Msebi06 kérdése:
Következő tankolásig megtehető távolságot hogy számolja a kocsi?
Figyelt kérdés
Van egy 2005ös Mercedesem, 2.2CDI. Átlag fogyasztásom 4,8l szerinte és szerintem is (lemértem már többször, pontosan számol).
62l-es a tankja, ha teletankolom kb 970-980 km-t ír mindig max megtehető távolságnak a következő tankolásig. Mitől lehet ez? Nem az átlagfogyasztásból számolja ki, hanem van egy konstans érték megadva és abból? Esetleg más képlet alapján?
2017. júl. 7. 21:22
11/15 anonim válasza:
Te sem érted az egész dolgot igazából, a pillanatnyi fogyasztásnak köze sincs az átlaghoz.
12/15 A kérdező kommentje:
Érdekes, nem lehet hogy a te autódban nem működik valamiért normálisan ez a funkció? Nekem még nem volt ilyen gondom az enyémmel.
2017. júl. 8. 16:29
13/15 anonim válasza:
"Te sem érted az egész dolgot igazából, a pillanatnyi fogyasztásnak köze sincs az átlaghoz."
Akkor mihez van köze? Ha lenullázom az átlagfogyasztást, akkor utána nincs átlag fogyasztási értékem, ergó csak a pillanatnyiból tudja kiszámolni a következő átlag fogyasztást. Ez pedig ha tartósan 8-10 literrel teszem, akkor nem írhat 4.8-at.
14/15 anonim válasza:
A pillanatnyi fogyasztásod sem lehet mindig 8-10 liter. Állandóan 0-20 liter között ingadozik még egy takarékos autón is. Hacsak nem tempomattal mész fix 60-al mondjuk. De úgy meg nincs értelme az egésznek, mert a való életben nem így használod az autót.
15/15 anonim válasza:
Nekem az 1.9 Astra-ban 1200km-t ír ki teljes tankra. De hegymenetben megyek, vagy sok a városozás, akkor mindjárt leszed belőle jelentősen. Ha jól tudom, akkor az átlagfogyasztást két tankolásból átlagolja. Én mentem vele sik terepen és tartósan emelkedőn is, akkor is 5.0L/100km az átlagfogysztás mióta megvettem az autót.... már kicsit gyanús is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!