Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért hiszi azt a többség,...

Miért hiszi azt a többség, hogy egy öreg, leharcolt kis teljesítményű, kis űrtartalmú motorral szerelt romot érdemes tuningolni?

Figyelt kérdés

Minden nap van szinte olyan kérdés amiben azután érdeklődik valaki, hogy hogyan lehet tuningolni a 10 éves 1.0-ás fizukicsit, vagy hogyan lehet turbósítani az 1.6-os dízel Golf I-et.

A kedvencem amikor az 1.3-as dízel kisautóba akar valaki lefúvószelepet beépíteni, a "hang" miatt! Persze, mert akkor egyből Subaru lesz belőle mi?

Akkor érdemesebb már sportcsíkot festeni, mert az köztudottan legalább 5 lóerőt jelent pluszban!

2013. szept. 24. 19:21
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Nem hiszi, csak szeretné. Ezek a vénségek már az újkori teljesítményüknek csak egy részét képesek leadni. Tipikusan az a hülyegyerek réteg szeretné így megtuningolni a szakadt hulladékvasat, aki a suzukiját, hondáját, tuningolt tdi-jét, vagy akármi más foschpisztolyát mindenhol és minden körülmények között padlógázzal hajtja és még így is csak a forgalom ritmusát tudják tartani. Ilyenkor jön az, hogy lehúzzák a kipufogót, fojtás híján meg meglódul a hulladékdomb és máris mennek a totálkárra népítéletet írni, hogy ilyen meg olyan BMW-ket, Audikat hagytak ott (a szokásos módon: csak nem szóltak, hogy verseny van). Az ilyen sorsverte szerencsétlenekkel előzékeny vagyok mindig az utakon, inkább az oszlopnak menjenek neki, mint az én autómnak, és ha még füstölnek is, mint ami kigyulladt, akkor le is maradok vagy 1 km-re, hogy szétoszoljon a sűrű füstgomolyag, amit kiokádnak.
2013. szept. 24. 19:33
 2/10 anonim ***** válasza:
71%
Nekem nincs bajom az ilyen tuningokkal, amíg igényesen csinálják, és nem aggatják tele a kocsit gagyi cuccokkal.
2013. szept. 24. 19:33
 3/10 A kérdező kommentje:

Igazából az a bajom velük, hogy nem azzal kezdik, hogy szétkapják az egészet és felújítják, hanem egyből megy a "turbót rá, alá meg 50-es csövet, gázgyorsítót" meg "jöhet a chiptuning, de ne egyen sokat"...

:(

2013. szept. 24. 19:43
 4/10 anonim ***** válasza:
81%
Jellemzően azért, mert erre volt pénze. Ameddig nem lesz tescos gagyi tuningos kívülről az autó, addig nem zavar. De manapság egyre kevesebb sportkipufogós trabit, meg ilyesmiket látok. Egyszer egy turbódízel szivar audi úgy rámelőzött hogy nem is láttam előtte a tükörben. Gondolom csak a motorhoz nyúltak, mert úgy billegett mint egy hajó. A kanyarokban is félelmetesen bedőlt. A kasztni bemattult, a szürke minden árnyalatával, rozsdafoltokkal tarkítva. Na ez már veszélyes, szerintem ha meglátta volna egy rendőr, kettétépte volna a forgalmiját.
2013. szept. 24. 19:54
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

Harkonnen nem is tudtam, hogy te is teszel fel kérdést!:D

Egyébként szerintem szimplán bele se gondol mit csinál, sőt fel se fogja, egy gyári állapotú gép, talán jobban menne a tuningolt gépnél... De az úgy is drága, meg minek? Pár év, és jön a következő ócskavas.

Úgy megy ez, mint a régebbi speedmotoroknál, hozzájut valakihez, aki megy vele egy szezont, úgy vette persze, hogy a szezont kihúzza az olajjal. Széthatjtja, beletesz 20k km-et, majd eladja úgy, hogy most volt rajta olajcsere... Persze a kövi tulaj nem érti miért nem megy, hát akkor majd megtuningolja, és aztán majd a következő szopik vele... Végére veszélyes hulladék lesz mind.:(

Szóval a válaszom lényege: nincs máni->kis költségvetésből kis tuning jöhet szóba, ami ált. elég gagyi->ráment a 'vagyona' ezért ha már ennyibe került, akkor biztos jónak kell lennie! (Ha nem, akkor is!)

Sajnos ilyen világban élünk... Biztos ők is igényesen megoldanák, ha megtehetnék...

2013. szept. 24. 20:06
 6/10 anonim ***** válasza:
68%
Hát hajrá fostalicska Buzukisok, ford Fózsönösök, szánalmas tyúning Skodri Fábiások, Homár Hondások, Opel Corsások és egyéb kisebbrebdűségi komplexusos porbafingó autós társaik. Csak így tovább. Tuningoljatok aztán szorítsátok le az autóstársakat az utakon, hagy menjenek neki előzéskor a szembejövőnek, csak az a fontos, hogy aki benneteket szabályosan meg akar előzni, az halállal lakoljon, nehogy egyszer véletlenül valakivel is előzékenyek legyetek. Bunkók vagytok mind. Állatok. Erre kell a tuning, mi másra? Elfogadható műszaki állapotú autóval is lehet normálisan közlekedni. A normális közlekedéshez nem kell túúúúúning.
2013. szept. 24. 21:05
 7/10 anonim ***** válasza:
74%
Az utolsónak teljesen igaza van,+1!
2013. szept. 24. 22:23
 8/10 anonim ***** válasza:
37%

"csak az a fontos, hogy aki benneteket szabályosan meg akar előzni, az halállal lakoljon, nehogy egyszer véletlenül valakivel is előzékenyek legyetek"

Nekem nem szokott problémát okozni az ilyenek megelőzése, még akkor sem, ha bepróbálkoznának :)

Amúgy itt is látni néha értelmes kisautós tuning kérdést is, csak ritkán. A többi NFS huszárnak szépen a szájába kell rágni, hogy ez nem így működik és általában megértik.

Aztán vannak az NFS/LFS vérpistikék, azokkal nincs mit tenni, el kell őket küldeni a Homashitába :)

( amúgy szerintem Harkonnen azért kérdez mostanság, mert vérszemet kapott és az élre akar kerülni, de mi majd jóóól megszabotáljuk xD )

2013. szept. 24. 23:38
 9/10 A kérdező kommentje:

Ööö, izé, azt hiszem, hogy pont szarok a pontozásra! Ha nem így lenne, akkor nem trollkodnék az emberek, az ezotéria, és a szerelem kategóriában, ha épp nincs a közlekedés vagy az otthon kategóriában semmi újdonság...

:D

2013. szept. 25. 19:16
 10/10 A kérdező kommentje:
Pont 233 kérdésem van, megszámoltam...
2013. szept. 25. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!