Amiből vizsgáznak B-jogsinál KRESZből az csak egy töredék része?
Mert sokszor olvasom itt a kérdéseket, és belinkelnek KRESZ jogszabályokat, és nem is tanultam annak idején ilyenről.
Pedig 2 éve vizsgáztam hibátlanra.
Az akkori KRESZ oktató könyvet 4x olvastam el, az órákon mindig ott voltam.
De sokszor olyan jogszabályt linkelnek, amiről nem is hallottam, tanultam.
Pedig az is vonatkozik személyautóra.
Miért? Az csak egy kis töredéke, a fontosabb szabályok, amiket megtanítanak velünk?
Dehogy az egész. B kategóriához csak azokat adják le és kérik számon amikre szükséged lehet. Tehát személygépkocsi, pótkocsi, kerékpár, stb. Viszont senkit sem fognak nyerges vontatós kérdésekkel faggatni.
A KRESZ-t folyton változtatják, így ne csodálkozz, ha ismeretlen jogszabályt linkelnek. Meg aztán a könyvben nem a jogszabályt, hanem annak értelmezését tanultad.
A KRESZ az egy jogszabály, ami a közúti közlekedést szabályozza. Ezt meg kell tanulnod teljesen.
Van még ezer másik jogszabály (pl. ami a közlekedés műszaki feltételeit írja le, vagyis milyen és hány lámpa lehet a kocsin, milyen fék, stb), ezt nem tanulod meg a kresz tanfolyamon, viszont ezt is be kell tartanod, tehát nem szerelhetsz csak úgy plusz lámpákat a kocsidra.
Emellett nem árt, ha ismersz olyan jogszabályokat, amik nem rád vonatkoznak, de érintenek, pl. ilyen a táblák kihelyezésére vonatkozó, mert ha esetleg belefutsz egy szabálytalanul kirakott táblába és emiatt megbüntetnek, akkor mentheted magad ezzel a jogszabállyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!