Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mivel jár az, ha feljelentek...

Mivel jár az, ha feljelentek egy (vagy több) olyan autóst, aki mögöttem haladva nem tartja be a követési távolságot?

Figyelt kérdés
2017. okt. 24. 22:30
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Érdekes.En majdnem 30 éve járok kocsival és az én seggeben sosem szoktak toporogni.Ez mitől lehet vajon?

A megengedett sebességről pedig csak annyit,hogy van egy ritmusa a forgalomnak ami kb 50-70km/H között rugalmasan változik. A 70nel menoknel sokkal veszélyesebbek az idős autóvezetők,az ittasok,a tapasztalatlanok, a bizonytalanok,az önjelölt népnevelők,a hulladék állapotú gepkocsik stb

2017. okt. 25. 12:45
 22/27 anonim ***** válasza:

"Érdekes.En majdnem 30 éve járok kocsival és az én seggeben sosem szoktak toporogni.Ez mitől lehet vajon? "

Ez úgy lehet hogy:

-te vagy az aki állandóan rámászik az előtte lévőre

-nem jársz soha nagyvárosban

2017. okt. 25. 13:02
 23/27 anonim ***** válasza:

Abból hogy rám sosem másznak,miért következik az,hogy én mászok rá az előttem lévore?! Hol itt az ok okozat?!?

A nagyvarosrol csak annyit hogy én egy 8 milliós fővárosban is autóval jartam és ott sem tapasztaltam ilyet.Mindegy.Parttalan ez a beszélgetés.Jo lesz nektek a feljelentgetos honfitárs..! ;)

2017. okt. 25. 13:13
 24/27 anonim ***** válasza:
81%

Példálózni persze lehet, 8 milliós várossal is, meg tanyával is a Szibériában.

Nem ez a lényeg. A magyarok többsége nem alkalmas az együttműködő, egymást segítő közlekedésre.

Legyen az gyalogos, kerékpáros, autós stb.

Én is jöhetnék azzal, hogy osztrákiában ha bringázom, 100-150 méterrel mögöttem az autós teljes terjedelmében átmegy másik sávba, ha előz, s előttem sem jön azonnal vissza.

Ettől még Pest országban szinte lelöknek az útról.

2017. okt. 25. 13:45
 25/27 anonim ***** válasza:

Videó... nevetséges. Ha a közterület-felügyelet által felszerelt kamerák képét alkalmatlannak nyilvánították arra, hogy büntetni lehessen a képük alapján (pedig ott megvan a telepítés helye, a kamera a felvételre rögzített felirat alapján beazonosítható, stb...), akkor majd pont jóskapista hátsó ablakba tapadókorongozott játtékamerájának a felvétele alkalmas lesz bármire...

Legfeljebb arra, hogy felveszi, ahogy valaki kirángatja a kérdezőt, és a kocsi mögött kicsit megcipőzi az arcát.

2017. okt. 25. 15:38
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Ne értse félre senki, a kérdező sem: nem a szabálytalankodókat védjük.

A tolás nem megengedhető, agresszív, veszélyes.

De milyen jellemű ember az, aki felszerel egy hátrafelé néző kamerát (ami eléggé ritka, még a bekamerázott kocsik között is),

majd autózás után letölti a felvételt, kicsemegézi, hogy melyik fájl, melyik perc melyik másodpercétől kezdődik valami olyan,

amit bizonyítékként csatolhatna egy feljelentéshez.

Az ilyennek nincs családja, munkája? És ha megvannak a részletek, akkor órákat tölt azzal, hogy megírja és beadja a feljelentés.

Ha nem utasítják el, akkor tanuskodni jár rendőrségre, bíróságra.

Jó, megszállott, aki javítani szeretne a közlekedési morálon.

Ennek hatékonysága nulla. Sőt, mínusz nulla! Ezt neked is tudnod kell, drága barátom!

Engem is bosszant, ha tolnak, de megpróbálom kezelni. Hülyékkel nem tudsz mit kezdeni, de ha az, akkor inkább legyen előttem, mint mögöttem.

De mint látod, a követési távolsághoz nincs matematikai képlet, nincs hozz rendelve szankció sem.

Vannak olyan országok, akkok számszerűsítve van, mi a legkisebb követési távolság, s annak be nem tartását büntetik is.

(Lásd a más által már írt Németországot.)

Nem csak azt kellene bizonyítanod, hogy nem tartotta be az elvárható követési távolságot, de azt is, hogy esze ágában sem volt előzni,

s azt is, neked sem volt módod arra, hogy elengedd.

Ha megengedett sebességhatárnál lassabban autóztál, akkor azt kell megokolni, miért tartottad fel.

És mindenképpen azt is, hogy feltétlezhető volt az előzési szándék (amit segíteni kötelező), arra nem volt módod, hogy biztosítsd számára a gyorsabb haladás lehetőségét.

2017. okt. 25. 16:29
 27/27 anonim ***** válasza:
Ilyenért nem büntetnek, csak baleset esetén jöhet képbe a követési távolság be nem tartása. Amúgy nem. Szóval nem jön be a rendőrösdi :(
2017. okt. 25. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!