Miért nem szereti a többség a diesel hangját?
Én megrögzött diesel imádó vagyok.Azon belül is a TDI.
Imádom mikor kormól a kocsi az erejét a hangját meg az érzést mit egy tdi nyújt!
http://www.youtube.com/watch?v=oNPKWtDFBTM
Szerintem ennek a kocsinak lehengerlően gyönyörű hangja van.
De ez egyéni vélemény,tudom,hogy a többségnek nemetszik t...De miért?
Nem tudom, csendes a benzines, sokan azt szeretik. 6 benzinesen volt, most van egy dieselem és ezt szeretem a legjobban. Mert drága a turbó, a kettős tömegű lendkerék, a porlasztó csúcs, az elektromos szivattyú vagy a régebbieknél az adagoló. Izzítógyertya is drága.
És tényleg aki megvesz újonnan egy dieselt tuti hogy nem évi 10 ezret fog menni hanem akár 100 ezret is. Benzinesben hamarabb találnak kisebb futást, a kevesebb használatból adódóan életképesebb benzineseket találnak a piacon, sokan megszívják a visszatekert diesellel de amúgy a benzineseknél is megvan ez. Kb ez a magyarázat mégis nekem is diesel kell.
A nyomaték tényleg jó, de a hangjuk hányás szerintem. Zajos, csörömpölős, egyszerűen semmilyen hangszigeteléssel nem bírják kiszűrni. A kasztni rázása is megoldatlan probléma. Én szeretem a csöndet az utastérben.
6-8 éve egy jól összerakott benzines autóban ha állsz a pirosnál, nem mondod meg, hogy jár vagy áll a motor.
Benzines autó után vettem dízel Astra H-t. Az elején nagyon féltem tőle, mert mindenki okos ilyenkor egyszerre: "soket kell menni vele...", "drága szervízek", "tönkremegy a turbó és az adagoló" ....stb. és még sorolhatnám.
De az az életérzés, amit a dízel ad, az leírhatatlan. Aki a benzineshez szokott hozzá, annak ez picit fura... mint pl. ismerősömnek a Swift II autója olyan halkan jár, hogy ráindított mégegyszer, mert azt hitte nem megy a motor :) Na ilyen dízelnél nincs.
Ha beülsz egy dízelbe, egyszerre fickósabb autónak érzed és egyből érzed, hogy komoly "erőgép" van alattad. Ez mind nyomatékban, mind másban megmutatkozik.
Engem speciel NEM a hangja zavar, sokkal inkább a kipufogóból áradó, rákkeltő, ecetes szagú kipufogógáz! Ez szerintem okádás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!