Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Köteles vagyok e elindulni a...

Köteles vagyok e elindulni a kamionnal?

Figyelt kérdés
Tegnapi napon át akartam venni a munkám. kamion sofőr vagyok. Megkaptam a kamion kulcsát és át ellenőriztem. Silós - hátul a létra megvan gyűrődve. A kormány állo helyzetben a kormányfixáló gomb benyomása nélkül mozog. Szóltam hogy ez nem nem felel meg közúti közlekedésre. Még én voltam a rossz ember. Van videó is a kormány mozgásáról.
2017. jan. 16. 10:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A KRESZ említ néhány műszaki problémát, amellyel nem szabad részt venni a forgalomban. ha valamiről a KRESZ nem rendelkezik, akkor neked, a veztőnek kell megítélned, hogy az adott állapot veszélyes-e rád és a forgalomban többi résztvevője számára. Arra vigyázz, hogy ha hibás járművel balesetet okozol, akkor legjobban te ütöd meg a bokád, a munkáltató amennyire csak tudja, igyekszik rád kenni az ügyet.
2017. jan. 16. 10:51
 2/8 anonim ***** válasza:
46%

Ezeket ráírod a menetlevélre, oszt jónapot. Előtted valaki járt vele, ha az be tudott gurulni a telepre, akkor nagy baj nem lehet. Egy létra gyűrődéstól még forgalomképes, a kormány? hát nem tudom. A nélkül, hogy be sem indítod, elég nehéz véleményt alkotni.

Akkor most dolgozol, vagy otthon vagy?

2017. jan. 16. 10:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kormányoszlop nem rögzíthető, akkor ne indúlj elszerintem!
2017. jan. 16. 11:01
 4/8 szántóvető ***** válasza:
100%
úgy nem lehet közlekedni hogy a kormány össze-vissza mozog.ebből következően meg kell tagadnod a munkát.
2017. jan. 16. 12:42
 5/8 A kérdező kommentje:
A kormány össze vissza mozog. nem indultam el vele. Mert véletlen bármi adódna még reagálni sem lehetne. Aki előttem ült a kamionba ö így dolgozott vele. Nem magyar nemzetiség. De igen a létra számít mert ha ép olyan helyre megyünk rakodni vagy pakolni akkor 50 eurótól kezdődik a bünti.
2017. jan. 16. 16:39
 6/8 A kérdező kommentje:
2/5 kommentelő igen beindításkor is ugyan ugy mozog a kormány. Tehát magyarul beülök az ülésbe és az ölembe esik a kormány.
2017. jan. 16. 16:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Teljesen jogos ha erre hivatkozva megtagadod a munkát. Balesetveszélyes járművel nem szabad elindulni, mert mindent a te nyakadba varrnak, meg amúgy se kockáztat az ember. Meg kell tagadni a munkát, akár tetszik a munkáltatódnak, akár nem.
2017. jan. 16. 17:58
 8/8 anonim ***** válasza:
37%
De ezt nem itt kell megkérdezd.
2017. jan. 16. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!