Aki ért hozzá, melyiket választaná, Volvo S60 2.4 Dízel (2004) vagy Passat 1.9 PDTDI ha árban mindkettő megegyezik és felszereltségben sincs sok különbség?
Ennyiért mindkettő fél millió kilométert futott betegágy lesz. Évi 2-3ezer kilométerre teljesen felesleges autót venni. De jó, akarsz, legyen. De legalább ne dízelt vegyél! A dízel akkor jó, ha sokat mész. Ilyen távon olyan mindegy, hogy mennyit fogyaszt, akkor már legalább ne romoljon el. Vegyél Passatot 1.6 benzinnel!
Egyébként a két motor közül a 2.4 a jobb, ha még az Audi féle adagolós, soros öthengeres. A PD TDI is jó motor egyébként. De ismétlem, az a baj velük, hogy körülbelül fél millió kilométert beleraktak már, és jönnek a költséges betegségek.
Onnan tudom ezeket, hogy 4 hónapja autót keresek, és mindkét típus esélyes volt. Most ott tartok, hogy veszek 1.4 benzin kisautót ennyiért, abból legalább kapok jót némi keresgélés után.
Az Audi féle sor5 az 2.5 volt és nem nagyon rakták S60-ba. Ez már a volvo saját 2.4-es sor5 CR dízele, a gyengébb változatnál 2.4d az erősebbnél D5 jelöléssel.
A többiben egyetértek az előttem íróval.
Tényleg, John, benéztem, a 2.5 volt az Audi féle. S80-ban, V70-ben látom, S60-ban tényleg nem igazán. V70-ből azt gondoltam, hogy biztos a limo változatban is van akkor, de tévedtem.
Évi 2-3 ezer alatt azért kicsi a balesetre az esély, bár jogos, hogy ha már megteheted, akkor ülj biztonságos autóba!
Sajnálom az áldozatokat, meg téged is, hogy ezt át kellett élned. Sajnos ez ilyen, ezért vesztem itt össze valakivel, aki istenítette a régi swiftet. Az egy igazi guruló koporsó.
Az általad kinézett típusok nem rosszak, de ilyen használatra tényleg ne vegyél dízelt. 1.6-2.0 közti benzinmotorral jobban jársz. Tízszer ekkora futásnál szokták mondani, hogy érdemes dízelen gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!