Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért a garázssorra hordja a...

Miért a garázssorra hordja a nagy többség az autóját szereltetni?

Figyelt kérdés
Tisztelet a kivételnek. Mi ez a nagy ellenérzés a szervizekkel kapcsolatban? Fix a munkadij, kapsz számlát, megkapod a kiszerelt alkatrészt ha igényt tartasz rá, garanciát vállalnak rá, és nem utolsó sorban szakemberek dolgoznak vele. Miért mégis a maszekok a nyerők?

2017. okt. 26. 07:49
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
64%
Kérdező, gondolom, Te azzal az autóval találkozol, amit a maszek megfelelő szaktudás/felszerelés nélkül nem tudott megjavítani, csak kontárkodtak. Nyilván neked ebből az a benyomásod, hogy a maszek rossz. De lehet, hogy nekik 10 autóból 1 az, amit nem tudnak megjavítani. A maradék 9 autó tulajdonosa meg teljes mértékben meg van elégedve a sufniszervizzel. Eltérő tapasztalatok.
2017. okt. 26. 13:25
 22/31 anonim ***** válasza:
64%

"Turbó meg befecskendező csere 1 millió?!"

Igen, ennyibe kerül a márkaszervízben 6 darab új befencskendező, és két turbó az én dízel autómhoz (2 turbó igen). Persze, átlagon felüli autó, de akkor is. Még nem is biztos, hogy a csere megoldotta volna az én problémámat, aztán szidhattam volna én is a márkát, hogy milyen f0s, mint sokan mások azt teszik, mert nem értenek az autóhoz, és lehúzzák őket (sokszor akaratlanul, a márkaszervízben sem értenek a bonyolultabb motorokhoz).

Szerencsém, hogy imádom az autókat és a műszaki dolgokat, ezért állandóan olvasok, képzem magam, egyszerűen csak hobbiból. Lehet már milliókat spóroltam ezzel hogy nem csak a szerelőt hallgatom meg, hogy mivan az autóval, hanem úgy megyek oda a szerelőhöz, hogy már mondom mi a szitu, és látja, hogy nem vagyok hülye. Persze a szerelőm is olyan, akiben maximálisan megbízok, régi kapcsolat és már barátság szinte, ehhez is szerencse kell.

2017. okt. 26. 16:00
 23/31 A kérdező kommentje:
Valószínűleg #21-nél az igazság, a csak rossz tapasztalat okán lehet bennem egy efféle negatív beidegződés
2017. okt. 26. 16:47
 24/31 anonim ***** válasza:
86%

Nem akarom fizetni a munkafelvevő fizetését.

Nem akarom a kávéfőző, főnökkel sze....ő Gizikét eltartani.

Nekem szedtek ki már alkatrészeket az autómból.

Olajcserére vittem többször ugyanoda, rátöltögettek csak.

2017. okt. 26. 19:09
 25/31 anonim ***** válasza:
50%

Első vagyok aki írtam Budapest.

És kihagytam a legjobbat leejtettek a markaszervizben az emelorol a kocsimat . Ők mondják hogy nem így volt én persze fotóztam a kocsit átadáskor de hátulról nem így alig látszik hogy a kuszobspoiler nem volt törve. Bontott nem kapható gyári 200e Ft. Markaszervizes karosszériás , sérülés 20km H val egy Renault megnyomta a sarvedot.800e Ft, a biztosító fizette. Elvileg új sarvedot kaptam de le van fujva a szélvédő. A lokost is megfujtak de a xenon moso fedelet már nem és mivel a szín se stimmel úgy néz ki a kocsi mint egy vicc. Az első alsó spoilert rosszul tettek vissza így 150nel leszakadt. Sárvédő rozsdás csavarral került fel. Ez egy 80 ezret futott autó éppen ebből a szériából 2 van az országban el tudod képzelni hogy vigyaztam rá most olyan a márkaszerviz miatt hogy hányok ha ránézek. Most lesz a 100 ezres szervize tetszik vagy nem szó szerint markaszereto ismerős szó szerint garazssoron fogja leszervizelni mellette állok és nem lesz szetcseszve.

Másik automnal én is kaptam 1 millas ajánlatot mert Diesel volt 55e Ft volt barkacsmesternel később ismerősnek adtam el a kocsit meg 200ezret elment az 55 ezres javítás után.

Szóval sorry de a markaszervizben bohócok vannak akik hülyenek néznek. Most megint új autót veszek már előre rettegek mi fog történni ha szervizbe kell vinnem.

2017. okt. 26. 21:04
 26/31 anonim ***** válasza:
40%

Utolsó: "a markaszervizben bohócok vannak akik hülyenek néznek". Ezzel egyet értek, tisztelet a kivételnek.

Én pont ezért tisztázni szoktam rögtön az erőviszonyokat egy két szakmai kérdéssel vagy azzal kezdek, hogy az xy beszállítónál dolgozom fejlesztőmérnökként (ami igaz is). Ekkor már nincs palira vétel, komolyan kezelnek.

2017. okt. 27. 07:32
 27/31 anonim ***** válasza:
45%
Márkaszervíz is akkor jó, ha mindig ugyanahhoz a szerelőhöz viszed, és ismered már a szerelőt, ő is ismeri az autót. Apám van így az autójával lassan 10 éve, na neki megéri így márkaszervízbe hordatni. Igaz, eddig csak olajcsere meg vezérléscsere volt azon az autón, komolyabb hiba esetén már nem tudom mi lenne.
2017. okt. 27. 11:56
 28/31 A kérdező kommentje:

#25 nagyon durva az amiket mesélsz, melyik ez a szerviz?

Nagyon durva különbségek vannak a tapasztalotok között.

A nem akarom fizetni a munkafelvevő munkáját érdekes, mert ennyi erővel ne legyen sehol úgymond recepciós vagy hasonló hanem egyből azzal tudjunk beszélni aki majd a tényleges munkát végzi.

Nem tudom máshol hogy megy, itt a munkafelvevők nem korlátozódnak csak a munkafelvevésre.

2017. okt. 27. 12:09
 29/31 A kérdező kommentje:
Valamint sokan érvelnek azzal hogy a szevíz nem javít hanem csak kicseréli a rossz alkatrészt, miközben lehet elég lenne adott esetben azt az alkatrészt töredék áron megjavítani. Ennek másik ága hogy a szaki megold olyan problémákat amit a szerviz nem. Ez sok esetben abból fakad hogy a szakinak van rá 1-2-3 napja is akár, míg egy szerviz folyamatosan dolgozik, nem nagyon van rá ideje hogy egy autó több napig fogja az emelőjét.
2017. okt. 28. 12:55
 30/31 anonim ***** válasza:
45%
Te valami márkaszervízes pali lehetsz. Egy jó maszek szerelő éjjel-nappal dolgozhat, mert annyian keresik, nem hülyék az emberek.
2017. okt. 28. 12:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!