Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A benzines autók fürgébbek,...

A benzines autók fürgébbek, mint a dízelek többsége?

Figyelt kérdés

Adott két teljesen egyforma gépjármű, egyikük benzinnel, a másik gázolajjal üzemel. Melyikük a "fiatalosabb"?

Volt szerencsém egyik ismerősöm benzines Twingo-jához, itthon pedig egy Astra H típusú dízel van használatban.

Nekem a twingo jóval pörgősebbnek hatott és teljesen megszerettem. Az astra hozzá képest nem is megy, hanem csak tovaterjed. A twingo viszont érzékenyebb a gázadásra, nekem legalábbis úgy tűnt. Mi az igazság?

(köszi a válaszokat)

2015. ápr. 2. 18:52
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Mikor szoktok már le a hazudozásról?Biztos az 1.9TDI tiporva eszik 6-ot, persze.2.3-as dízelem van, városban kb. alapjáraton közlekedek, ahol fel lehet váltani, én már rakom is a következőt, így eszik 7.5-et.Egyik rokon most hozott ki a szalonból egy Renault Clio RS-t 1.6 Nismo motor (a Renaultnál TCe-nek hívják).Azt hittem, pofám leszakad, amikor ránézek a kijelzőre, és kiírja, hogy 7 liter átlagfogyasztás az adott napra, aminek a 3/4-e város volt.És ebben van turbó, magasnyomású üzemanyagrendszer, közel 200 LE és egy piszok jó robotváltó.És akkor tényleg elhiszed, hogy normálisan közlekedve egy 15 éves, 1.9-es motor egy 1.5 tonnás A4-ben 6 litert eszik???Lehet 6 literrel járni városban, vegyél egy 1.3 JTDm-et, de az erős sose lesz.
2015. ápr. 5. 00:48
 22/31 anonim ***** válasza:

"Így van! Éppen ezért mért is kéne 5000-ig pörgetni egy dízelt? Mi értelme lenne? "

Látom nem sikerült megérteni a lényegét. Na mindegy.

"

Mért előny az, hogy egy motort muszáj 5000-es fordulaton bömböltetni, hogy menjen és mért hátrány az hogy 2000-es fordulaton azonnal megindul?"

Erre csak ugyanazt tudom írni, amit az előbb.

"Teljesítmény = forgatónyomaték x fordulatszám x 2pí. "

Ideáig tökéletes, innentől teljesen bullshit.

A feltöltött dízel motorok jellemzője(és a feltöltött benzineseké is), hogy az alacsony fordulatszámon elérhető nagy nyomaték miatt itt viszonylag "nagy" a leadott teljesítmény is, ami a fenti képletből következik.

Egy ilyen dízel ami már 2000-2200 -as fordulaton lead 250-280Nm-t, az (280Nm-rel számolva) 2200-as fordulaton 64,5 lóerőt jelent maximális töltőnyomással és ehhez tartozó befecskendezett üzemanyaggal. Ehhez képest egy mezei 1.6-os Opel motorból 2200-as fordulatszámon ki lehet sajtolni ~36 lóerőt. Nyilván a közel kétszer akkora teljesítmény közel kétszer olyan jól fogja vinni a kasztnit.

Egy feltöltött benzines ugyanezen a 2200-as fordulaton hasonló teljesítményt produkál, hirtelen az 1.4TSI-ről találtam adatot, ez itt 66 lóerő. Fog úgy menni, mint a dízel? Fog.

A rizsát légyszi hagyd meg a többieknek :)

"Melyik komfortosabb? Egy átlag sofőr, átlagos utcai használat mellett általában 5000-es motorfordulattal közlekedik vagy 2000 környékén? "

Leírom azért harmadjára is, az 5000-res fordulat csak egy szemléltető példa volt arra, hogy benzines oldalon is ki lehet jelölni olyan tartományt, ahol a dízel felejtős, csak ennek semmi értelme.

Lehet te még nem vezettél benzines autót, de ha normálisan 50/90/110-es betartva közlekedsz átlagos forgalomban az életben nem forgatod azt sem 3000-3500 fölé, és egy normálisabb benzinesnek itt még annyi hangja sincs, mint egy dízelnek.

"A fogyasztás az egy dolog, hogy fényévekkel ver rá a feltöltött dízel a felöltött benzinesre"

Ott a fenti teszt, tessék megnézni, TDI vs TSI és másfél literrel evett kevesebbet a dízel. Persze, ez sem kevés, de már messze nem ott tartunk, hogy a benzines a dupláját enné a dízelnek.

"Akkor miben is jobb a feltöltött benzines, ami miatt mindenképp azt ajánlgatod? "

Én nem ajánlottam senkinek. Csak mertem megemlíteni, hogy nem illik szívó motort feltöltöttel összehasonlítani, hogy nem illik az én autómat sem, egy 1.7-es dízellel, vagy egy 4 hengeres IFÁ-t sem egy új 730-as Scaniaval. Lehet, de butaság.

"Azért kíváncsi lennék, hogy egy mostani pl TSI megéri-e majd a 400.000km-es kort, ami egy dízelnek jó eséllyel meg se kottyan... "

Vannak gyártól - pl Volvo - akiknél évtizedes hagyománya van a feltöltött motorok gyártásának. Gond nélkül futnak annyit, mint a dízelek.

Én nem akarok pálcát törni egyik technika felett sem - mint már írtam van dízelem is és benzinesem is - én csak az ész nélküli buta hasonlítások hülyeségeire próbálok rávilágítani.

>>Üssünk a hasunkra, válasszunk ki egy nekünk tetsző paramétert, jelöljük ki etalonnak és minden ami nem ilyen az sz@.r. <<

Mert a dízel vs benzin témában mindig ez megy.

2015. ápr. 5. 00:49
 23/31 anonim ***** válasza:
akkor hidd,hogy hazudozás de az én 1.9 TDI-m 5 alatt fogyaszt.De talán nem kéne a szar JTD hez hasonlítani.
2015. ápr. 5. 12:51
 24/31 anonim ***** válasza:
Jó, de milyen 1.9TDI? 3-ajtós Golf 3 90 lovas TDI-vel? Az esetleg, országúton és nem tiporva. :D
2015. ápr. 5. 13:39
 25/31 anonim ***** válasza:
61%
A JTD meg városban 2 litert eszik, autópályán csak 1.5-öt, országúton 90-nél pedig termeli a gázolajat.De tényleg, 100km alatt termel 3 litert.Ebőől élek.Amúgy McClaine, nem érdekel gázolaj???250 literje, ha kell csak szóljál, házhoz viszem.
2015. ápr. 5. 16:47
 26/31 anonim ***** válasza:
Jöhet, 1000 literes IBC-ben hozd, adok helyette cserét :D
2015. ápr. 5. 17:13
 27/31 anonim ***** válasza:
Audi 1.9 TDI 110 le
2015. ápr. 5. 18:13
 28/31 anonim ***** válasza:
20 literes marmonkannám van csak, de abból vagy 100, megpukkasztom vele az utánfutót, és indulok is :D
2015. ápr. 5. 19:36
 29/31 anonim ***** válasza:
Miért hasonlítjátok a szar olasz JTD-t a német TDI hez? Persze,hogy többet eszik a JTD...
2015. ápr. 6. 09:49
 30/31 anonim ***** válasza:
61%
Így van, a TDI a király, nincs mese.A többi motor ipari hulladék.A Volkswagen is azért tért át először a PD, utána pedig a Common Rail technikára, mert a TDI túl jó volt a pórnépnek.:D
2015. ápr. 6. 12:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!