MI ez a dízel nyomatékos idióta duma? Ki találta ki?
2.0 sdi szívódízel 70 ló és 140Nm
2.0 fsi szívó benzines 200Nm 150ló
1.6 tdci (turbó dízel) 109le 240Nm
1.6 ecoboost (turbó benzin) 150le 240Nm
Na most mi van ?
(nekem is dízel) ma kipróbáltam egy focus 1.6 182le 240Nm autót hát komám a dízel elbújhat szégyenébe. Bármely fokozatba bármely sebességről alázza a turbódízelt)
Bár nem tudom létezik-e 2.0 szívó benzines ha 70 lóerőre visszabutítanák akkor is több Nm adna le mint 2.0 szívó dízel nem ?
A Nm nem függ nagyban a köbcentitől ?
MI ez a dízel nyomatékos idióta duma? Ki találta ki?
Ez nem kitalálósdi te agyhalott,hanem tény.A saját kérdésedben is ott van a válasz te igen iq harcos 109 LE és 240NM a dízelben.A benzinesben meg a 150LE-s motornál van csak 240NM nyomaték.
De, a forgatónyomaték függ a köbcentitől, de itt már a turbónyomástól is függ. Ha megnézel mondjuk egy 60 és egy 100 LE-s 1.4 szívó benzint, akkor azt fogod látni, hogy a forgatónyomatékban nem lesz ekkora eltérés, csupán abban, hogy hol adják azt le. Ha feljebb van a nyomatékcsúcs, akkor nagyobb a teljesítmény.
Azonos köbcentiben azonos turbónyomáson mindig a benzines lesz nagyobb teljesítményű, a dízel nagyobb forgatónyomatékú. Ha odateszel egy 150 lovas dízelt, akkor annak nagyobb lesz a nyomtéka, mint a 150 lovas benzinesnek. A nyomatékosság csak motorkarakterisztikát jelöl, nem azt jelenti, hogy gyorsabb az autó.
Dízelt nem azért veszünk, mert erős, hanem mert takarékos. Nézd össze a két autó fogyasztását is. Amúgy elhiszem, hogy az ecoboostot sokkal jobb vezetni.
Másképpen kérdezem.
mazda 2.0 szívó benzines 120le 210Nm (ez a leggyengébb szívó benzines amit találtam hirtelen)
Mutatna valaki olyan szívódízelt ami 210nm ? Arra lennék kíváncsi hogy hány köbcentis és hány lóerős.
Megkérek mindenkit először olvasson már pár hsz-t
googlen nézegettem a nyomatékgörebéket és a benzines turbós ford hamarabb 1500 nál leadja a 240nm-ert még a dízel csak 1750nél . hoppá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!