten meg rendszeresen belemennek az emberbe hátulról, egy suzukinál egy ilyen végzetes, egy masszívabb régi német azért csak kibírja.

2018. márc. 29. 14:21
 13/26 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem jogosan, igen.

Én szintén egyetemistaként nagyon örülnél neki, ha ilyen ajánlatot kapnék a szüleimtől.

Hidd el, ha régi német autót veszel, arra meg majd rámegy minden félretett pénze a szüleidnek a számlákra. Lehet akár a segged alatt 30 milliós Audi, BMW, Mercedes, ha marha vagy, abban is meghalsz. Meg évről évre bebizonyosodik, hogy a luxusautó tulajok halnak meg pont autóbalesetben, mert azt hiszik, hogy majd a 30 millió megvéd...

De így jobb is mindenkinek, hogy inkább buszozol-vonatozol, mert mást sem veszélyeztetsz az utakon a pökhendiségeddel.

2018. márc. 29. 14:57
 14/26 mnblkjpoi ***** válasza:
32%

"Bármilyen autóban meghalhatsz"

De nem mindegy mekkora sebességnél halsz szörnyet a kocsiban.A swiftnél sokkal biztonságosabb a régi merci.És baleseteket(az igaziakat nem a hatulról nekem koccantak féle történet)nem csak tanulók csinálhatnak.És ha tanuló is csinálja akkor nagy eséllyel valami 3as compactban feszítős 17éves hülyegyerek.

2018. márc. 29. 16:07
 15/26 anonim ***** válasza:
64%

"Alapvetoen semmi szuksegem nem lenne autora"

Igazából a szüleiddel van baj, hogy eröltetik a vezetést, amikor neked nincs szükséged rá.

"ha mar valamit fizetni akarnak nekem, akkor nyissanak a nevemre egy lakaskasszat."

Azt hiszem nagyon sok szülő társam örülne egy ilyen előre látó gyereknek.

2018. márc. 29. 16:15
 16/26 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem jogos, amit mondasz. Ezek az autók városba valók, ahol kicsi az esély a súlyos balesetre. Az utóbbi időben megnőtt a forgalom, fokozottan veszélyes a vezetés, és egy régi swiftben tényleg nincs sok esélyed. Végignéztem pár balesetes képet a neten, és még a kortársaival szemben is látványosan alulteljesít a balesetekben.
2018. márc. 29. 17:05
 17/26 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen az eddigi valaszokat!

Nem azert irtam ki a kerdest, mert nem tudnek a sarkamra allni, csak nem akartam elhinni, hogy annyira hulyen gondolkozom. Alapvetoen azert akarnak nekrm autot, hogy legyen rutinom, es hamarabb hazaerjek. De mar van 2 auto a csaladban, es nem orulnek, ha egy harmadik auto fenntartasara menne a penz. En tenyleg felek a swiftben/matizban/puntoban autouton. Varosban, ahol max 40el megyunk semmi bajom veluk, de orszaguton nem kockaztatnek. Azert akartak nekem ilyen autot, mert kezdo jpgsival, rutin nelkul nem baj ha egy olcso, strapasabb autoval vezet az ember, egy vadiuj kocsit nem mernenek odaadni. Es nem, nem azert hisztizek, mert nekem egy 15+ eves, szethajtott, 200lovas, hatso kerekes bmw kell..

2018. márc. 29. 17:17
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Igaz fiatal vagyok még(24), de marha sokat vezetek, és sok mindent, hosszabb rövidebb távon, swiftet is vezettem, városba tökéletes, ha városi lennék, és csak városon belül futkosnék meg havi egyszer kimennék a szomszéd megyébe swiftem lenne, de nem így van, így nem swiftem van. Viszont, nem biztonságos, mint ahogy a a hasonló korú-méretű autók sem. És szerintem igazad van, én sem szívesen utaznék főleg kis rutinnal swifttel. Ja hogy miért van még mindig az úton, mert csóróság van, nincs pénz, akinek van pénze az nem swiftel jár, az nem előny egy autónál hogy csak tankolni kell bele mert olyan igénytelen, puritán, nincs ami tönkremenjen benne.

Gondoljon bárki a Rezesova balesetre, ott ha egy új normális méretű autót, mondjuk egy akkor pár éves kombi mondeóban ülnek ugyan ez történik? Szerintem, és ez az én véleményem, hogy nem, még mindig élne az a négy ember!

Én amúgy Volvóval járok, a biztonság és a kényelem miatt, de igaz hogy nagyobb az autó, de majdnem duplája az önsúlya a kettő autónak, 820 kg egy régi swift önsúlya!

2018. márc. 29. 19:00
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Fél Európát nem egyszer átnyaltam 1000-es Swiftel. Nem haltam meg. Hibátlan kis jószág!
2018. máj. 9. 11:27
 20/26 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek a valaszokat, a velemenyem tovabbra sem valtozott. Ezek utan sem ulok be semmilyen kisautoba orszaguton/autopalya, inkabb a vonat/busz. Ha valaki ezert hulyenek nez, sznobnak tart, tegye, nem erdekel, az eletem tobbet er. Vegul megiscsak kaptam auto, egy 2006-os honda accordot. A szuleim fizettek a kocsit, az atirast, biztositast, adot, meg egyszer telitankoltak, de innentol kezdve mindent nekem kell allnom rajta. Jo vezetni, biztonsagban erzem magam benne, kenyelmes, es talaltam 2 embert aki szinten bejaros, oket is fuvarozom, igy az uzemanyag sem veszes.
2018. szept. 9. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!