A benzines autók fürgébbek, mint a dízelek többsége?
Adott két teljesen egyforma gépjármű, egyikük benzinnel, a másik gázolajjal üzemel. Melyikük a "fiatalosabb"?
Volt szerencsém egyik ismerősöm benzines Twingo-jához, itthon pedig egy Astra H típusú dízel van használatban.
Nekem a twingo jóval pörgősebbnek hatott és teljesen megszerettem. Az astra hozzá képest nem is megy, hanem csak tovaterjed. A twingo viszont érzékenyebb a gázadásra, nekem legalábbis úgy tűnt. Mi az igazság?
(köszi a válaszokat)
dízel sose lesz pörgős, a dízelek lustábban pörögnek.
rövid áttétel miatt érezted pörgősnek, és fürgének, benzines astrán hosszabb áttételek vannak.
Szóval akkor csak a rövid áttétel miatt éreztem a lendületet?
Semmi más nem játszhatott közre?
Nálunk a cégnél benzines H Astrák vannak. Ha 1500-2000 körüli fordulaton 4.-ben, 5.-ben padlóig nyomom a gázt és netán még egy kis emelkedő is van, nem történik gyakorlatilag semmi.
A sajátom ugyan ilyen csak dízel. Sokkal jobban megindul a nyomatékosság miatt.
Ha mindenképp benzines Astrát szeretnél, és szeretsz kicsit sportosabban közlekedni a 125lóerős 1.8-ast, vagy az 1.6T-t ajánlom. Az 1.4-es borzasztó lomha és az 1.6-os sem sokkal jobb. Twingot még nem vezettem, de gondolom az egy kis autó, nincs 1,3 tonna, mint az Astra.
Minden benzines fürgébb, pörgősebb, viszont sokan azért szeretik a dizelt, mert az alacsonyabb fordulaton is jól megy, ezért nem is kell pörgetni.
De sportos használatra mindenképpen benzines.
" Ha 1500-2000 körüli fordulaton 4.-ben, 5.-ben padlóig nyomom a gázt és netán még egy kis emelkedő is van, nem történik gyakorlatilag semmi. "
Mert gondolom a dízel 800-1000-res fordulatról olyan mocskosul nagyot húz ám emelkedőn 5-ben. :D :D
Miért kellene egyáltalán egy benzinesnek húznia olyan alacsony fordulaton, mikor nem az a normál üzemi fordulatszám tartománya?
Nem unjátok még ezt az autóskártyázást? Kiválasztunk egy értéket, amelyikben az általunk preferált autó jobb és akkor annak akarunk megfeleltetni más autókat... 1500-as fordulatszámon egy forma 1-es autó sem fog húzni, de gondolom akkor az is sz@r... :D
Ennek ellenére a feltöltött dízelek tényleg rugalmasabbak, mint a hasonló méretű szívó benzinesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!