Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen kocsitok van, mit...

Milyen kocsitok van, mit cseréltetek ki benne eddig, és milyen értékben?

Figyelt kérdés
Nekem egy régi tipusú 1.3 swiftem van. 250 ér vettem pár éve azóta 300 simán ráment. Kasztnizás lambda szonda injektor fékek , olajcsere gyertya váltó kuplung stb. Haveromnak ugyanilyen van azt mondja hogy hülye vagyok minek költök rá. Szerintem ez nem egy durva összeg ha hosszabb távon gondolkozol egy autóban , és nem akarod hogy kirohadjon alólad plsszba még biztonságosan tudjál közlekedni vele. Érdekel a tapasztalatotok :)

2018. márc. 21. 17:49
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

"Hát igen ez is egy véglet. A lakatolás festést itt is mi csináltuk , am nagyon nagyon sokba lett volna. A váltó kuplunggal viszont szerelőhöz fordultam az nem ment volna. Anyaggal munkabérrel volt 100 e. Viszont az tanulság hogy anno beleugrottma kicsit ebbe a kocsiba , vehettem volna ugyanilyet olcsóbban is de hát ezvan."

Nos igen, bár ez az árfekvés már-már inkább a bontószökevény kategória.

Használt autónál bármi kibukhat. Egy másik, 3,5 millásnál a vétel évében kellett kettős tömegűt cserélni (ez volt eddig a legnagyobb tétel), aztán szíjtárcsa, miegymás. Aztán kasznizás, festegetés ennél is lesz, sikerült nekem is kicsit megnyomni a bal első sarkát, aztán a festéklepattogzós történet jön elő itt-ott, főleg az íveknél, küszöbnél. Ezt meg addig kell kezelni ameddig egy csiszolás, festés elég lesz a dolognak, az öregnél el is lett hanyagolva kissé, így utólag többe fog kerülni a lakatolás.

2018. márc. 21. 19:30
 12/32 A kérdező kommentje:
Ignises. Én nekem is minden vágyálmom volt egy új autót kihozni de sajnos nem engedhetem meg magamnak. Használt autó piac sajnos ilyen vagy kifogod vagy nem. Költeni mindig kell rá de nem mindegy mennyit. A kuplung váltó ugyis elkopik idővel szintúgy mint a fékek . A rohadás az összes suzukinak ellensége szinte. Azzal a tudattal vagyok csak nyugodt hogy ezen megvan csinálva majdnem minden kb. Tudom hogy úgysem tudnám eladni hogy visszajöjjön a ráköltött ára , úgyhogy addig megy amíg megy utána bontódik. Ismerek olyan sikertörténetet ismerősömtől , hogy kihozta a 700 ezres seatot és a motorja bedöglött pár 100 km után. Azért ez elég rossz lehet.
2018. márc. 21. 19:37
 13/32 anonim ***** válasza:

1.2 millióért vettem.

1 évbe 102000 (2016) Ft: téli gumik, vizsga, szerviz + apróságok

2 évbe 140000 (2017) Ft: vezérlés, szerviz x2, hátsó tárcsa, betét +apróságok

3 évbe (2018):220000 Ft: nyári gumi +felni, első tárcsa betét, szerviz, néhány szilent

2018. márc. 21. 19:39
 14/32 A kérdező kommentje:
Utolsó. Igen nem mindenki vágott volna bele. De én ugy vagyok vele hiába veszek 500 ér egy suzukit annál is kijöhet bármi. Persze ha akkor tudom hogy kuplung váltó , akkor 150 et adtam volna érte nyilván. Semmi jele nem volt vételkor.. Persze egy több millás autónál a költségek is nagyobbak. De gondolom a fizu is :)
2018. márc. 21. 19:40
 15/32 A kérdező kommentje:
Utolsó. 450 et költöttél rá szerintem ez korrekt. Bár az én ismerőseim valamilyen különösebb okból sose költenek kocsira mindig minden jó rajta. Vagy aki tudja hogy rossz valami hagyja úgy ahogy van. Érdekes :)
2018. márc. 21. 19:42
 16/32 anonim ***** válasza:
Én egy 2000évjáratú Nissan Primerat vettem 250ezerért.1'6 16V motor,klíma,ABS,4 légzsák.Másfél éve vettem,ez alatt egy gumiharangot és egy szilentet kellett benne cserélni,már nem emlékszem mennyi volt a csere ,kb.20ezer.Karosszéria nem rohad.A fényezés már kicsit kopott.Egyébként elötte egy régi swiftem volt,amit egy vagyonért felújíttattam,mert nagyon rohadt.Mire kész lett eladtam.Így utolag már bánom,hogy a suzukira annyit ráköltöttem.A Nissan egy más világ,először féltem tőle,hogy drága lesz a fentartása,de szerencsére nagyon megbízható autó,sosincs semmi baja.
2018. márc. 21. 19:46
 17/32 A kérdező kommentje:
Gratulálok. Ezek szerint te pont kifogtad a jó autót. Bár idővel biztos hogy kell majd kopóalkatrészre költeni ott is. Nekem egy vw polo volt azelőtt nagyon megvoltma elégedve vele. Csak valamiért vonzottak a swiftek mindig. Jó tudom hogy 120 nál halálfélelem meg zörög hangos , de valamiért a gyerekkorom hozza vissza a régimódi kis belsejével :)
2018. márc. 21. 19:56
 18/32 anonim ***** válasza:

13 vagyok

Az idei évi költségeimhez azért hozzá tenném hogy nem kellett volna nyári gumit vennem mert volt, akkor méretbe mint a téli 195/65 15, de 225/45 17 -re cseréltem. 92000 volt csak a négy gumi áfa nélkül meg 65000 a felni. Ezt csak extrának tekintem. a régi nyári gumikat meg 25000 ért eladtam.

Ha valamit használnak az kopik! Azaz nem árt cserélni benne dolgokat, mert egy kiváló állapotban lévő pl 15 éves autó és szét tud hullani 1-2 év alatt.

A másik: nem mindegy , hogy azt cserélik ki egy autón amit szükséges, vagy csak azt amit már muszály

2018. márc. 21. 20:13
 19/32 A kérdező kommentje:
Teljes mértékben egyetértek veled. Én inkább kicserélem ha már a szerelőm is azt mondja hogy cserés. Nem várom meg amíg nagyob baj történik. Láttam már 1-2 kifordult suzuki kereket pályán :) Tudom azt is hogy amit ráköltök soha nem fog visszajönni árban , ha eladnám vagy valami. Én a napi biztonságos használat miatt tartom rendbe a kocsit :) Páran emiatt lehülyéznek ismerős körökben . De nekem legalább olyan kocsim van ami rendben van már nem félek vele elmenni sehova sem. Ellenben 1-2 ismerősöm autójába nem tudnának beultetni erőszakkal sem :D .
2018. márc. 21. 20:17
 20/32 anonim ***** válasza:

De, nagyon durva!!!

Nem olvastam a kommenteket, csak a fő kérdést.

Nekem egy '97-es swiftem van, 1.0 motorral. 6 éve van nálam, akkor 270ezerért vettem. Azóta max 100ezret költöttem rá. Vezérléscsere, Váltócsere, kuplungcsere, fékek, meg a kötelező olajcserék. Ja, most volt még a főtengelyszimering.

2018. márc. 21. 20:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!