Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Behuzott kezifekkel mentem,...

Behuzott kezifekkel mentem, karosithattam az automat?

Figyelt kérdés
Szoval a teljes tortenet az hogy megallitottam az autot, behuztam a kezifeket. Pihentem. Tettem vele 100 metert, utana megalltam, es 1-esbe tettem a sebvaltot (a motor jart, kezifek behuzva). Es kis ido mulva azt hallom hogy valami rotyog (mintha levest foznenek:)) es kutattam az okat es akkor lattam hogy a homero ami 95-100 fok kozott szokott lenni, 100 fole ment pirosba. Gyorsan leallitottam a motort, kiszalltam, pici gozt lattam es a rotyogast meg mindig hallottam. Azutan beneztem az autom ala, es egy nagy tocsat lattam alatta. Felnyitottam a motorhaztetot es szerintem ez a hutofolyadek volt. Vartam hogy lehuljon es utana mentem vele 5-10km-et hibamentesen. Mit gondoltok, nyugtassatok meg valamivel! Kezdo vagyok teljesen!
2015. aug. 13. 22:16
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:
A folyadek parolgaskor hot ad le amit a kornyezetetol von el, tehat a fagyallo igenis arra van hogy hutse a motort:)
2015. aug. 14. 12:04
 32/33 A kérdező kommentje:
bocsanat, hot ad le helyett hot von el-t akartam irni.
2015. aug. 14. 12:04
 33/33 cselez ***** válasza:

Jaj nem akartalak fikázni, vagy ilyesmi, mindenkinek meg van a szakterülete, enyém az autószerelés!

Csak dühít, hogy valakik szent meggyőződéssel rossz infót adnak (most nem a csabára gondolok).

Egyébként a fagyálló nem párolgással hűti a motort, hanem a vízpumpa keringeti a hűtő és a motor között. Tehát a motorban felmelegszik, a hűtőbe jutva pedig a menetszél által leadja a hőt! Ha nincs menetszél akkor lép működésbe a hűtőventilátor, ami helyettesíti azt.

De mint az ember érrendszerénél is, ha v.mi okból leáll ez a keringési folyamat, akkor felforr a hűtővíz.

Ez leállhat a túl alacsony szint miatt, mikor is levegő kerül a rendszerbe és a szivattyú azzal nem tud mit kezdeni!

De ha már felforrt a keletkező gőzbuborékok is leállíthatják a keringést, ezért nem célszerű ilyenkor tovább járatni.

2015. aug. 14. 12:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!