Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Következő tankolásig megtehető...

Msebi06 kérdése:

Következő tankolásig megtehető távolságot hogy számolja a kocsi?

Figyelt kérdés

Van egy 2005ös Mercedesem, 2.2CDI. Átlag fogyasztásom 4,8l szerinte és szerintem is (lemértem már többször, pontosan számol).

62l-es a tankja, ha teletankolom kb 970-980 km-t ír mindig max megtehető távolságnak a következő tankolásig. Mitől lehet ez? Nem az átlagfogyasztásból számolja ki, hanem van egy konstans érték megadva és abból? Esetleg más képlet alapján?

2017. júl. 7. 21:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem kamu az egész. Én lenulláztam, aztán 3-dikban tartósan (3-4 kilométeren egy sebességi fokozattal lejjebb, kicsit magasabb fordulaton) mentem, úgy, hogy a pillanatnyi fogyasztásra 8-10 litert írt tartósan. Érdekes módon az átlag fogyasztásra akkor is 4,8 litert írt ki :D
2017. júl. 7. 21:34
 2/15 anonim ***** válasza:
#1: A 10 ezer km-es átlagot 3 km-en nem fogod érdemben megváltoztatni. Nullázd le a számlálót és máris más lesz az érték.
2017. júl. 7. 22:02
 3/15 anonim ***** válasza:
50%
mindent lenulláztam, az egészet.
2017. júl. 7. 22:04
 4/15 anonim ***** válasza:
Az átlagot nem minden autónál lehet lenullázni.
2017. júl. 7. 22:23
 5/15 anonim ***** válasza:
Ez a következő tankolásig megtehető km általában jelentős ráhagyással számol. Tehát te 1200 km-t is megtudnál tenni elméletileg, de a fedélzeti direkt úgy számol, hogy tankolj hamarabb. Egyrészt a biztonság miatt, hogy ne maradj gázolaj nélkül, másrészt mert a technikának is nagyon rossz, ha nagyon kevés üzemanyaggal jársz. Illetve még azzal is számolhat, hogy közben nőni fog a fogyasztás.
2017. júl. 7. 23:26
 6/15 anonim ***** válasza:
Nekem Audi A3 1.9 TDI a pillanatnyi fogyasztás alapján számolja ki a megtehető távolságot.Átlagfogyasztást nálam is pontosan írja,holott sokat panaszkodnak az újabb kocsiknál hogy nem valós adatokat ír.
2017. júl. 8. 00:03
 7/15 A kérdező kommentje:

#1. Az enyém ha ilyet csinálok egyből megemeli az átlagot nullázás után, de jól írhatták neked már a választ, pl tesóm kocsijában se lehet lenullázni az átlagot.

#5 Akkor jól gondoltam, nem véletlen nem mutat több km-t. Kevés üzemanyaggal sose járok, pont mint írtad a technikának több szempontból nem tesz jót.

#6 Gondolom ez is kocsinként változik, ismerősömnek a Nissan is az átlagból számol.

2017. júl. 8. 07:58
 8/15 anonim ***** válasza:

"Az átlagot nem minden autónál lehet lenullázni."

Hátha lenulláztam és nem írt ki semmit átlagra, csak "-" jeleket, akkor csak nulláról számol. Ha meg nem, akkor szintén kamu, mert nem nullázza le, amikor azt akarom, hogy lenullázza. Tehát ígyse-úgyse stimmel. Ha lenullázzom és tartósan a pillanatyi fogyaszás 8-10 literrel megyek, és azt írja, hogy 4.8, az nem lehet jó.

2017. júl. 8. 08:22
 9/15 anonim ***** válasza:
A pillanatnyi 8-10 litereket ír ki, de ne felejtsd el, hogy mikor fékezel, meg elvszed a gázt, akkor 0 a fogyasztás. Így jön ki a 4,8. Amikor pedig egy vonalkát ír ki, akkor azt jelenti, hogy még túl keveset mentél ahhoz, hogy átlagot tudjon számolni.
2017. júl. 8. 10:19
 10/15 anonim ***** válasza:
Most vagy én nem írom érthetően, vagy te nem érted :) Nem fékezem, nem gurulok, nem állok, hanem tartósan megyek eggyel kisebb sebességi fokozatban úgy, hogy a pillanatnyi fogyasztás nem megy 8 liter alá. Egy teljesen egyenes útszakaszon próbáltam ki, miután az összes számlálót lenulláztam. Hogy írhat így is 4.8 litert, nekem rejtély...
2017. júl. 8. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!