Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kell álló autónál...

Miért kell álló autónál taposni a féket a piros lámpánál, ha kell, ha nem?

Figyelt kérdés
( amikor sík az úttest?! ..van kézifék is)
2010. ápr. 15. 16:44
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
Én amúgy nemszoktam taposna a féket csak ráteszem a lábam, szervós a fék, szóval nemkell erőlködnöm. Könnyebb mint a kéziféket huzkodni, amugy amíg nem áll mögöttem senki addig általában szoktam, hogy lássa hogy állok.
2010. ápr. 15. 22:02
 32/55 anonim válasza:
Nem tom' mit kell ennyit problémázni rajta, sztem nem olyan erős az, h kisüsse az ember szemét.. Az enyémet legalább is nem nagyon zavarja.. Én sem szoktam állandóan rajta állni, max egy picit nyomom be, h ne guruljak el, de ha vki ismeri az autóját akár emelkedőn is fék és kézfék nélkül is meg tudja tartani az autót a kuplung segítségével.. ha már ennyire okoskodunk... Az automata váltósok meg kénytelenek rajta állni..
2010. ápr. 16. 08:10
 33/55 anonim ***** válasza:
21%

Engem nagyon zavar amikor előttem lámpánál állva nyomja a fékpedált indokolatlanul. Gondolom a kérdező is ezért kérdezte, kár hogy azóta nem jelentkezett. (de azért jó látni hová fejlődött ki a válaszsorozat :DDD) Én azt szoktam, hogy ilyenkor szépen felkapcsolom a reflektort. Kisáruszállító, kicsit magasabban elhelyezkedő lámpákkal, megvan a hatása ;) Nem egyszer előfordult, hogy hátrajött az illető, hogy miért vakítom el. Én meg szépem megkérdeztem hogy ő engem miért vakít el a féklámpájával ... Persze, ha az autó automata, vagy lejt, emelkedik az út, megértem, de tény és való, hogy a legtöbben sajnos végig, a zöld jelzésig "rajtafelejtik" a lábukat a fékpedálon vízszintes úton is. Hát jó lenne erről leszokni!

maci

2010. ápr. 16. 17:38
 34/55 anonim ***** válasza:
0%

Ilyen hülyeséggel problémáztok! Igen kényelmesek és kényesek vagytok!

Ha ilyen apróságok zavarnak, akkor járj tömegközlekedéssel, vagy betegszállítóval!

2010. ápr. 16. 18:54
 35/55 anonim ***** válasza:
Utolsó: Ott a pont.
2010. ápr. 16. 19:55
 36/55 anonim ***** válasza:

Azért, hogy téged idegesítsünk. Amúgy mi közöd hozzá?

(ne kell lélekre venni ;) )

Amíg elindulnak és tisztességgel felgyorsítanak zöld jelzésre, addig hol a probléma?

2010. ápr. 19. 12:23
 37/55 anonim ***** válasza:

Este főleg az új autóknál elég zavaró tud lenni....

Én csak addig nyomom amíg én vagyok az első a sorban......

2010. ápr. 19. 14:54
 38/55 Beviz Elek ***** válasza:

Nekem 1 kerek éve van jogsim, de azért én is tudom, hogy kell nyomni a féket a lámpánál.

1. A mögötted közlekedő figyelmetlen, neked megy, marad egy kis esélyed, hogy a kocsid elejét nem kell megcsinálni. Ja, és ha első vagy a sorban, akkor főleg nyomd a féket, mert ha neked jönnek, könnyen átgurulhatsz egy gyalogoson.

2. Csak az úthibák miatt is gurulhat egy kicsit a kocsid. Ameddig te nézelődsz, lehet, hogy észre sem veszed, de nekigurulsz egy másik autónak. Nagy kár nem lesz, de némelyik autó lökhárítójának a fényezése felér az én autóm árával...

20/f

2010. ápr. 19. 15:50
 39/55 Beviz Elek ***** válasza:

15:50 vagyok.

Maci: nem vagyok rosszindulatú, de kívánom, hogy egy gyenge koccanással tanuld meg, hogy kell féket használni. Elég furcsának tartom, hogy kisáruszállító létedre nem tudod.

Amúgy saját példa: Hungária - Thököly kereszteződést (nem túl hegyes vidék)

Elengedtem a féket és egyszer arra figyeltem fel, hogy lassan, de gurul hátra a kocsi. És ha lekoccolok egy luxusautót?

Egyetértek egy korábbi hozzászólóval. A féklámpa azért annyira nem világít erősen, hogy kisüsse a szemed.

2010. ápr. 19. 16:05
 40/55 anonim ***** válasza:
44%

A válasz megírásának időpontja: 04-15 22:02

Te is buta vagy :D

Nem az a baja itt az embereknek hogy erősen nyomod a féket hanem hogy világít a féklámpa és süti a szemüket..

Lehet neked akármilyen szervós is és akár nagymellű playmate lányokat is kérhetsz hogy szépen gyengéden benyomják, a féklámpa akkoris világítani fog

2010. ápr. 19. 19:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!