Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért csinálják meg úgy az...

Miért csinálják meg úgy az autókat hogy 40-el ütközök és darabokra szakad?

Figyelt kérdés
Olyan mintha direkt úgy terveznék hogy mindentől szétmennyen. És ne jöljön senki nekem azzal hogy a soför biztonsága mert nem hiszem hogy 1 roncsba ahol 100 szilánk beléd áll jobban túléled mintha csak behorpadna kicsit és még menne is az autó utána szerelő nélkül. egy 40-50-es tempóval való ütközést még bírhatnának az autók egy-két horpadással úgy hogy utánna szerelő nélkül ismegy csak nem csillog olyan szépen.

2015. jan. 25. 16:01
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:

csak nem te tetted fel ezt a kérdést is?

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__649..

ha ennyire nem szeretnéd hogy egy kis koccanásnál darabokra törjön a kocsid, akkor járj páncélozott autóval.

[link]

2015. jan. 25. 18:23
 22/55 SándorÚr ***** válasza:
akartam erről írni, de feleslegesnek tartottam, de akkor most mégis. Igen lehetne páncél kocsikkal járni, de manapság az anyag, és üzemanyag takarékosság, na és persze az ember biztonsága a legfontosabb ebből a 3ból próbálnak kihozni a mérnökök valami jót.
2015. jan. 25. 18:26
 23/55 szántóvető ***** válasza:
elég érdekes hogy a páncélautó fékútja megegyezik a széria kivitelével.
2015. jan. 25. 18:27
 24/55 SándorÚr ***** válasza:
ha ez igaz biztos nagyobb rajta a féktárcsa meg a fékbetét
2015. jan. 25. 18:28
 25/55 anonim ***** válasza:

"egy 40-50-es tempóval való ütközést még bírhatnának az autók egy-két horpadással úgy hogy utánna szerelő nélkül ismegy csak nem csillog olyan szépen"

???? :D:D:D A Holdon vagy hol? Nem is értem. Kár, hogy bezárt az OPNI, azóta ezek köztünk járnak...

2015. jan. 25. 18:35
 26/55 A kérdező kommentje:
Esküszöm nektek mindenki beteg. Beteg egy tömeggyilkos vagy ámokfutó. De abba mi a beteges hogy elvárom hogy ha dolgozok egy autóért 5 évet az bírjon is ki egysmást??!! Nem azért dolgozok hogy szétmennyen egy koccanásnál. 30-40-ig tényleg bírhatnák. Sokkal több az olyan baleset ahol kicsúszok beleborulok valamibe, felborulok nekimegyek hátulról másik autónak stb. Azt pedig kibírhatná... nem azért dolgozok hogy kapjak egy guruló papírfecnit. Annyierővel egész oroszország beteg. Ott aztán erősek az autók! Mi van nem teszed egész oroszországot karanténba? Beteg mind hidd el. Csak minden nap 100 ilyen koccanás van. Ugyanmár... A javítás csak 6-szor drágább mint az autó...
2015. jan. 25. 20:06
 27/55 A kérdező kommentje:
Ja persze igen tudom beteg vagyok. Nem is értem hogy lehetek szinte osztályelső! Az miért van hogy sok csicska tőlem kéri hogy küldjem már el a matekházit Whatsapp-en...
2015. jan. 25. 20:08
 28/55 anonim ***** válasza:

Kezdem azt hinni, hogy egy trollal van dolgunk.

Ennyire sötét egy ember nem lehet.

2015. jan. 25. 20:15
 29/55 A kérdező kommentje:
Istenem. Mi olyan trollkodás abban hogy megkérdek valamit válaszként betegnek nyilvánítanak és ez engem "kicsit" felháborít??
2015. jan. 25. 20:19
 30/55 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem is trollkodsz :D

" Nem azért dolgozok hogy szétmennyen egy koccanásnál. 30-40-ig tényleg bírhatnák."

Ha elolvastad volna amit az első oldalon írtam.. de ezek szerint vagy nem olvastad vagy nem értetted. Leírom számodra is érthetően:

Azért marad a testedre ható lassulás elviselhető tartományban, mert az autó törik ezzel növeli a lassulás úthosszát. Még így is 40km/h-nál már egy laza 10g-s lassulást átélsz bekapcsolt övvel. Ha nem törne az autó akkor ez 30-35g-s lassulás lenne, amitől a belső szerveid széttrancsírozódnak a bordáidon, szétszakadnak és mire 30-ig számolsz elvérzel.

Ezt a lassulást egyszerűbben úgy tudod elképzelni, hogy a tested súlya 30-szorosára növekszik, ha te vagy 65 kiló és nem használsz övet akkor gyakorlatilag két tonnát kell megtartanod a két kezeddel, ha az ülésben akarsz maradni. Na lássuk megy-e ennyivel a fekve nyomás :D

"Sokkal több az olyan baleset ahol kicsúszok beleborulok valamibe, felborulok nekimegyek hátulról másik autónak stb. Azt pedig kibírhatná..."

Kibírhatná, de te belehalnál.

" Mi olyan trollkodás abban hogy megkérdek valamit válaszként betegnek nyilvánítanak"

Az hogy leírták normálisan, érthetően, hogy ez miért nem fog soha működni. Mert az emberi szervezet nem bírja ki azt a lassulást ami ilyenkor az autó törése nélkül fellépne. Most írom le kb negyedszer én is. És te egyszerűen csak hajtod a magadét, de hogy az ablak, meg a lámpa...

" Nem is értem hogy lehetek szinte osztályelső! Az miért van hogy sok csicska tőlem kéri hogy küldjem már el a matekházit Whatsapp-en..."

Na látod, ezt én sem tudom, hogy egy ilyen értetlen kis surmó, hogy lehet osztályelső. Bár ez hatodikban még nem nagy szám.

2015. jan. 25. 21:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!