Miért kell álló autónál taposni a féket a piros lámpánál, ha kell, ha nem?
Teljesen igazat adok neked, engem is felháborít és rendkívül zavar, ha egy piros lámpánál, ill. vasúti piros jelzésnél az autósok állnak a fékpedálon!
Én többek között azért nem szeretem, mert a fékfolyadékot folyamatosan összenyomva tartja a fékpofákkal együtt, és a fékfolyadék hamarabb "tönkremegy / veszít az állagából", hamarabb cserére szorul!
Én motorfékkel lassítom az autót, visszaváltogatok míg az autó éppen hogy csak gurul, kicsi fék, és kézifék! De nem állok a fékpedálon! Sokszor sebességben tartom, kuplung benyom és úgy tartom! Ez sem jó, de nekem meg ez a rossz szokásom! :)
Hát én nyomni szoktam a féket (csak annyira, hogy ne guruljon semerre a kocsi, de féklámpa így is ég).
Amúgy az emberek 70-80%-a nyomja. Azért az nem vakít úgy mint a szembejövő világítása éjjel, ha azt kibirod ezt is, fő a biztonság.
Igen, a kisteherautósok a másik dolog, amit szeretek. Amikor 1 méteren belül jön mögöttem sokszor 90-100-as tempónál, na akkor szoktam felvillantani azt a bizonyos, szóban forgó féklámpát és általában elkezd veszettül dudálni + villogni. (Vagy azért, mert nem érti mire célzok, de inkább azért, mert neki nem lehet megmondani, hogy mekkora követési távolságot tartson.)
9:14-es vagyok.
Szerintem meg próbáld ki, hogy milyen nap mint nap sötétben vezetni, és kezdj el idegeskedni, hogy minden lámpánál nyomják a féket előtted. Nem kaptál még idegösszeroppanást? :) Én nap mint nap vezetek nappal, és sötétben is, mégsem élltam le soha idegeskedni a kisteheren, mert nyomta a féket :) Ha neked az jó, hogy idegeskedsz, és azt hiszed, azzal jobb, hát tedd csak, de lehetőleg ne előttem villogj rá a kisebbségis mercisre, mert nem szeretném megvárni, amíg beverik a fejed :)
április 19, 15:50-es vagyok
Azt hiszem, itt lehet magyarázni, mert mindenkinek kiégeti a szemét egy féklámpa. Én is vezettem éjszaka de egy picit sem zavart. Sokkal rosszabbak a távolsági fényszórók, a rosszul beállított fényszórók és a ködlámpák (mert ugye sokan csak azért használják "mee tök gizda").
Aki nem használ féket, majd talán tapasztalni fogja, hogy miért kellene. 1 éves még csak a jogsim, de apum kamionsofőr volt (több mint 2 millió kilómterrel összesen), sokat vezettem mellette és elég sok olyan dologra tanított meg amit magamtól lehet, hogy nem vettem volna észre (pl: piros lámpánál minden esetben nyomd a fékpedált).
Látom, régi a kérdés, de válaszolok azért.
Egyrészt azért nyomja a féket, mert lehet, hogy automataváltós a kocsi és az gurul rögtön előre, ha nem nyomjuk a féket!
A másik, hogy látszólag lehet sík az úttest, de attól még nem biztos, hogy az is. Hányszor látom, hogy megáll a kocsi, leveszi a lábát a fékről és a kocsi visszagurul. Ha nem akar rágurulni a mögötte állóra, kénytelen taposni a féket. Én is ezért tartom ott a lábam, nem azért mert - ahogy itt valaki írta - "elfelejtettem levenni". Ekkora baromságot -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!