Mivel jár az, ha feljelentek egy (vagy több) olyan autóst, aki mögöttem haladva nem tartja be a követési távolságot?
Ez biztos az a tipikus nepnevelo köcsög aki szigorúan a belső sávban megy 50nel mert 50 a megengedett... Biztos hogy nem véletlenül megy mindenki a seggeben!
Igazi liberális vagy kérdező!!Az ilyenekhez a lámpánál ki szoktam szállni ha olyanok van...
A másik feljelentgetesehez van eszed!
Azért kíváncsi vagyok hogy TE mennyi szabálytalanságot kovetsz el egy út alatt!
Ávósivadék...
Drága barátom! Kértem egy linket arra, hogy melyik jogszabály minősíti nűncselekménynek a követési távolság be nem tartását, s mi a büntetési tétele.
Figyelmesen elolvastam azt, amit az orrom alá dugtál. És ahogyan gondoltam: ebben még áttételesen sem szerepel ez.
Ha neked telepítve van a kocsidban egy hátrafelé néző kamera, hát olyan előfordul, de ritka. Ám úgy tűnik, te egy provokátor vagy.
Sok ilyen felvétel látható a neten, igaz azok bringások. Kierőszakolják, hogy szabálytalanok legyenek velük, s aztán telekürtölik a világot a bunkó autósokról.
Az egyik válaszolóhoz: Nem az a tapló, aki nem megy gyorsabban, mint szabad, hanem az, akinek ez nem tetszik, s agresszivitással próbálja kezelni.
A megngedett legnagyobb sebességet SEMMI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT sem szabad átlépni.
Itt élek, tudom, hogy a gyakorlat más, s célszerű igazodni hozzá.
De a minősítés lehet oda-vissza is! Te taplózod a lassút, a lassú meg téged, aki sietnél. Ez semmire sem jó.
Ezt ismered:
Nincs szükség ilyen követési távolság tartására
a) ha
- a vezető előzésre készül fel,
- az úttest menetirány szerinti jobb oldalán két vagy több forgalmi sáv van, vagy
- az úton az előzés tilos,
No meg persze ezt:
27. § (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni.
Hol is van ebben centiméterben megadott érték?
"Te, neked nem mondták, hogy a Gestapo már kivonult Magyarországról?"
Nem, semmi köze a Gestapo-hoz, mert Ő ÁVH-s! ;)
Egy kis számolgatás, hogy megalapozzam a feljelentésed.
Az a baj vele, hogy már a kindulási alap is rossz.
Ez pedig az autópályákra javasolt minimális követési távolság városi tempóra alkalmazva.
S nem törvény, nem előírás, csak ajánlás.
Vegyünk 50 km/óra sebességet. Ez 13,8 méter másodpercenként. Azaz 27,7 méter legkisebb ajánlott követési távolság.
Ez csaknem 7 személygépkocsi összes hossza.
Nos, ha valaki ennél közelebb jön hozzád, azonnal jelentsd fel!
Ilyenkor egyszerűen elszoktam venni a gázt és hagyom, hogy megelőzzön...
persze ezt nem autópályán mert ott nem nagyon érdekel, ott nem tűnhet hirtelen fel bringás, kisgyerek, kutya, macska, dinoszaurusz a bokorból... :)
lakott területen engem is "idegesít", hogy mögöttem jön 3 méterrel és valóban veszélyes is mert nem egyszer kellett már satuznom pl. kisgyerek vagy részeg bringás miatt, szerencsére ilyenkor senki nem volt mögöttem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!