Szerintetek jogosan buktatott meg a vizsgabiztos a forgalmi vizsgán?
Á, a következő áldozat! :-)
meg a gonosz vizsgabiztos!
Ha már félig beállt a kocsi, ott már belátható az út és lehet biztonságosan előzni.
Azzal, hogy megvártad, míg beparkol akadályoztad a forgalmat (még ha nem is volt senki körülötted, annak számítana), ami pedig szabályellenes. Szabályellenességkor pedig szerintem, alap, hogy megbuktatnak.
Ma egy kanyarnál összekoccant két kocsi (ráfutásos).
Én kicsivel mögöttük haladtam. Természetesen mire odaértem már az elakadásjelző kint volt, nézték a kárt a kocsikon, de a sávomat teljesen elfoglalták. A menetirány szerinti bal oldal persze teljesen beláthatatlan volt, bármikor rám fordulhat egy autó, ha épp arra kanyarodik. A koccanó autók nem igen akartak elindulni.
Mit tettél volna ebben a helyzetben?
- Kikerülted volna a menetirány szerinti bal oldalon, ezzel kockáztatva a szembe forgalommal,
- vártál volna 10-20 percet, míg elindulnak, mert neked a biztonság megér pár percet?
Bármennyire is pontoztátok le előzőt, igaza van.
Az ilyen mindentől rettegek, nem merek menni, nem merem kikerülni sofőrök okozzák a legtöbb galibát és balesetet.
8-as, a kérdező írta, hogy már félig beállt a kocsi a helyére, mikor szólt a vizsgabiztos, hogy haladjanak.
Forgalmi vizsga csak városban van, ahol az út nem olyan szűk, hogy egy félig beállt autó miatt a szembejövő sávba át kellene menni.
Ha valaki még azután sem mer elmenni egy autó mellett, hogy a felező vonalat nem is kellene átlépni, az olyat ne is engedjék forgalomba, mert a reggeli csúcsban az az 5 perc is hatalmas dugókat okozna. Csupán azért, mert valaki nem mer kikerülni egy autót. Az ilyen inkább gyakorolhassa még a forgalomba való vezetést oktatóval.
Amúgy 8-as, mi tart neked egy parkolásban 10-20 percig?? 10 perc alatt még egy kamionnal is be lehet parkolni a garázsba tolatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!