Fix traffipax előtt miért mennek egyesek (inkább a többség) 60-nal 80 helyett, utána meg 100-zal? Nem lenne egyszerűbb csak végig betartani? A 80-at?
Az bonyolult. Ugyanúgy, mint amikor 70-es táblánál meglátják a trafizó hatóságot és mindenki 40-nel veret a következő 1 km-en...
Ezek vagy simán gyökerek, vagy azt sem tudják merre vannak arccal és hol mennyi a limit..
Ez a pánik, hogy véletlenül se kapják le őket és véletlenül se csináljanak semmi rosszat. Az embereknek nem biztonságérzetet ad a rendőr jelenléte, hanem pánikot kelt bennük.
Én is szoktam lassítani, a lényeg hogy ne menjek többet mint +15km/óra. Az óra úgyis csal, +10nél pedig nem büntetnek :)
4# Én is kerülöm, azzal hogy betartom, és ügyelek a mögöttem jövőkre is. Sokan mondják hogy a korlátozás csak a felső határ nem kell annyival menni, de még 94-ben egy öreg nagyn megfontolt oktatóm mindig ha esetleg nem vettem észre hogy kiértünk a 30-as zónából, hogy 50 van akkor legalább 45-tel menjek, ne tartsam fel a többieket.
Köszönöm a válaszokat, zöld ment mindekinek
Semmiféle konfliktust nem generálsz azzal, ha a traffipaxozó rendőrök/fix traffipax alatt a megengedett legnagyobb sebességgel elhaladsz. Nem szednek ki a sorból azért, mert a megengedett maximális sebességgel mész.
Az már okozhat gondot, ha előzni készülök a legnagyobb megengedett sebességgel haladó autókat, épp rágyorsítok hogy lendületből rövid idő alatt letudjam a dolgot, de a kocsisor meglátja a traffipaxozó rendőrt és hirtelen beleugrik a fékbe.
Minden nap gyorsan hajtok, természetesen ésszel, odafigyelve a többiekre és a rendőrökre. 7 év alatt 2x örökítettek meg, az egyik külföldön és nem kellett befizetni, a másik belföldön és 100%ban veszélytelen, gusztustalan helyzetben.
Az, hogy nem tudod volt-e kirakva tábla... gondolom milyen odafigyelve és biztonságosan vezetsz :D
"Én átlag 50-60 ezer km-t megyek /év"
Én több, mint a dupláját és szerencsére nem jött trafis csekk már 3 éve :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!