Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora kárt okoz az autóban,...

Mekkora kárt okoz az autóban, ha behúzott kézifékkel indulok el?

Figyelt kérdés
Mikor elindultam, nem engedtem ki a kézit, kiment a fejemből. Éreztem, hogy gáz van, de nem tudtam mi, és váltottam 2-esbe, de alig nem ment az autó, és akkor vettem észre, hogy mi van. Pár métert tehettem meg így. És nagyon parázok, hogy tönkretettem, és anyám ki fog nyírni akkor. Lehet valami baja? Vagy ez nem romlik el olyan könnyen, csak ha sokszor csinálja az ember?

2015. jún. 24. 02:02
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen fékes, gondolom tárcsa, mert egy 2008-as Suzuki Swift.
2015. jún. 24. 02:09
 2/14 anonim ***** válasza:
96%

Nem lesz tőle semmi baja.

Nekem is előfordult, max kopik kicsit, de ha eddig nem történ vele semmi, akkor emiatt nemis fog.

Legközelebb meg ne vidd el az autót anyád tudta nélkül.

2015. jún. 24. 02:14
 3/14 A kérdező kommentje:

Neeeem, nem a tudta nélkül volt, csak nagyon félti, és én is, és ilyenkor hajlamos vagyok elfelejteni dolgokat, mert annyira óvni akarom, mert tudom, hogy letépné a fejemet.

De szerencsére alig akart menni az autó, szóval remélem kibírta és nem fog kevésbé... meg esős volt az út, szóval talán a gumi sem járta meg annyira.

2015. jún. 24. 02:17
 4/14 anonim ***** válasza:
96%
Én is csináltam már ilyet, nyomtam a gázt egyre jobban, hogy menjen a kocsi, ment is nagy nehezen, és beletelt pár másodpercbe, mire kapcsoltam. Kiengedtem, semmi baja nem lett a kocsinak a világon.
2015. jún. 24. 02:33
 5/14 Koplárovics Béci ***** válasza:
69%
Kopott egy kicsit vagy a gumi, vagy a fékbetét. Más "baj" nem lett.
2015. jún. 24. 07:17
 6/14 anonim válasza:
95%

Mázli hogy túlélted!

A kocsinak nincs baja, max kopott kicsit a kézi.

Én majdnem belehaltan ilyenbe. 35 km-es úton hagytam behúzva. Félúton éles kanyar, NEM FOGOTT A FÉK!

Este szerviz. Fog a fék, sehol probléma. Szerelő nem érti.

Aztán kérdi: nem hagytad behúzva a kézit?

De igen!

Akkor azért volt. Túlmelegedett, ezért nem fogott a sima fék!

Uhhh...

Nem értek a kocsikhoz. Lehet, nem mind ilyen. De azért máskor vigyázz!

Hidd el, anyukádnak sokkal fontosabb, hogy téged visszakapjon egészben, mintva kocsit.

Utóirat: ha el tudsz indulni behúzott kézivel, akkor az nem jó. Irány a szerviz. Lehet, csak be kell állítani. Én évekig szívtam, mert a 140 kilós pasi szerelő amit simán behúzott, azt én gyenge nőként kétkézzel téptem, hogy egyáltalán fogjon. Aztán szóltam, és azóta másképp állítja, egykézzel behúzom, és nem tud a kocsi elindulni.

2015. jún. 24. 08:44
 7/14 anonim ***** válasza:
95%

Semmi baja nem lett,minimálisan kopott a fékbetét+féktárcsa kb. mint amikor egy izmosabbat fékezel.

Ajánlanám neked hogy hagyd sebességben a verdát ha megállsz valahol,így megelőzheted az ilyen eseteket.

Havonta egyszer azért használd vagy csak rángasd meg a kéziféket gyorsba 3-szor hogy ne rohadjon be.

Ennyi.

Lee Harvey Oswald

2015. jún. 24. 08:52
 8/14 anonim ***** válasza:
93%

Én még a régi autónkkal fél km-t mentem behúzott kézifékkel és nem lett baja.

A sajátommal beálltam az udvarba behúzott kézifékkel, csak akkor vettem észre mikor a kis emelkedőn erőlködött a kocsi :DD Azóta mindig nézem a visszajelző lámpákat.

2015. jún. 24. 09:42
 9/14 anonim ***** válasza:
93%
ennyitől semmi baja nem lesz a kocsinak de ha hosszabban így mentél volna akkor a féktárcsa és betétek jelentős kopását észlelted volna
2015. jún. 24. 10:17
 10/14 anonim ***** válasza:
95%
Nyugi, nem lett baja. Én anno egészen négyesig jutottam a Hondámmal, mire eszembejutott, hogy nem szoktam én ennyit váltani ilyen kis sebességnél. Annak se lett baja, bár azért félreálltam 10 percre.
2015. jún. 24. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!