Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért jobb a hátsókerék...

Miért jobb a hátsókerék meghajtás?

Figyelt kérdés
Sokan,főleg a Ladások mondják,hogy sokkal jobb a hátsókerék.De az csúszkál télen.

2015. ápr. 22. 15:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Persze, egy 150-170 LE-s elsőkerekes autó kövér gázra már tekeri is kifelé a kormányt a kezedből, meg csinál neked olyan kanyarívet, hogy lehet az árokban kötsz ki.Szerintem 150 LE felett hátsókerékhajtás, 250 fölött (bár ilyen erőset még nem próbáltam, csak kb. 200 LE hátsókerekest) pedig összkerék.
2015. ápr. 23. 16:25
 12/18 anonim ***** válasza:

"A mai technikával 250-300 lóerőig pályán ugyanolyan gyors egy elsőkerekes sportkocsi, mint egy hátsó."

Ez ezer dologtol fugg. Kocsi sulya, sulyelosztasa, motor, valto, gumik...

Alapvetoen versenypalyan a hatsokerekhajtas gyorsabb, ha minden egyeb dolgot egyformara veszunk.

2015. ápr. 23. 16:45
 13/18 anonim ***** válasza:
A mai modern elsőkerekes sportautókba független függőcsapszeges első futómű van, amivel sokkal kisebb a hajtási befolyás, nem csavargatja a kézben a kormányt. Jó példa a Megane RS. Mutasson nekem valaki olyan széria hátsókerék meghajtású autót, ami hasonló súlyú, teljesítményű, és pályán gyorsabb!
2015. ápr. 24. 10:05
 14/18 anonim ***** válasza:

Kedves #13!

Légy szíves, áruld el nekem, mit takar a "független függőcsapszeg" kifejezés??

2015. ápr. 24. 10:14
 15/18 anonim ***** válasza:
Keress rá erre: rugóstagtól független függőcsapszeg-tengelyvonalú első futómű
2015. ápr. 24. 11:19
 16/18 anonim ***** válasza:

"Mutasson nekem valaki olyan széria hátsókerék meghajtású autót, ami hasonló súlyú, teljesítményű,"

Hirtelen nem ugrik be egy sem, de ha lenne akkor gyorsabb lenne mint a Megane, plane ha ennyire palyara optimalizalnak.

2015. ápr. 24. 11:22
 17/18 anonim ***** válasza:

#15!

Úgy tűnik, direkt nem akarod érteni a kérdést. ;)

Nem a függőcsapszeg-vonalát kérdeztem (mint futóműhöz kapcsolódó elméleti egyenest,amivel meghatározhatunk csapdőlést ill. csapterpesztést) hanem mint alkatrészt.

Az volt a kérdés, hol használják, így: független függőcsapszeg?

2015. ápr. 24. 12:36
 18/18 anonim ***** válasza:

Például itt, a műszaki adatok között:

[link]

2015. ápr. 24. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!