A városi közlekedésben sokan miért a biciklit részesítik előnyben a motorral szemben?
A bicikli mellett semmiféle érv nincsen, amiért érdemes lenne használni.
Másrészt, nem egy fejlett közlekedési eszköz.
Nekem van egy 125 köbcentis Yamaha robogóm.Tavasszal, ősszel azt szoktam hajtani.Kivéve, ha esik az eső.
Télen értelemszerűen autóval járok, de nyáron is, mert nem szeretek beleizzadni a bukósisakba.
A kocsiban meg van klíma.
Budapest külvárosában lakom és autóval vagy motorral a legjobb itt közlekedni.
A motor ugyanúgy kis helyet foglal, mint egy bicikli, nem probléma vele parkolóhelyet találni.Bár ahol dolgozom, van mélygarázs is.
Fürge, könnyű vele közlekedni a kocsik között.
Nem is értem,hogy sokan,hogy tudnak olyan járművel közlekedni, ami nem klímás, amikor majdnem hullámzik minden Budapesten, olyan meleg van.
Egy jó bukóba szerintem nem izzadsz bele. A 125-ös robogóhoz már kell külön jogsi is. Egy gyári 50-essel pedig szintén akadályozhatod a forgalmat, ahogy bringával is, viszont a bringának már egyre több helyen van kijelölt út.
A bringa mellett két erős érvet is tudok:
- kisebb szervizeken kívül 0 fenntartási költség
- aerob mozgás, ami nagyon fontos, ha hosszútávon egészséges és fitt akarsz maradni.
Azt mondjuk hozzáteszem, hogy nem pesti vagyok, vidéki, kisebb városokban mozgok. Itt pár percet tudsz nyerni a robogóval a bringához képest. Nekem ez pluszt pont a bringa mellett, hogy melóba járással letudom a napi mozgást is.
Hát, a robogót kicsit nehezebb a lépcsőn felhozni az emeletre, meg felakasztani a falra amikor nem használom.
Nálam az is szempont, napi 9-10 óra ülőmunka után elég gyakran megfájdul a hátam, kivéve amikor biciklivel megyek - az a 2x fél óra laza tekerés pont annyira mozgat át, amennyire kell.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__84..
Szerintem ez is a te kérdésed lehet! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!