Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hátsó kerék meghajtású autóval...

Hátsó kerék meghajtású autóval hogyan kell emelkedőn elindulni?

Figyelt kérdés
Kézifékesre elindulásra gondolok tehát a viszonylag nagyobb emelkedőkre . Mert ugye a kézi fék a hátsó kereket fékezi (azt hiszem nem értek hozzá kicsit se azt tudom hogy fogja az autót ha megállítom de hogy s mint fogalmam sincs de asszem a hátsó kereket :D ) Na de ugye átlag autónál első kereket hajtasz tehát nem azt a kereket fékezed aminek erőt adsz . És hogy ez hogy van a hátsónál ? Ugyan úgy behúzod a kézi féket de azt a kereket fékezed aminek erőt adsz ? oO Nem nagyon rossz az az autónak vagy ez ott hogy működik ? Nincs hátsó kerekes autóm csak ma menet közben jutott eszembe hogy s mint történhet ott :D

2016. dec. 26. 15:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
25%

"Tehát ha jól értem: kézifék ki, jobb láb a fékpedálra, kuplung lassan fel, majd mikor erőlködni kezd, gyorsan a jobb láb a gázra. "

jobb láb a fékre,m kézi ki old, ettől nem gurul el, benyomob ballal a kuplungot, majd be 1es, aztán lassan engeded fel a kuplungot mikor érzed kezd fogni akkor le veszed a lábad a fékről, ettől továbbra se gurul el, mert pont annyi erőt visz át a csusztatott kuplung amennyi megtartja az autót(órákig megállna így ha nem füstölne le a kuplung) aztán szép finoman annyi gázt adsz és annyira enged fel a kuplungot amennyire kell.

Mi ezzel a gond?

Vezethetsz te hibásan is 2,2mkm t!

2016. dec. 26. 21:32
 12/25 anonim ***** válasza:
33%

De mond meg szerinted a 2,2mkm -rel hogyan kell emelkedőn elindulni egy W123os mercivel ahol a rögzitőféket csak teljesen tudod kioldani kézi karral és bekapcsolni lábbal tudod a negyedik pedállal!

Illetve írd meg egy Porsche 924ben hogy kell emelkedőn elindulni ahol a kéziféket szinte el se éred mert az ülés és a küszöb között van, ha kiengeded alig fér oda a kezed, meg annyira mélyen van ha lehajolsz oda szinte ki se látsz a kocsiból!

2016. dec. 26. 21:36
 13/25 anonim ***** válasza:

11.

Azért mert így meredek emelkedőn főleg nehéz kocsival nem lehet elindulni.

2016. dec. 26. 22:20
 14/25 anonim ***** válasza:
44%

12.

Marha egyszerűen indulsz a Mercivel is - természetesen vezettem már Mercit. Rögzítőfék, gáz, mikor már húz, hirtelen oldod a rögzítőféket.

Szerinted pl. kamionnal hogyan szoktak? Hülye leszek ott a fékről a gázra ugrani, hatszor visszagurulnék mire lenne fordulatom, alapjáraton meg nincs elég nyomatékom. Emelkedőről beszélünk.

Minden kocsinál - gáz, kuplung fel, mikor húzni kezd, rögzítőfék gyorsan ki.

Indultál mer el komoly emelkedőn? Mert ahogy írod, úgy nem fog menni.

2016. dec. 26. 22:24
 15/25 anonim ***** válasza:

Mátrában bükkben indultam már el 1,5-2tonnás kocsikkal...

Nekem eddig egyik Mercimnél és BMW-m nél se okozott gondot.

Viszont ha elindulsz bekapcsolt rögzítőfékkel pillanat alatt feltépi a fékpofát mivel sok régi németnél külön van a rögzítőfékre pofa és üzemi fékre tárcsa.

Ezeknél egy ici pici keskeny pofa nagyon kis dobátmérőben(kerékagynál a tárcsa belseje), sokan nem is tudják jól beállítani, hogy fékpadon műszakin jól fogjon. Legutóbb is mikor enyém volt műszakin meglepődtek, mondtam nekik veszem rá a fáradságot, hogy utána állítsak évente 1X és nem bekapcsolt rögzítővel induljak el nagygázzal....

Ha pedig automata és nincs szétkopva simán D ben alapjáraton tartanija kell kis emelkedőn a nagyobbon meg egy ici pici gáz elég neki.

Normális értékre állítsál be egy ilyen auto rögzítőfékrendszerét, hogy jó fékerő legyen, indulj el a te leírásod alapján 10X emelkedön és utána nézd meg mit fog a rögzítőfék, lehet egy nagyobb emelkedön meg se fogja a 2tonnás kocsit!

2016. dec. 26. 23:12
 16/25 anonim ***** válasza:

Egy rendes rögzítőfék meg kell, hogy fogja a kocsit. A 40 tonnás kamiont is megfogja.

A kérdező általánosságban tette fel a kérdést, persze lehetnek régebbi modellek, ahol más megoldások voltak.

Láthatod, senki nem úgy csinálja, ahogy te. Hol tanítják így? Van B, C, E kategóriám, biztos hiányoztam az emelkedőn elindulás tanulásakor, mert ilyet még nem hallottam, hogy a üzemi fékről kell átlépni a gázra.

Meg marha is lennék, pl. kamionnal így nem indulsz el a Brenner - hágón, hiába a 2 - 3000 Nm, nagy gáz, aztán kézifék hirtelen ki.

2016. dec. 27. 08:03
 17/25 anonim ***** válasza:

Köszönjük szépen a hogy csináljunk kézifékes elindulást kézifék nélkül tanfolyamot.

Nagy az Isten állatkertje... és alacsony a kerítés.

Kicsit magadba nézhetnél, szerintem nem jókedvből pontoznak le az emberek, és nem azért vagy 24%-os. Te tipikusan az a fajta ember vagy, aki sz*rt sem ért semmihez, de ő akkor is megmondja, hogy mit hogy kell csinálni.

2016. dec. 27. 09:52
 18/25 anonim ***** válasza:
Hát akinek a Mátra meg a Bükk volt a legnagyobb hegység, ahol vezetett, attól mit várunk? :D
2016. dec. 27. 11:15
 19/25 anonim ***** válasza:

Emelkedőn kézifékessel tanítanak és azzal is kell. De aki rutinosabb lesz idővel és az autó is képes rá az indulhat a gázra ugrós módszerrel is. Én is azzal szoktam.

De ez nem jelenti azt, hogy minden autóra és emberre is jó ez a megoldás.

2016. dec. 27. 11:30
 20/25 anonim ***** válasza:

Budai hegyekben egy meredek emelkedőn parkoltok. Kocsi előtt pár centire másik kocsi, kocsi mögött pár centire másik kocsis.

Lehet lepontozni és megmondani hogy álljak ki és induljak el a parkolóból.

Ha 4X kell előre-hátra alászedve kiállnom akkor végig szenvedjek a "kézifékkel"? Eleve a "kézifék" negyedik pedálját hogy taposam be? Jobb lábbal nem érem el, bal pont rajta a kuplungon, mert maxra kiengedet kuplungal nagy gázzal nem birom ki centizni a kocsikat, hogy ki álljak a parkoló sorbol.

AKKOR?

LEPONTOZHATTOK BÁTRAN DE KÉRLEK ÍRJÁTOK LE EGY MEREDEK EMELKEDŐN A BUDAI HEGYEKBEN AZ ÚT SZÉLÉN PARKOLÓ KOCSIVAL HA ELŐTTEM ÉS MÖGÖTTEM IS PARKOLNAK TI HOGY INDULTOK EL ÉS ÁLLTOK KI?

Mondjuk legyen a Zsiboi utca az 19% os...

De mondhatok még pár utcát Budán!

Írjátok le ti hogy indultok el ha előttetek és mögöttetek pár centire parkolnak egy 19-20%os emelkedő meredek utcán. Ugye a kéziféket meg a bal szélső negyedik pedálnál találjátok.

2016. dec. 27. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!