2. 0T FSI,2. 0FSI vagy 1.8T?
A használt Volvok piaci ára tényleg nem kimondottan magas, de ez valahol nem is baj.
Az, hogy széthullanának az meg vicc. Egy két modellnél tényleg akadnak problémák, például a korai Hollandiában készülő S/V40-ek rohadtak ám tisztességesen - ami amúgy a Volvora nem jellemző, akar pár apróság, de egyáltalán nem hullanak szét.
Haverod Volvoja 8 évesen feladta, bár nem tudjuk miért, akkor ebből kiindulva minden Volvo hulladék.
Nálam két 15 éves Volvo áll a garázsban és mindkettő jó, akkor most a Volvo az isten, mert ugye a kettő az üti az egyet? :D :D
Személyszerint én a Volvo-król nem hallottam sok rosszat, de ilyet meg hogy 6 évesen szétesik főleg nem. :) Ez vicc.
Visszatérve a kérdésre: Nem a szelepek mennek tönkre, hanem a szivóoldalon és a szivószelep külső felén koksz rakódik le, pont azért mert a benzint nem a szivócsőbe fecskendezi be, igy nincs ami kicsit "visszahűtse" az egyébként felmelegedett szelepet.
Olvasgattam erről itt-ott és ugye ez konstrukciós hiba, de kb úgy vélekednek erről mint egy kopó alkatrészről, hogy hát ez van, 40-50E km-erenként ezt a kokszot ki kell onnan takaritani és minden happy. Csak hát kinek van kedve megbontatni ezért a motort...
"Nem a szelepek mennek tönkre, hanem a szivóoldalon és a szivószelep külső felén koksz rakódik le, pont azért mert a benzint nem a szivócsőbe fecskendezi be, igy nincs ami kicsit "visszahűtse" az egyébként felmelegedett szelepet. "
Ez az összes autónál így van, ami közvetlen befecskendezésű és a kipufogógázzal megtámogatott kartergázt elégetik benne, aztán mégsem kapnak a dízelek 100k km-enként hengerfej felújítást ( pedig láttam már olyan isuzu dízelt, aminek a szívócsonkja olyan volt, mintha belefostak volna :D ).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!