Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan mérjem fel az autó...

Gt9dnl1 kérdése:

Hogyan mérjem fel az autó mögötti távolságot, tükörből vagy hátra fordulással?

Figyelt kérdés

Pl.: amikor párhuzamossan parkolok, vagy fal, korlát, udvarkapu, fa, stb. elé parkolok tolatva.

Lépcsőshátú autót hajtok (nem biztos hogy ennek van jelentősége), a c oszlopot még látom, az autó hátsó sarkait már nem (azt látom, hogy mi mellé parkolok). Mihez viszonyitsam a távolságot? Középső tükröt kell esetleg használni?

2016. aug. 22. 20:01
 1/5 anonim ***** válasza:
"Középső tükröt kell esetleg használni?" Semmit sem kell használni. Úgy tolass, ahogy neked jobban megy. Valaki tükörből, valaki hátrafordulásból teszi ezt. Találd meg, hogy neked melyik a megfelelőbb. Én speciel mindig hátrafordulok, úgy jobban érzem az autót.
2016. aug. 22. 20:04
 2/5 anonim ***** válasza:

Amit első mondd, tényleg érvényes a tolatásra. Én tükröt használok leg inkább, de ha valamihez közel kell rakni a kocsi seggét, akkor a tükör csak akkor jó választás, ha nagyon ismered az autód. A középső (belső) kissé nagyít, míg az oldal tükrök kicsinyítenek.

Tolass rá pl egy oszlopra minél közelebb és nézd meg mit látsz a tükrökben.

2016. aug. 22. 20:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Én csak tükörből tudok tolatni, viszont ez az egy helyzet, mikor hátrafordulok: tükörből nem látom, hogy mennyi hely van még hátul, viszont ha hátrafordulok, olyan 8-10 centi pontossággal besaccolom (jó hosszú sedan). Középső tükröt soha nem használom. Amúgy van az autómban ilyen csipogó is, de semmit nem ér, mert egy méter szabad hely van még hátul, és már visít.
2016. aug. 22. 20:28
 4/5 anonim ***** válasza:
meg kell tanulni tükörből tolatni..mindegyik tükröt érezni kell. én például sosem fordulok hátra.
2016. aug. 22. 20:50
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én mindig a tükrökre hagyatkozom, és a hátrafordulást hanyagoltam de legközelebb kipróbálom.
2016. aug. 22. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!