Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Forgalmi vizsga, szabálytalans...

Forgalmi vizsga, szabálytalanság?!

Figyelt kérdés

Szóval ma volt a forgalmi vizsgám, az elindulás előtti ellenőrzést hiba nélkül megcsináltam, semmi probléma nem volt. (A vizsgabiztos már ránézésre sem volt szimpatikus, kb. 80 éves lehetett, szemüveges volt, valószinüleg nemis látott rendesen...)

A probléma akkor kezdődött amikor egy olyan utcára kanyarodtunk be, aminek a végén nekem volt elsőbbségem a balról érkezővel szemben, viszont láttam ahogy az onnan érkező jármű nem hogy lassítana, hanem gyorsít, ezért megálltam, ekkor a vizsgabiztos szólt hogy kanyarodjak jobbra és állítsam le az autót a szegély mellett, tudtam hogy ez sikertelen lett, csak azt nem hogy miért is...

Eltelt egy két másodperc mire elmondta hogy a probléma az volt hogy nem ismertem fel a forgalmi helyzetet, ezen kívül még azt is mondta hogy nem raktam ki az indexemet (De kérdem én, utasítás hiányában egyenes úton vagy a tábla által jelölt irányba kell menni, ebben az esetben nyíl egyenesen, mégis hová indexeljek? Semmiféle vonalat nem léptem át, és irányváltoztatás sem történt.) Én próbáltam elmagyarázni miért álltam meg, hiszen az a bizonyos autó egyáltalán nem akarta megadni az elsőbbséget számunkra, erre ő azt állította hogy igenis megállt az az autó..

Ezután átkellet ülnöm, az oktatóm vette át a vezetést és visszamentünk a kiinduló pontra, tehát kemény 5 percet vezethettem.. Hozzáteszem azt, hogy a gyakorlati órákon nem volt semmi probléma, és nem izgultam.

A kérdésem az lenne hogy ez milyen alapon volt jogos?

2015. szept. 24. 16:04
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:

Én nemtudom hogy a vizsga biztos mit képzelt de az az autó nem lassított, és nemis állt meg, ő szerinte viszont igen is csökkentette a sebességét és elindulhattam volna, érdekes módon mégis csak elszáguldott előttünk, ezek szerint ha megindulok az oktató befékez ami szintén sikertelen vizsgát jelentett volna.

A kormányt nem rántottam vissza hanem a sáv bal szélétől a jobb széléhez szerettem volna közeledni, mert hogy középről nem kanyarodunk ilyen esetben.

Megfordulni pedig egészen egyszerüen, hisz egyenes irányban egy parkoló van, ahol meglehetett volna fordulni majd onnan balra vagy jobbra menni, nem egyenesen mivel onnan jöttem volna és az egyirányú.

Szerintem egyébként az 50 év tapasztalatos vizsgabiztosa középső tükörből nemigen lát mindent, mert ahogy láttam folyton azt nézte, gondolom ezzel ellenőrizte azt hogy bele pillantok-e a tükrökre alkalmanként.

Tudom hogy én még csak egy tanuló vezető vagyok, de a szabályokat azért ismerem, és amiket begyakoroltunk feladatokat, azokat tudom, tehát nemhiszem hogy egy olyan autó elé bekellet volna mennem amelyik nem lassít, hiszen abból baleset következne.

Emiatt én állítom hogy ez a bukás nem volt jogos, mivel baleset elkerülése végett "átadtam" az elsőbbségi jogom, ami nem teljesen igaz mert az a másik sofőr nem adta meg.

2015. szept. 24. 19:22
 22/45 anonim ***** válasza:
0%
Jól van, és akkor most kiduzzogtad magad? Jobb már?
2015. szept. 24. 19:37
 23/45 A kérdező kommentje:
a-a
2015. szept. 24. 19:42
 24/45 anonim ***** válasza:

Bullshit, ez csak a nyomorultak kifogása, hogy azért buktak meg mert nem fizettek. Minden kétbalkezes ezzel védekezik.

Minden kategóriára van vizsgám, soha egyetlen egyszer sem fizettem egy kanyit sem, meg sem fordult a fejemben és láss csodát, soha nem buktattak meg. Az A korlátlan vizsgán makogott valamit a VB de mivel nem volt semmi amibe bele tudott volna kötni így ott sem volt gond.

Ilyen egyszerű és jó lesz, ha ezt az életre vonatkoztatva is megjegyzed: Ha nem tudnak belédkötni akkor nyertél. Ennyi. Beléd beléd tudtak, tehát vesztettél, most jön a 2. kör. Ne hibázz.

2015. szept. 24. 20:38
 25/45 A kérdező kommentje:

Én nem gondoltam arra hogy majd lefizetem a vb-t hogy átengedjen, csupán az az egy dolog zavar hogy abból a 12 emberből aki ma vizsgázott 1 ment át, aki viszont lefizette a vizsgabiztost.

Ami engem zavar az csak az hogy azért buktam meg mert hogy biztonságosan vezetek.. (?)

2015. szept. 24. 21:14
 26/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Azért buktál meg mert nem vagy képes felmérni a körülötted zajló forgalmat és rossz döntéseket hoztál.

Ami ennél is rosszabb az az, hogy nem fogadod el hogy hibáztál hanem másokban keresed a bukásod okát.

2015. szept. 24. 21:22
 27/45 A kérdező kommentje:

Felmértem a forgalmat, láttam hogy egy őrült jön aki egyáltalán nem ad elsőbbséget, mivel nem lassított le ezért megálltam.

Szerintem ez egyáltalán nem egy rossz döntés.

2015. szept. 24. 21:26
 28/45 anonim ***** válasza:

"csupán az az egy dolog zavar hogy abból a 12 emberből aki ma vizsgázott 1 ment át, aki viszont lefizette a vizsgabiztost"

Mert ezzel egyértelműen arra céloztál, hogy AZÉRT bukott meg mindenki (te is), mert korrupt volt a VB.

El kéne ismerni, hogy hibáztál.

2015. szept. 24. 21:39
 29/45 A kérdező kommentje:

Nem céloztam erre, az viszont tény hogy néhány embert direkt buktattak meg, rêgen is volt ilyen, most sincs ez másképpen.

Miben is hibáztam?

Abban hogy nem mentem ki egy száguldozó elé?

2015. szept. 24. 22:13
 30/45 anonim ***** válasza:
Még mindig nem esik le hogy azért nem lassított a másik kocsi aki baloldalról érkezett mert balra indexeltél? Úristen hogy lett meg neked a kresz vizsgád? Rossz elképzelni hogy lehetséges hogy meglesz a jogsid és vezetni fogsz köztünk. Isten óvjon minket!
2015. szept. 24. 23:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!