Vettem egy használt autót és a kereskedő beszámította a régi kocsimat. Lejelentettem az okmányirodában, hogy a régi kocsimat eladtam egy kereskedőnek. De kis idő múlva jött a baj, az új vevőnél hengerfejes lett az autó! Szerintetek mit csináljak?
Én simán leráznám a kereskedőt.
Egy hengerfej csere nem egy eget verő összeg simán bele fér az árrésébe. 100-450 ezer az árrésük! Legfeljebb ezen nem nyer. Három hónap alatt nagyon sok minden történhetett azzal az autóval. Mond neki, hogy pereljen be. Úgysem fog.
Ne törődj vele. Nepper, olyan vastag bőr van a képükön, hogy még az ingyenkonyhán is 3x állna sorba, aztán a sor végén elkezdené árulni a kaját!
Próbálkozik, hajtsd el a fenébe. Semmiféle jogi felelősséged nincs! Pláne nem egy olyan hiba miatt, amit kb. 30 perc alatt elő lehet idézni gyakorlatilag bármilyen kocsin (elég felforralni hozzá a vizet).
12 honap jotalassal kell rendelkeznie az eladonak is a maganeladasok eseten
sajnos ha a vevo bebizonyitja, hogy nem terhelte tul, akkor sajnos teged terhel a hibajavitas
5-ös erről tudsz linket?
"a használt termékekre sem az Európai Unióban, sem hazánkban nincs kötelező jótállás, hanem csak szavatosság. Ez azt jelenti, hogy a használt terméknek is a teljesítéskor hibátlannak, azaz természetesen a korának megfelelő állapotban kell lennie. Meghibásodás esetén a vásárlónak kell bizonyítania, hogy a termék már a megvásárláskor hibás volt."
# 5
A KERESKEDŐNEK, ha eladja. A magánszemély nem tartozik jótállással!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!