Cseréltetek már téligumit? Aki igen, most nem parázik?
Autógumi szempontból nálunk október végétől április elejéig tart a "tél", akkor is, ha egyébként jó idők vannak.
Soha nem értettem azokat, akik akkor rohannak a gumishoz, amikor leesik a hó, illetve márciusban az első enyhébb napok után teszik vissza a nyári gumit.
Hozzá teszem, a mostani időjárásra lehet mondani, hogy szélsőséges, téli gumival sem volt ajánlott tegnap útra kelni, a hótorlaszokon az sem megy keresztül
Áprilisban Ausztriába kell menjek, ahol akkor is kötelező a téligumi, csak amiatt hagytam még fenn. Szerencsére.
Amúgy ez az eset ismét azt bizonyítja, hogy a mi éghajlatunkra az All Season gumi lenne a megfelelő. Ezzel az 5-10 centi hóval, ami van, még simán elbír egy All Season gumi, cserében mikor 4 nappal ezelőtt +18 fok volt, akkor sem kellett volna sajnáljam a téligumit, hogy agyonkoptatom a meleg száraz aszfalton.
Igen,hét elején cseréltettem...
Nem parázok,hó is csak nyomokba volt reggel,délbe már sehol.
A másik autót használtam a hideg miatt, azon ápr eleje/közepe ameddig teli gumi van.
Én nem cseréltem még soha. Nem is fogok soha cserélni, csak ha kötelező lesz esetleg.
Lehet hurrogni , de engem nem érdekel a gumi lobby szövege.
Ez mind csak azért van mert igy jóval nagyobb lesz a bevételük.
Azért az is érdekes hogy azóta mióta van ez a nagy gumi csere, sokall nagyobb balesetek vannak , mint azelőtt amikor vigyáztak az emberek.
Én még jártam Trabanttal, és nem téli meg nyári gumi , nem volt radiál sem, hanem DIAGONÁL gumi volt. !!!!
Akkor nem voltak ilyen balesetek szinte soha.
Úgy ment mindenki hogy vigyázott.
Akkor pontosan tudod, hogy milyen mintázata volt egy akkori guminak.
Most hasonlítsd össze egy mai nyári gumival. Ég és föld a különbség.
Nem értem hol a gumi lobbi, amikor tudsz venni négy évszakosat és ugyan ott vagy mint régen a trabantoddal, hogy nem kell cserélgetni.
Mellesleg nem a levegőbe beszélek, jártam én is nyári gumival télen és mondhatom marha rossz volt.
8.Te pont a levegőbe dumálsz. Azt se tudod mit írtál. Azt ne mondd már hogy akkor jobb volt a diagonál gumi mint a mostaniak.
És mégis el lehetett közlekedni.
Van akinek mindegy se egyikkel se másikkal nem tud biztonságosan közlekedni , mint te 8. sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!