Forgalmi vizsga, szabálytalanság?!
Szóval ma volt a forgalmi vizsgám, az elindulás előtti ellenőrzést hiba nélkül megcsináltam, semmi probléma nem volt. (A vizsgabiztos már ránézésre sem volt szimpatikus, kb. 80 éves lehetett, szemüveges volt, valószinüleg nemis látott rendesen...)
A probléma akkor kezdődött amikor egy olyan utcára kanyarodtunk be, aminek a végén nekem volt elsőbbségem a balról érkezővel szemben, viszont láttam ahogy az onnan érkező jármű nem hogy lassítana, hanem gyorsít, ezért megálltam, ekkor a vizsgabiztos szólt hogy kanyarodjak jobbra és állítsam le az autót a szegély mellett, tudtam hogy ez sikertelen lett, csak azt nem hogy miért is...
Eltelt egy két másodperc mire elmondta hogy a probléma az volt hogy nem ismertem fel a forgalmi helyzetet, ezen kívül még azt is mondta hogy nem raktam ki az indexemet (De kérdem én, utasítás hiányában egyenes úton vagy a tábla által jelölt irányba kell menni, ebben az esetben nyíl egyenesen, mégis hová indexeljek? Semmiféle vonalat nem léptem át, és irányváltoztatás sem történt.) Én próbáltam elmagyarázni miért álltam meg, hiszen az a bizonyos autó egyáltalán nem akarta megadni az elsőbbséget számunkra, erre ő azt állította hogy igenis megállt az az autó..
Ezután átkellet ülnöm, az oktatóm vette át a vezetést és visszamentünk a kiinduló pontra, tehát kemény 5 percet vezethettem.. Hozzáteszem azt, hogy a gyakorlati órákon nem volt semmi probléma, és nem izgultam.
A kérdésem az lenne hogy ez milyen alapon volt jogos?
"Azért bekanyarodni nem tudtam volna mert ha nem állok meg akkor a másik leszedi a kocsi elejét."
Frászt. Ha nem kellett vészfékezned akkor kis gázadással simán bekanyarodhattál volna. Csak bepánikoltál egy autótól, ami SZERINTED gyorsan jött meg nem állt volna meg.
Jól tette a VB, hogy megbuktatott, aki bepánikol az úton az még nem való oda. Gyakorolj még...
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ez véleményes. Nem lehet elvárni egy tanulótól, hogy tökéletesen vezessen, és ha nem biztos egy helyzetben, akkor inkább álljon meg, mint adjon gázt. Ez szerintem ÖNMAGÁBAN még nem FELTÉTLENÜL kell hogy bukást eredményezzen.
Valószínűbbnek tartom, hogy a VB-nél ekkor telt be a pohár, nem ez lehetett az első apró bizonytalanság - és ezért dönthetett úgy, hogy a kérdező még további gyakorlásra szorul.
Azonban a másik fél véleményének ismerete nélkül ez mind csak találgatás...
Nem pánikoltam be, csupán azt csináltam amit ebben az esetben kell, elkerültem egy balesetet..
Persze tanuló vagyok tudom hogy nem vezethetek úgy mint egy tapasztalt, de tény hogy ha nem állok meg akkor baleset következett volna be..
Mi vagy te, isten? Jós? Belelátsz a jövőbe?
Kisfiam, vedd már észre magad!
Tényként kezelsz olyan dolgokat, amiket eddig csak te láttál úgy.
Azt tetted amit kell? Bammeg, miért nem te vagy a VB? Tény, hogy baleset lett volna? Lol. Amíg ilyen a hozzáállásod, nem érdemes beszélgetni veled.
Az igen..
Normálisan nem lehetett volna válaszolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!