Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért a garázssorra hordja a...

Miért a garázssorra hordja a nagy többség az autóját szereltetni?

Figyelt kérdés
Tisztelet a kivételnek. Mi ez a nagy ellenérzés a szervizekkel kapcsolatban? Fix a munkadij, kapsz számlát, megkapod a kiszerelt alkatrészt ha igényt tartasz rá, garanciát vállalnak rá, és nem utolsó sorban szakemberek dolgoznak vele. Miért mégis a maszekok a nyerők?

2017. okt. 26. 07:49
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
92%
Nos nekem több autóm van. Van amit markaszervizbe hordtam de a szerelő mellett állhattam. Ő maszek lett most oda viszem. Markaszervizben csesztek már el autót hivatalos szervizben vertek át, rohantam vissza reklamálni de mondták akkor más a baja. Oregem autója behalt kuplung és katalizátor csere kell. A szervizben bontottat 120ert újat 270ert szerelnenek én meg vettem újat Angliából 60ert azt 5ert bszerelik. 65 és új vs. 120 bontott. Hát ezért. Ja jut eszembe Honda szerviz 2 éves accordon 45ezer volt az olajcsere. Ebben anyagdij nem volt. Nekem sok a 100 ezres oradij. A lexusnal normálisak nem drágák oda viszek autót 10 a csere díja 2000 a szűrő. Megéri mert szakmunka emberi áron. De 45ert olajat cserélni egy hondaban és az csak munkadíj nekem kicsit overkill.
2017. okt. 26. 08:04
 2/31 anonim ***** válasza:
93%
A szervizben dolgozó megbízható, profi szerelő egy idő után maszek lesz, mert hülye lenne éhbérért dolgozni. Ilyenkor a legtöbbször a saját kuncsaftjait is viszi magával, azok meg hozzák a többieket. Hát ezért.
2017. okt. 26. 08:11
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

Összesen egyszer vittem márkaszervizbe az autót. Ott kiszámláztak a kasztni javításért és néhány alkatrész cseréért 800 000.-Ft-ot, amit a "garázssoron" kb 80-ból megúsztam volna, és minőségileg sem jártam jobban. Az általuk szerelt kasztni rész is épp úgy rohad, mint a többi.

Még jó hogy nem én fizettem, hanem a biztosító.

2017. okt. 26. 08:13
 4/31 anonim ***** válasza:
80%
Hivatalos szervízben kb 100 ezer ft ra saccolták előzetes átvizsgálás alapján azt,amit egy maszek 30 ból megoldott. Garanciát ugyanúgy, ugyanannyit adott. A szakszervízbe 3 nap múlva vihettem volna a kocsit. Amoda aznap.
2017. okt. 26. 08:20
 5/31 anonim ***** válasza:
93%

Nem azon van a hangsúly, hogy maszek vagy hivatalos, kérdés, hogy ÉRTI-E A DOLGÁT! Sok a kókler, de aki tényleg szaki és tudjam it csinál, az sokkal jobb munkát végez sokszor, mint a márkaszervízben!

De a kérdésedre visszatérve egy kérdéssel válaszolnék: miért jár mindenki magánrendelésre, amikor van TB rendelés is? A választ Te magad is tudod!

2017. okt. 26. 08:21
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

Én vegyesen hordom. Azaz az intervallum szervizekre márkaszervízbe járok, hogy a szavatosság megmaradjon a kocsin, a nem tervezett problémákra pedig van már külön-külön bejáratott, márkaszervízből kivált, csak típusproblémával foglalkozó szerelő elérhetőségem.

Érdekes, hogy utóbbiak, mivel profik, szintén nem olcsóak, sőt, gyakorlatilag márkaszervíz óradíjban SZÁMLÁZNAK. A különbség ott van, hogy ők nem teszik rá a horriblis árrést az alkatrészekre.

2017. okt. 26. 08:25
 7/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, ha még annyit megtennétek hogy eláruljátok melyik megyében vagy legalábbis melyik országrészben éltek hálás lennék!

A kérdés alapvetően azért merült fel bennem mert én magam szervizben dolgozok, és számtalanszor találkozok én is meg a kollégák is olyan problémákkal amit a maszekok nem tudnak megoldani vagy teljesen mást csinálnak. Gyakorlatilag ugyanaz mint amit az egyik válszoló írt csak fordítva. Valamint azt is tapasztalom ha egy hozzá nem értő ember megy el a maszekohoz első alkalommal van hogy arcátlanul lehúzza az embert.

A tb és magánrendelés felvetés jó, de az már csak nézőpont kérdése hogy a maszek vagy a szerviz a magánrendelés! A szervizben sok olyan felszerelés, diagnosztika eszköz van ami a maszeknek nincs.

2017. okt. 26. 09:19
 8/31 anonim ***** válasza:
80%

Kérdés, hogy Te mit értesz "garázssor" alatt, mert elég pejoratív felhangja van.

Mert azért tudjuk, hogy garázssor és garázssor között is van különbség...

Még egy példa, ezt talán eddig nem említették: márkaszervizből is visznek olykor-olykor autót a helyi "kis"profi műhelybe (általad garázssor), ahol láss csodát, megoldják azt, amit a márkaszerviz nem tudott (valós példa, nem kamu). Illetve friss tapasztalat: márkaszervizből elvándorolnak a hozzáértő szerelők (akár külföldre, akár maszek műhelybe- sajátba), és sajnos nem marad hozzáértő ember a márka fellegvárának számító nagy műhelyekben sem. Persze erről mélyen hallgatnak. :-)

2017. okt. 26. 09:31
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy garázssor, tényleg? :))

Ahol egy fiatalabb autóhoz is hozzá tud nyúlni a szerelő, akkor is, ha maszek, én azt nem nevezném garázssornak. Mert ott már milliós szerszámok vannak.

Ja meg ha elviszem az autót márkaszervízbe, ott kicserélik nekem a turbót és a befecskendezőket egyszerre, ami nálam minimum 1 millió forint lenne. A maszek szerelőm kicseréli a hibás alkatrészt, ami egy néhányezer forintos alkatrész. Megtörtént eset, azt mondta, ha megint erőtlen lesz az autó, akkor ingyen helyrehozza (ha a jeladó lesz a hibás). És ő helyre is hozta volna, mert már a 10 előző autómat is hozzá hordtam (gyakran cserélgetem). Pedig egy drága, nagyon erős, nagyértékű autóm van most, és ő tartja olyan állapotban, mintha új lenne. A márkaszervízben már lehúztak volna rólam legalább egy millát, mint mondtam.

2017. okt. 26. 09:43
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Réges régi történet: Peugeot 309, vevő-jelölttel bevittük márkaszervizbe átvizsgáltatni. Nyugodt voltam, mert tényleg szinte hibátlan volt az autó. Márkaszerviz hibamegállapítás és árajánlata: 85000Ft. Nézem a felvett hibajegyzéket: féltengely-gumiharang ki van szakadva. Gyári javítási technológia: komplett féltengely csere. Ez lett volna 85000Ft. Garázssor- féltengelygumi csere munkadíjjal 4000Ft. A mosoly az arcon megfizethetetlen.
2017. okt. 26. 09:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!