Hogyan kell kézifékkel emelkedőn elindulni?
Nekem ez volt a vizsgán 1999-ben, meredek utcán oldalra 2 kocsi közé beparkolni, majd elindulni.
Az első jól írta a második hülyeségeket írt, mert ha lassan engeded fel a kuplungot hátra gurulsz közben.
Itt nem baj ha kicsit pörgeted a motort csak ne törd össze aki mögötted van :-)
"Sok nő el tudom képzelni titkon azért vesz dízeles autót, mert reméli könnyebb elindulni vele."
Hogy jön ide már megint ez a NŐZÉS??????????????????
Qvára nem a nők szoktak dízeles autót venni, sokkal több pasinak van az az összes ismerősöm közül dízelese, mint benzinese.
Nekem pl. BENZINES kocsim van, (és meglepő, de nő vagyok) és olyan az alapjárati fordulatszáma, hogy eddig MINDEN pasi aki csak 1 körre próbálta is ki, lefulladt vele (köztük 2 gépjárműoktató, akik férfiak, és már legalább 30 éve oktatnak)
Kérdező! Azt a részt nem értem, hogy miért nem tanítottak kézifékes elindulásra. Nekem volt sima B-nél is és C-nél is, és mindkét kategóriát más-más iskolánál csináltam.
Szerintem gyakorolj egy olyan helyen ahol nincs közvetlen mögötted kocsi, mert én már jártam úgy, hogy szintén parkolóban az előttem lévő autó kissé visszagurult, talán pont egy ilyen hiányosság miatt.
Hát ez hülyeség hogy a féken kell, az elég rizikós hogy amikor el kellene indulni akkor gyorsan a gázra lépni. Sokkal nehezebb úgy elindulni.
Emelkedőn megállva behúzod a kéziféket és a kuplungot. Sebességet egyesbe rakod. Amikor indulni kell, először gázt nyomd és engedd a kuplungot és amikor érzed hogy menni akar kiengeded a kézi féket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!