Hátsó kerék meghajtású autóval hogyan kell emelkedőn elindulni?
na ilyenkor kell egyszerre kezelni a kéziféket, és a gázt..
amúgy pont olyan, mintha fronthajtásúval indulnál.
Mindenesetre jól látod a problémát.
ugyan ugy, mint elsővel.
Látom itt a többség nemtudja hogy kell, akkor leírom. Szégyen, hogy jogsitok van!
1. benyomod az üzemi féket és nyomva tartod(jobb lábbal)
2. kioldod a rögzítőféket(nem kézifék, mert van pár kocsi aminél lábbal kell bekapcsolni, pl. bmw e38 vagy merci w126, stb)
3. ha automata berakod D be, ha kézi benyomod a tnegelykapcsoló pedált és nyomva tartod azt is meg a féket is ugye és berakod 1 be
4. ha automata lassan engeded fel a féket és elkezd kuszni ha nincs kikopva a "citrom"
4. ha kézi elkezded engedni fel a tengelykapcsolot és érezni fogod mikor akarna lefuladni vagy a modernebeknél mikor szabályoz az alapjárati motor és kezdi adni a "gázt" na ezen a ponton lassan felengeded a fékpedált és át rakod a lábad a gázpedálra
5 innen meg a kuplung és gázpedállal ugy játszol ahogy a forgalom és emelkedő kívánja
Kérem mindenki írja le gyöngy betűvel ezerszer egy üres lapra, hogy RÖGZÍTŐFÉKET CSAK RÖGZÍTÉSRE HASZNÁLJUK ÉS MIELŐTT KIOLDJUK, AZ ÜZEMI FÉKKEL BEFÉKEZZÜK A JÁRMŰT ÉS UTÁNA AZ ÜZEMI FÉKET HASZNÁLJUK!
Köszönöm!
"ha kézi elkezded engedni fel a tengelykapcsolot és érezni fogod mikor akarna lefuladni vagy a modernebeknél mikor szabályoz az alapjárati motor és kezdi adni a "gázt" na ezen a ponton lassan felengeded a fékpedált és át rakod a lábad a gázpedálra"
Mi ez a marhaság?
Tehát ha jól értem: kézifék ki, jobb láb a fékpedálra, kuplung lassan fel, majd mikor erőlködni kezd, gyorsan a jobb láb a gázra.
Te vezetsz egyáltalán? Én 2.2 millió km - t vezettem, kamionos vagyok 15 éve, de ilyen marhaságot még itt a GYK - n sem olvasok.
Hogy a francban akarsz te egy erősebb emelkedőn így elindulni? Megvesztél?
Aztán még te irkálsz itt csupa nagy "gyöngybetűvel".
Édes istenem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!