Tejszállítás kamionnal hogy történik pontosan?
Van egy cég aki tartályozik, tejet szállítanak, de azért érdekes mert azt mondják, hogy tachográf mentesek az autók, és mindig outon mennek és nem tartják be a tacho szabályait, mert romlandó árut visznek, tejet ugye.
Nekem ez furcsán hangzik, hogy megy ez? Akkor itt nincs is pihenő hanem éjjel nappal vezetés? Vagy ugyan olyan, csak nincs kötelező pihenő?
a tej savóban tudod mekkora biznisz van? :D A sok izomagy a konditeremben képes több tízezret fizetni ezekért.
Amúgy köszi az infókat, ez a terület totál új nekem, erősen gondolkodok hogy váltok erre.
#11. Ha már így elkalandoztunk az eredeti témától, akkor legyen itt egy kis felsorolás, hogy miket szoktunk vinni tartállyal.
Tej, tejszín, sör, bor, cider, olajak, zsírok (meleg, folyékony állapotban), tojássárgája, tojásfehérje, csoki, gyümölcskoncentrátumok, juice-ok, moslék (ipari készítmény, állateledel) szójalecitin (ettől besz@rnak a mosókon, mert nagyon nehéz kitakarítani), folyékony só, stb.
Hallottam én is ilyet anno, de szerintem ez sima csalás. Mentesség 50km-en belülre adható, ennél meg sokkal többet mennek. Mentes szakaszon sem mehetsz 0-24-ben mint az állat, pedig sok ilyen helyen pont azt csinálják.
Ez sztem simán csalás :D
És akkor még pár érdekesség: én vittem már fekete ribizli sűrítményt, kivi dzsúszt, zöldséglevet, ananászt, banánpépet, málnát, különböző multivitamonokat, hordunk citromsavat, citromlevet, ice tea sűrítményt szoktunk rendszeresen tölteni Svájcban, vannak azok a gyümölcsös sörök, ahhoz szörpöt vittem Dél - Olaszországba a csizma sarkába, de ugyanezt vitték a kollégák Szicíliába meg Szardínia szigetére. Hallottam már Red Bull alapanyagot is.
A korábbi cégemtől jártunk tejjel/tejért Bornholm szigetére (Dániához tartozik), ismertem kollégát aki gleccservizet töltött Norvégiában.
Láttam mosón tartálykocsit - egy német Fernlast - os kocsi - amiből nyalakodták a sofőrök meg a mosósok a maradékanyagot - mustár volt benne. Hallottam már mézet, lekvárt is, hogy tartályban vitték.
Csokis fuvarnál alap és elfogadott 100 - 200 kiló, de van, hogy több maradékanyag, amit majd a mosón kell kivakarni belőle.
A tejszín érdekes, ha nem töltik tele a rekeszeket, mert mondjuk nem 25 tonnát rendelt a vevő, hanem csak 18 tonnát, menet közben lötyög és tejszínhab, sőt vaj tud keletkezni a tetején, akár egy méter vastagon is, amit aztán vagy kigőzölnek, vagy mint maradékanyag kerül a mosón a csatornába...
17. Vannak tartálymosók, ahol egy speciális mosófejet engedne a rekeszekbe. Ez két fúvókából áll, amelyek a függőleges és a vízszintes tengely körül is forognak.
Ezen kívül megfelelő mosószert is adagolnak hozzá, gőzölik, öblítik. Makacs anyagoknál, csoki, lecitin stb. előfordul, hogy be kell mászni, kivakarni belőle, de akkor persze kiöblítik megint.
Vannak mosóprogramok, hogy milyen procedúra szerint kell mosni, mindig attól függ, mi volt és mi lesz majd a tartályban. És a töltőhelyeken gyakran ellenőrzik is a tisztaságot, belenéznek, PH - t mérnek, stb. Van ahová kiszárított tartállyal kell kiállni, van ahová elő kell fűteni (pl. csokinál), vagy épp visszahűteni stb. Van kóser mosás (héber nyelvű certifikát a mosó irodájában igazolja, hogy ők végezhetnek ilyet) halal mosás (mint a kóser, csak ez a muszlimoknak), fertőtlenítés, PH - mérés, meg még sok minden. Mindig pontosan megkapja a sofőr, milyen mosást kell elvégeztetnie.
Tehát elvben teljesen tisztának kell lennie. De ezek általában olyan mosóanyagok, amelyek nem okoznak nagy bajt akkor sem, ha nyomokban maradnának a tartályban. Elvben (a gyakorlatban nem mindenhol) a mosókon külön állás van a élelmiszeres és külön a vegyi tartályok számára, jobb mosókon mindenképpen.
Amit a HakapesziM leírt, az úgy van. Annyival egészíteném ki, hogy van úgynevezett ATP teszt is. Ez valamiféle baktériumszámot határoz meg.
Ennek az értéke a mosás után 0 és 200 között kell legyen.
Hogy ez így mennyire tiszta? Eléggé, mi is csináltunk ilyen tesztet a szánkban. Nekem 11000 lett az eredmény, a mosós fiúnak 13000.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!