Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Cseréltetek már téligumit?...

Cseréltetek már téligumit? Aki igen, most nem parázik?

Figyelt kérdés
2018. márc. 18. 15:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szerettem volna, de az időjárás közbe szólt. Majd csak jövőhéten fogok.
2018. márc. 18. 15:08
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Autógumi szempontból nálunk október végétől április elejéig tart a "tél", akkor is, ha egyébként jó idők vannak.

Soha nem értettem azokat, akik akkor rohannak a gumishoz, amikor leesik a hó, illetve márciusban az első enyhébb napok után teszik vissza a nyári gumit.

Hozzá teszem, a mostani időjárásra lehet mondani, hogy szélsőséges, téli gumival sem volt ajánlott tegnap útra kelni, a hótorlaszokon az sem megy keresztül

2018. márc. 18. 15:13
 3/14 anonim ***** válasza:
29%

Áprilisban Ausztriába kell menjek, ahol akkor is kötelező a téligumi, csak amiatt hagytam még fenn. Szerencsére.

Amúgy ez az eset ismét azt bizonyítja, hogy a mi éghajlatunkra az All Season gumi lenne a megfelelő. Ezzel az 5-10 centi hóval, ami van, még simán elbír egy All Season gumi, cserében mikor 4 nappal ezelőtt +18 fok volt, akkor sem kellett volna sajnáljam a téligumit, hogy agyonkoptatom a meleg száraz aszfalton.

2018. márc. 18. 15:19
 4/14 anonim ***** válasza:

Igen,hét elején cseréltettem...

Nem parázok,hó is csak nyomokba volt reggel,délbe már sehol.

A másik autót használtam a hideg miatt, azon ápr eleje/közepe ameddig teli gumi van.

2018. márc. 18. 15:48
 5/14 anonim ***** válasza:
Hosszú évek óta csak 4 évszakost használok megelégedéssel és ezért hidegen hagy a cserebere. Idehaza éjjel elindulsz szakadó hóban fagyban nappalra meg 15 fok lesz minden csupa víz és elolvad az egész.Nem kell ide se téli se nyári speciális gumi mert akkor naponta- hetente váltogathatná az ember.
2018. márc. 18. 15:53
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Már 15 éve lecseréltem nyárira. De most hogy leesett egy kis hó bes.artam.
2018. márc. 18. 16:25
 7/14 anonim ***** válasza:
73%

Én nem cseréltem még soha. Nem is fogok soha cserélni, csak ha kötelező lesz esetleg.

Lehet hurrogni , de engem nem érdekel a gumi lobby szövege.

Ez mind csak azért van mert igy jóval nagyobb lesz a bevételük.

Azért az is érdekes hogy azóta mióta van ez a nagy gumi csere, sokall nagyobb balesetek vannak , mint azelőtt amikor vigyáztak az emberek.

Én még jártam Trabanttal, és nem téli meg nyári gumi , nem volt radiál sem, hanem DIAGONÁL gumi volt. !!!!

Akkor nem voltak ilyen balesetek szinte soha.

Úgy ment mindenki hogy vigyázott.

2018. márc. 18. 16:41
 8/14 anonim ***** válasza:

Akkor pontosan tudod, hogy milyen mintázata volt egy akkori guminak.

Most hasonlítsd össze egy mai nyári gumival. Ég és föld a különbség.

Nem értem hol a gumi lobbi, amikor tudsz venni négy évszakosat és ugyan ott vagy mint régen a trabantoddal, hogy nem kell cserélgetni.

Mellesleg nem a levegőbe beszélek, jártam én is nyári gumival télen és mondhatom marha rossz volt.

2018. márc. 18. 17:02
 9/14 anonim ***** válasza:
49%

8.Te pont a levegőbe dumálsz. Azt se tudod mit írtál. Azt ne mondd már hogy akkor jobb volt a diagonál gumi mint a mostaniak.

És mégis el lehetett közlekedni.

Van akinek mindegy se egyikkel se másikkal nem tud biztonságosan közlekedni , mint te 8. sem.

2018. márc. 18. 17:42
 10/14 anonim ***** válasza:
Amíg a téli kopik, a nyári nem, így végül a gumigyárak bevétele nagyjából ugyanannyi. Kivétel az öregedés miatti csere, de itthon az sem divat, mert mindenki okosabbnak képzeli magát a mérnököknél. Aztán télen pislognak az árokban közülük sokan. Télen nyárival járni elég nagy felelőtlenség. Négy évszakos jó alternatíva keveset futó autóknál, de csak a jó minőségű. Aki sokat megy, annak kell két garnitúra.
2018. márc. 19. 04:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!