Mért ítelik el sokan a jó motoros dízel autókat?
azonos ccm-nél a dízel a gyengébb
azonos ccm esetén turbóval megint csak a dízel a gyengébb
nyomatékban egyenlő a nyomatékot inkább a turbó.
tessék csak összehasonlítani 1.6 turbós benzinest és 1.6 turbós dízel autókat, lehetőleg azonos gyártótól.
a kevesebb fogyasztást inkább hogy a dízel sokkal alacsonyabb fordulaton tud üzemelni.
Nekem pont van 1.6 dízel 5 éves és 8 éves 1.6 benzines is, van összehasonlítási alapom és nem több éves különbséggel hanem naponta.
"Mert irigykednek, mivel a dízel drágább."
Kukkantsd meg a listaárakat pl a BMWnél, alapáron a dízel olcsóbb.
Peugeot 1.6 Hdi 110 Le
Peugeot 1.6 NFU benzin 100 Le
Renault 1.5 Dci 105 Le
Renault 1.6 Benzin 90 Le
VW 2.0 PdTdi 170 Le
vW 2.0 benzin ???
A turbós benzineseket ne keverjük ide, mert alig van belőlük.
Én szívódiesellel járok, de teljesen megértem azokat, akik elítélik a dieselt. Egyrészt volt a dieselbotrány: a gyártók basztak SCR-t szereltetni az autóikba még akkor is, mikor az előírás már évek óta megkövetelte volna, nem csoda, ha csökkent a bizalom velük szemben.
Aztán nap mint nap látni a szmók end sármos hülyegyerekeket is - mindenki tudja, hogy egy 17 éves is úgy széttuningolhatja a motorját, ahogy akarja, semmilyen gyári védelem nincs bennük az utólagos átalakítgatások ellen, a hatóságokat meg nem érdekli.
Végül, de nem utolsó sorban sok embernek voltak már tapasztalatai az elmúlt években diesel üzemű autóval - gyakran negatívak. Kettős tömegű lendkerék, common-rail befecskendező, EGR-szelep. Gondolom nem kell tovább sorolni.
Igazából vissza lehetne állítani 10-15 év alatt a diesel renoméját, mint strapabíró, takarékos melós motor, de ezért a gyártóknak is sokat kell tenni. Egyáltalán nem vagyok meggyőződve, hogy lesz még olyan diesel-reneszánsz, mint ami a 2000-es évek elején volt. Ez persze nem is feltétlen baj, mert nem mindenhova jó ugyanaz a motor, de az tisztán látszik, hogy még évtizedekig szükség lesz a dieselre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!