1 millió forint értékben milyen megbízható személygépkocsit ajánlanátok? Ennyi a keretem de elégé hiányos a tapasztalatom kocsik terén
1 misi + átírás?
Mert ha igen, akkor vegyél valamit 7 kilóért. Attól függ mire keresel. ABS, klíma legyen alap. Ha inkább város akkor kisautó, ha inkább hosszabb utak akkor nagy. 2 havonta egy pályázás miatt meg ne vegyél A8-as Audit.
Mik az igényeid? (hol használod, mennyit mész évente, család van-nincs-lesz...)
Szerintem is max 700-ért vásárolj, 200-at tegyél félre a szervizre (olaj, szűrők, vezérlés), a többi meg kelleni fog az átírásra és az útiköltségekre.
Mivel főleg város akkor benzines kell neked, vagy pedig benzin+gáz.
Szerintem válasz egy közelben lévő nagyobb várost és járd végig a kereskedéseket 500-750 közötti autókat nézegetve, és ne foglalkozz a motorral ami benne van. Csak nézd meg őket élőben neked mi tetszik, miben érzed jól magad, és mekkora méretű legyen.
Néhány példa:
Toyota Avensis, corolla, yaris
Mazda 626, 323
Honda Accord, Civic
Peugeot 206, 306, 406
Renault Clio 2, Thalia, Megane 2
Volvo S40, V40
Opel Astra G, Vectra B
VW konszernek nincs normális benzin motorja ebben az árkategóriában
Ökölszabály, hogy ha 1 milliód van, akkor ne egymillióért keress autót, hagyjál legalább 15-20%-ot az esetleges szervizekre.
Ismeretlen előéletű autónál alap a teljes vezérlés cseréje, az olaj és egyéb folyadékok cseréje, de simán beletenyerelhetsz ezen felül is valami váratlanba.
Ilyen ársávban meg igen ritka a korrekt dokumentációval rendelkező autó, szóval ezekre készülj.
Ami a konkrét kérdést illeti: én ennyiért egy Yarist vennék, 1.3-as motorral. 800 körül már ki lehet fogni normális, nem lepusztított darabokat, amit további 200-ból rendbe tudsz rakni. Pici, de tágas autó, pályán sem életveszély vele közlekedni, stabil és aránylag jól is megy. A motorja agyonüthetetlen, ha nem hajtod szét, sokáig problémamentes lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!