Miért fikázzák sokan a dízel autókat?
én alapból benzin párti vagyok!
főleg régi dízeleknél sokat kell szervízelni, az újnál ha pedig vmit hozzá kell nyúlni a motorhoz, elég húzós.
egy 1.4es vw polo, vagy skoda fabia és lemész a térképről:)
"főleg régi dízeleknél sokat kell szervízelni"
Volt pár használt régi dieselem, most is egy 15 éves 1.7 isuzu opelem van. Úgyhogy megkérlek hogy ezt a mondatod fejtsd már ki bővebben mert ebből eddig semmit nem tapasztaltam. 6.5 litert eszik városban, országúton 4.7-et, és motorikus hibám évek óta nincs. És ez nem az első ilyen használt dieselem.
"kerreg mint egy teherautó"
Maiakról már azt is nehéz eldönteni, hogy benzines-e vagy dízel, úgy lehangszigetelik őket. Nekem pl. tetszik a dízel csattogós, kereplős hangja :)
"nincsen fordulatszám"
Nem is kell, minek ordíttatni, bőgetni azt a motort? Van helyette normális nyomaték.
" a fogyasztás az egyetlen pozitívuma"
Viszont ez a pozitívum annál jobban übereli az összes többit, minél inkább meg kell húzni a gatyamadzagot. Ma pedig ez sokaknál döntő fontosságú.
Szerintem azért, ami már itt is többször felmerült a gyakori válaszok között.
Azok, aki új dízelt vesznek az esetek többségében nem fikázzák a kocsit. Használják, eladják vesznek másikat. Eee öööm ee bódottá.
Azok akik vesznek egy ismert előéletű nem öreg, nem túl sokat hajtott dízelt, még azok is jól megvannak vele.
És van az a kategória, aki megveszi az ócsó de 2-300 000-ret visszatekert dízelt, ami már pont abban a korban van, amikor az összes kopó dolog széthullik benne 1,5 év alatt. Na ők sz0pn@k ezerrel, vagy van keret rendbe szedni vagy eladják és utána terjesztik az igét... Sajnos ezekből vannak többen.
Vannak ezek az ízlés kérdése dolgok pl nyomatékbuzullusz, meg alacsony fordulatszám, kis fogyasztás az egyik oldalon. A másikon meg az ellentéte. Évek óta megy a szájkarate, de lényegében mindkét technika végzi a dolgát évtizedek óta...
Teljesen más a 2 rendszer, nem igazán lehet összehasonlítani. Kinek ez jön be kinek az. Mind a 2-ek megvannak a saját pozitívumai (legyen szó vezetés-technikáról, vagy fenntarthatóságról). A 2 rendszert eredetileg nem is ugyanarra találták ki, csak ma már eléggé összefolyik a 2.
Melyik a "jobb", az alma vagy a narancs??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!