Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kell álló autónál...

Miért kell álló autónál taposni a féket a piros lámpánál, ha kell, ha nem?

Figyelt kérdés
( amikor sík az úttest?! ..van kézifék is)
2010. ápr. 15. 16:44
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
39%

Teljesen igazat adok neked, engem is felháborít és rendkívül zavar, ha egy piros lámpánál, ill. vasúti piros jelzésnél az autósok állnak a fékpedálon!

Én többek között azért nem szeretem, mert a fékfolyadékot folyamatosan összenyomva tartja a fékpofákkal együtt, és a fékfolyadék hamarabb "tönkremegy / veszít az állagából", hamarabb cserére szorul!

Én motorfékkel lassítom az autót, visszaváltogatok míg az autó éppen hogy csak gurul, kicsi fék, és kézifék! De nem állok a fékpedálon! Sokszor sebességben tartom, kuplung benyom és úgy tartom! Ez sem jó, de nekem meg ez a rossz szokásom! :)

2010. ápr. 19. 19:22
 42/55 anonim ***** válasza:
De abban meg igazat adok , hogyha vasútnál állok külterületen akkor érdemes nyomni ha én vagyok leghátul , mert túl sok a nyomorék elmebeteg az utakon aki nemfigyel a vezetésre és még belémrohan hátulról....
2010. ápr. 19. 21:39
 43/55 anonim ***** válasza:
teljesen egyet értek ha nem kell ne tapossák a féket és én fel kapcsolom a refit ha nyomja a féket és vakit és igy vagyok a köd lámpával tiszta időben!!azt nem értem hogy miért kell le butázni meg hülyézni a másikat ha neki nem szimpatikus a másik ember válasza !!!
2010. ápr. 21. 08:28
 44/55 anonim ***** válasza:
89%
Végigolvasva a hozzászólásokat látszik, hogy kinek friss a jogosítványa, és kinek van régebb óta. Úgy néz ki, nincs elég probléma az utakon, még csináltok magatoknak ilyen marhaságokkal, hogy egy 21W-os izzó kisüti a szemeteket... Ezen akkorát kellett röhögnöm, A sok kis hülyének meg, aki felkapcsolja a reflektort, mert a másik nyomja előtte a féket, kívánom hogy az előtte álló autóból menjen hátra hozzá egy kigyúrt kopasz kisebbségi, lehet kisebb lesz a szája. Akinek kisüti a szemét az a két 21W-os piros izzó hátul, azt megkérném, hogy sürgősen fáradjon be a legközelebbi rendőrségre, és adja le a jogosítványát, és soha többet ne üljön autóba. Szánalmasak vagytok. Az bezzeg nem zavarja az ilyeneket, mint ti, hogy városon kívül 70-el mentek a belső sávban, és az istenért sem húzódnátok le. A másikban könnyebb megtalálni a hibát mi?! Féklámpa világít... Szánalom.
2010. ápr. 21. 09:14
 45/55 anonim ***** válasza:
0%
szerintem nem számit hogy mikor kaptam a jogsimat!! de ki lehet probálni egy bkv buszt vagy egy kisáru szállitot aminél szem magaságban van a pót féklámpa ami nem 1 db izzobol áll hogy milyen érzés majd rá jösz 10 perc után hogy milyen érzés ti teljesen idioták!!!!!
2010. ápr. 21. 09:28
 46/55 anonim ***** válasza:

Hát én nyomni szoktam a féket (csak annyira, hogy ne guruljon semerre a kocsi, de féklámpa így is ég).

Amúgy az emberek 70-80%-a nyomja. Azért az nem vakít úgy mint a szembejövő világítása éjjel, ha azt kibirod ezt is, fő a biztonság.

Igen, a kisteherautósok a másik dolog, amit szeretek. Amikor 1 méteren belül jön mögöttem sokszor 90-100-as tempónál, na akkor szoktam felvillantani azt a bizonyos, szóban forgó féklámpát és általában elkezd veszettül dudálni + villogni. (Vagy azért, mert nem érti mire célzok, de inkább azért, mert neki nem lehet megmondani, hogy mekkora követési távolságot tartson.)

2010. ápr. 21. 09:57
 47/55 anonim ***** válasza:
100%

9:14-es vagyok.

Szerintem meg próbáld ki, hogy milyen nap mint nap sötétben vezetni, és kezdj el idegeskedni, hogy minden lámpánál nyomják a féket előtted. Nem kaptál még idegösszeroppanást? :) Én nap mint nap vezetek nappal, és sötétben is, mégsem élltam le soha idegeskedni a kisteheren, mert nyomta a féket :) Ha neked az jó, hogy idegeskedsz, és azt hiszed, azzal jobb, hát tedd csak, de lehetőleg ne előttem villogj rá a kisebbségis mercisre, mert nem szeretném megvárni, amíg beverik a fejed :)

2010. ápr. 21. 10:18
 48/55 anonim ***** válasza:
nem is kell idegeskedni de szerintem a kisebbségi mercis meg a nagydarab kopasz állat nem fog le állni pofozkodni de amugy már szoltam olyank hogy légyszi ne vakits akármelyik lámpával is bocsánatot kért és elment nem éri meg neki pofozkodni és ha értelmes ember modjára szolsz nem is fog!!
2010. ápr. 21. 10:47
 49/55 Beviz Elek ***** válasza:
59%

április 19, 15:50-es vagyok

Azt hiszem, itt lehet magyarázni, mert mindenkinek kiégeti a szemét egy féklámpa. Én is vezettem éjszaka de egy picit sem zavart. Sokkal rosszabbak a távolsági fényszórók, a rosszul beállított fényszórók és a ködlámpák (mert ugye sokan csak azért használják "mee tök gizda").

Aki nem használ féket, majd talán tapasztalni fogja, hogy miért kellene. 1 éves még csak a jogsim, de apum kamionsofőr volt (több mint 2 millió kilómterrel összesen), sokat vezettem mellette és elég sok olyan dologra tanított meg amit magamtól lehet, hogy nem vettem volna észre (pl: piros lámpánál minden esetben nyomd a fékpedált).

2010. ápr. 21. 11:10
 50/55 anonim válasza:

Látom, régi a kérdés, de válaszolok azért.

Egyrészt azért nyomja a féket, mert lehet, hogy automataváltós a kocsi és az gurul rögtön előre, ha nem nyomjuk a féket!

A másik, hogy látszólag lehet sík az úttest, de attól még nem biztos, hogy az is. Hányszor látom, hogy megáll a kocsi, leveszi a lábát a fékről és a kocsi visszagurul. Ha nem akar rágurulni a mögötte állóra, kénytelen taposni a féket. Én is ezért tartom ott a lábam, nem azért mert - ahogy itt valaki írta - "elfelejtettem levenni". Ekkora baromságot -.-

2012. aug. 12. 18:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!