Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mivel jár az, ha feljelentek...

Mivel jár az, ha feljelentek egy (vagy több) olyan autóst, aki mögöttem haladva nem tartja be a követési távolságot?

Figyelt kérdés
2017. okt. 24. 22:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
54%

Ez biztos az a tipikus nepnevelo köcsög aki szigorúan a belső sávban megy 50nel mert 50 a megengedett... Biztos hogy nem véletlenül megy mindenki a seggeben!

Igazi liberális vagy kérdező!!Az ilyenekhez a lámpánál ki szoktam szállni ha olyanok van...

A másik feljelentgetesehez van eszed!

Azért kíváncsi vagyok hogy TE mennyi szabálytalanságot kovetsz el egy út alatt!

Ávósivadék...

2017. okt. 25. 09:06
 12/27 anonim ***** válasza:

Drága barátom! Kértem egy linket arra, hogy melyik jogszabály minősíti nűncselekménynek a követési távolság be nem tartását, s mi a büntetési tétele.

Figyelmesen elolvastam azt, amit az orrom alá dugtál. És ahogyan gondoltam: ebben még áttételesen sem szerepel ez.

Ha neked telepítve van a kocsidban egy hátrafelé néző kamera, hát olyan előfordul, de ritka. Ám úgy tűnik, te egy provokátor vagy.

Sok ilyen felvétel látható a neten, igaz azok bringások. Kierőszakolják, hogy szabálytalanok legyenek velük, s aztán telekürtölik a világot a bunkó autósokról.

Az egyik válaszolóhoz: Nem az a tapló, aki nem megy gyorsabban, mint szabad, hanem az, akinek ez nem tetszik, s agresszivitással próbálja kezelni.

A megngedett legnagyobb sebességet SEMMI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT sem szabad átlépni.

Itt élek, tudom, hogy a gyakorlat más, s célszerű igazodni hozzá.

De a minősítés lehet oda-vissza is! Te taplózod a lassút, a lassú meg téged, aki sietnél. Ez semmire sem jó.

2017. okt. 25. 09:29
 13/27 anonim ***** válasza:
Oké, vannak ilyen agresszív marhák, akik a seggedbe tapadnak, erre több megoldás is van. Pl. finoman megpöckölöd a fékpedált, lehúzódsz előle, jelzel neki, hogy tud előzni, ha olyannak látod a helyzetet. Hisztizni nagyon nem érdemes, arról nem beszélve, hogy sokszor az ilyen esetek mögött az áll, hogy az elöl haladó szándékosan szívatja a mögötte jövőt, mert nehogymá' őt megelőzzék.
2017. okt. 25. 09:43
 14/27 anonim ***** válasza:
Ennyi szabadidőd van? Ha ennyire visszatérő probléma, akkor előbb a saját portádon nézzél körül, megtalálod a helyzet okát. Egyébként meg villogtasd a féklámpát, óvatosan lassítsa vagy kapcsold fel a ködlámpát.
2017. okt. 25. 10:00
 15/27 anonim ***** válasza:
43%

Ezt ismered:

Nincs szükség ilyen követési távolság tartására

a) ha

- a vezető előzésre készül fel,

- az úttest menetirány szerinti jobb oldalán két vagy több forgalmi sáv van, vagy

- az úton az előzés tilos,

2017. okt. 25. 10:03
 16/27 anonim ***** válasza:
54%

No meg persze ezt:

27. § (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni.

Hol is van ebben centiméterben megadott érték?

2017. okt. 25. 10:04
 17/27 anonim ***** válasza:

"Te, neked nem mondták, hogy a Gestapo már kivonult Magyarországról?"

Nem, semmi köze a Gestapo-hoz, mert Ő ÁVH-s! ;)

2017. okt. 25. 10:49
 18/27 anonim ***** válasza:
Szerintem a városban nagyjából mindenkit meg lehetne büntetni a követési távolság nem megfelelő megválasztásáért. Amikor ütközik két autó, a rendőr automatikusan ebből is indul ki. De ezért felelentgetni..igazi beteg elme! Az autópálya más tészta: pl. Németországban ebből van a legtöbb bírság, nem pl. a gyorshajtásból. A rendőr helikopterből megfelelő műszerrel méri, a földi egység pedig kiveszi és bünteti az ilyen autóst.
2017. okt. 25. 10:56
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis számolgatás, hogy megalapozzam a feljelentésed.

Az a baj vele, hogy már a kindulási alap is rossz.

Ez pedig az autópályákra javasolt minimális követési távolság városi tempóra alkalmazva.

S nem törvény, nem előírás, csak ajánlás.

Vegyünk 50 km/óra sebességet. Ez 13,8 méter másodpercenként. Azaz 27,7 méter legkisebb ajánlott követési távolság.

Ez csaknem 7 személygépkocsi összes hossza.

Nos, ha valaki ennél közelebb jön hozzád, azonnal jelentsd fel!

2017. okt. 25. 10:57
 20/27 anonim ***** válasza:

Ilyenkor egyszerűen elszoktam venni a gázt és hagyom, hogy megelőzzön...

persze ezt nem autópályán mert ott nem nagyon érdekel, ott nem tűnhet hirtelen fel bringás, kisgyerek, kutya, macska, dinoszaurusz a bokorból... :)

lakott területen engem is "idegesít", hogy mögöttem jön 3 méterrel és valóban veszélyes is mert nem egyszer kellett már satuznom pl. kisgyerek vagy részeg bringás miatt, szerencsére ilyenkor senki nem volt mögöttem

2017. okt. 25. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!