Miért vesznek sokan luxusautóból dízelt?
Ütősebb a nagy benzin de még ekkora autónál is pazarlás. Ha pl cégesnek veszi az üzemanyagot el tudja számolni és nettó áron tankolja. Ha 10 liter gázolajat be is kér egy 7-es BMW az még mindig csak 2900Ft/100km míg ugyanez valami disznó nagy benzinesnél 4500-5500/100km.
30k km-es évi futásnál a különbség 480-780 000Ft/év, ha többet megy akkor még több. Azért 3 év alatt 1,5-3 millió Ft megtakarítás az nem rossz, nem ? És akkor gondolj bele, hogy van akinek megadatik, hogy 20 évig ilyen autóval járjon, az 60 000 000 Ft csak az üzemanyagon :D
Nyilván, ha úgy tele van, hogy totál mindegy akkor ez nem tétel.
"A megtakarítást meg hagyjuk már a dizeleknél,mikor azt el is költi a javítási költségekre... Ugyanott van ahol a part szakad,csak jó mindig felhozni ezt a marhaságot, valós érvnek beállítva."
Ha megveszel egy új autót az minimum egy évig garis, a harmadik év végére lefutja a 100 000km-t. Ez idáig általában nincs szervizköltsége az autóknak. Ne 20 éves bontószökevényekből indulj ki.
azért mert valakinek van pénze még nem kell szórnia..
az, hogy az egész teremgarázs visszhangzik a kattogástól meg senkit se érdekel.
"de emellett ott spórolnak ahol tudnak."
Lehet azért gazdagok, mert nem szórják a pénzt ;-)
Nekem is dízel van, bár azért koránt sem az 50 milliós kategória.
Miért van ez? Soroljam?
Hosszú utakra használom, főleg autópályán.
Fogyasztás olyan dolog, hogy nem vagyok a saját pénzem ellensége.
Hang is másodlagos, egyrészt szinte semmit nem hallani belőle, másrészt meg amúgy sincs semmi bajom a dízelek hangjával, és azt sem igénylem, hogy benzinest hallgassam.
Másrészt mindig is jobban kedveltem a nyomatékos dízeleket, bő 20 éve mindig dízelem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!