Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért csinálják meg úgy az...

Miért csinálják meg úgy az autókat hogy 40-el ütközök és darabokra szakad?

Figyelt kérdés
Olyan mintha direkt úgy terveznék hogy mindentől szétmennyen. És ne jöljön senki nekem azzal hogy a soför biztonsága mert nem hiszem hogy 1 roncsba ahol 100 szilánk beléd áll jobban túléled mintha csak behorpadna kicsit és még menne is az autó utána szerelő nélkül. egy 40-50-es tempóval való ütközést még bírhatnának az autók egy-két horpadással úgy hogy utánna szerelő nélkül ismegy csak nem csillog olyan szépen.

2015. jan. 25. 16:01
1 2 3 4 5 6
 11/55 A kérdező kommentje:
Meg az ablakokat is megcsinálhatnák úgy hogy azon ne nagyon törjön át pl egy kő vagy egy állat ha 120-al elcsapok valamit. Frontális ütközésnél esetleg jobban véd ha szétmegy de ha megcsúszok kifordulok és átpördül magakörul a kocsi egy 6-7-szer akkor ha szétmegy én a betonba gyűrődok. De ha olyan az autó amilyennek lenni kéne akkor pörög ott egy erős doboz oda csapódok az oldalához párszor azt kéz.De ha van légszák olyan ami az egész teret befedi akkor még az se.
2015. jan. 25. 16:49
 12/55 anonim ***** válasza:
92%
Mondom én, hogy ostoba vagy.
2015. jan. 25. 16:50
 13/55 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, Te nagyon buta vagy.
2015. jan. 25. 16:56
 14/55 anonim ***** válasza:

Te merre csavarogtál fizikaórán?

Az ütközést valaminek el kell nyelnie, ezt hívják gyűrődőzónának. A becsapódásból vonja el az energiát.

Gondolom azt se sokszor hallottad még hogy az energia nem vész el, csak átalakul.

Így nem a homlokodon keresztül távozik az agyad egy ütközésnél, hanem szépen "lelassítja" a becsapódást, és van esélyed túlélni.

De ha ennyire zavar, járj T-34-gyel.

Én maradok a "papírautó" Volvómnál.

2015. jan. 25. 16:56
 15/55 anonim ***** válasza:
Ez van, ha valaki lábon hordja ki az agyhalált.
2015. jan. 25. 17:12
 16/55 A kérdező kommentje:
Nem fizikaórám még nem volt 6.-ba vagyok. Annyi van a füzetbe hogy ne tegyek elektrokészüléket a vízbe XDD.
2015. jan. 25. 17:39
 17/55 A kérdező kommentje:
És vicc nélkül...
2015. jan. 25. 17:40
 18/55 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de akkor miért vagy szentül meggyőződve a hülyeségedről, ha azt se tudod hogy mit beszélsz?

Nem véletlenül tervezik ilyenre az autókat.

Nagyon hülye hasonlat következik:

Próbálj meg összetaposni egy üres kólásdobozt meg egy telit.

Amíg az üres kólásdoboz szépen lelassítja a lábad, mivel gyűrődik, ezáltal elnyeli az energiát, addig a teli meg semmit nem fog csinálni, mivel nem gyűrődik, így egyenesen a talajra vezeti le az energiát.

2015. jan. 25. 17:54
 19/55 anonim ***** válasza:
Rossz példa, mert ebből a kérdezőnek az fog lejönni, hogy milyen erős a teli doboz :D
2015. jan. 25. 18:06
 20/55 anonim ***** válasza:
Na és akkor most kérdező mutasd meg azt az autót, amelyik 40 km/h-s ütközéstől darabokra szakad.
2015. jan. 25. 18:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!