Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » R125 vagy RS 125?

R125 vagy RS 125?

Figyelt kérdés

125 ccm-es motor vásárlás előtt állok, csak A1 kategóriában(ilyen jogsim van, nagyobb motor nem jöhet szóba) és ez a két típus van ami érdekelne, a fogyasztás nem nagyon számít, mindkettőről hallottam jót is rosszat is, a yamaha gyenge, viszont az rs szervízigényes. Nem első motor lenne, most egy tzr 50-em van. Szerintetek melyik motor lenne a megfelelő?

Kérlek írjátok le mit gondoltok mindkét motorról.

2015. jan. 21. 17:32
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
hát ezt neked kell tudni melyik tetszik jobban.. az rs 125 az ügye 2 ütemü pörög mint a fene... jóval jobban meg mint az r125.. az r125 nem rossz motor, tehát ha úgy nézzük tökéletes csak bár jobban menne...mert az 115 körüli vég nem vmi sok ...
2015. jan. 21. 20:57
 2/34 anonim ***** válasza:
Én nem vennék kétüteműt, mert nem tudnám fenntartani. Nem csak a benzinből kér többet, de az olajat is iszogatja. Persze a vezetése "motorosabb" élményt nyújt. De nagyobb eséllyel is hagy cserben mint a 4t, és valszeg drágább is a javítása... 50-es után anyagi helyzetemből kifolyólag egyértelműen a 4t-t preferálnám, ha viszont visszaváltanom kéne mondjuk egy 600-asról, akkor az RS. Ès lehet, hogy még a 600-as után is tudna adrenalinlöketet adni.
2015. jan. 21. 21:08
 3/34 anonim ***** válasza:

Kezdjük az elején. A1 jogsid van. 11 kw-os motort vezethetsz. Ami olyan 15 lóerő. Az rs125 az akár 30 ló is lehet. Tehát NEM vezetheted. A yamaha 125 az ugye 4 ütemű. És azt vezetheted nyugodtan mert 11 kw vagy azalatt van egy kicsikével a teljesítménye tehát 10-11 kw-os. A 115-ös végsebességet emligettétek. Na az egy 16-17 éves gyereknek bőven elég. A 80-as utazót tudja. 3 literes fogyasztással. És elmegy lehet 100 ezer km-t is hozzányúlás nélkül vagy többet is nen annyira ismerem.

Ott az aprilia aminek óra szerint 180 a vége. MINEK?? Nem is vezetheted. A másii meg hogy benyeli a 10 liter keveréket könnyedén. Persze mellette van teljesítmény is de nem vezetheted. Minek mennél 180-al egy 125-ös motorral közúton? Amúgy meg még a yamaha is túlteljesíti a közúti sebességhatárt. Mert 90-el mehetsz. Gondolom. Autópályára nem akarnál vele menni. Mert oda a yamaha tényleg kevés. Az rs az már mehet pályán de minek? 10.000 km itán szervíz. Az meg a pályán gyorsan összejön. Akkor minek menni pályára? 10-15 ezer km után lehet felújítani 200 ezer forintért.

Innentől már csak a szabályok vonatkoznak rád. Meg hogy mennyi van a pémztárcádba. Mert ha nyáron napi vagy heti szinten akarsz motorozni akkor yamaha. Ha csak szökőévente motoroznál akkor lehet az aprilia is. Meg akkor kisebb az esépye hogy pont megállít a rendőr igazoltatni és jól megbüntet meg lefoglalja a motort meg stb. Ha szökőévente mész akkor választhatod az apriliát.

De van másik megoldás is. 11 kw papíros rs-t veszel amit papír szerint vezethetsz. Csak hivatalosan nem. Na ha megállít a rendőr és van egy kis motoros háttere mert sok rendőrnek van. Akkor meg jól megszívod. Mert akkor még hamisításé csalásé is megbüntet. Mert át van hamisítva a forgalmija a motornak.

2015. jan. 22. 05:46
 4/34 anonim ***** válasza:

3-iknak igaza van, de azért fiatalon kihagyni a 2T-t az nem buli. Nekem az RS-es évek voltak a legjobb motoros éveim, persze minden nyár végén szervíz volt, de alig vártam a tavaszt hogy vehessem elő. Én elég sokat autópályáztam vele, 140-150 km/h tartósan meg se kottyant neki. Amúgy a 3-as nem egészen jól írta, egy RS 40-43 lóerő is lehet, de akkor már tényleg leeszi a gatyádat, viszont még "tapasztalt" motorosokat is megtud fosatni a kis 125-ös Aprilia. Nekem a mai napig van egy RS 125-öm, nem tudok megválni tőle, igaz már csak 1-2ezer km-t megy nyaranta, de az a legélvezetesebb 1-2ezer km-em a nyár alatt amit motoron töltök.

Kérdező, igen az RS szervízigényes, főleg akkor ha nem tudod hozzá a gyári alkatrészeket megvenni, hanem mindenféle utángyártott dolgot rakatsz bele valami kontár szerelővel, na akkor igazi szopóroller. Olasz révén igényli a minőséget és a törődést, viszont ha ezt megadod neki, soha nem hagy cserben. Egy Apriliának lelke van.

2015. jan. 22. 18:44
 5/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz, nagyon hasznosak voltak, és azért tartok az apriliától, mert szinte minden nap használnám, tavasz- ősz végéig, kevésszer jó időben télen is tehát majdnem minden nap.Alkatrészekből mindig csak gyárit, vagy egyéb jó minőségűt tennék bele (értsd: pro-x, malossi stb nagy gyártók termékeire gondolok.)
2015. jan. 22. 19:36
 6/34 anonim ***** válasza:

Ha napi használatra kell a motor akkor jobban jársz egy 124 4 üteművel. Mert ha napi szinten használod akkor az rsre rámegy a gatyád. Nem napi szintre való. Hanem heti 1-2 száz kmre. Jó persze lehet hogy te a hétkoznapokkal együtt mennél 100 kmt egy héten. De az nem mindegy hogy egy indítással mész 100 kmt. Vagy 30 indítással vagy mégtöbbel mész 100 kmt.

Szerintem az aprilia az hobbi motor. Azt hétkoznapokra nem érdemes a magas fenntartása miatt. Inkább a 4 ütemű a hétköznapokra.

2015. jan. 23. 05:15
 7/34 anonim ***** válasza:
40%
Az hülyeség hogy nem való hétköznapokra, mondjuk úgy inkább hogy az átlag magyarnak nincs rá pénze hogy megtankolja. Én éltem Olaszországba, 50-60 éves emberek mentek RS50 és RS125-ös motorokkal nap mint nap munkába, vagy csak rohangáltak vele ide-oda, persze ott is a tizenévesek abriktolták a legtöbb Aprilia-t. Gazdaságosabb egy 4T ezt nem vitatom, sőt még szervizelni sem kell annyit. De azt valljuk be őszintén hogy olyan élményt amit egy RS125-öt tud adni fojtások nélkül, azt semmi nem pótolja. Fiatalon meg a 2T világát kihagyni nem szabad.
2015. jan. 23. 10:25
 8/34 anonim ***** válasza:
Egy rs 125-nél a tankolás az egyik legkisebb dolog. Az már nagyobb dolog hogy 10 ezer km után rá kell költeni 200-300 ezret. Ezért nem való napi használatra. De ha valakinek van annyi pénze hogy félévente ráköltse a motor eladási értéket akkor vegyen csak apriliát.
2015. jan. 23. 17:20
 9/34 anonim ***** válasza:

ha nincs felhúzva a blokk akkor nem kell annyit költeni, de akkor nem is mutatja azt hogy mit tud. Igen, az Aprilia drága dolog, de nagy szerelem és ha beleszerettél akkor nem nézed hogy mit költesz rá.

Csajok felé elmúlik a szerelem, egy Aprilia felé soha! :)

Kérdezőnek én is azt ajánlom, hogy csak akkor vegye meg ha tudja vállalni a költségeit, mert mint fentebb írtam, ahogy megkezdi az utángyártott dolgokkal szerelni, akkortól vége van a motornak és nem több mint egy szopóroller.

2015. jan. 23. 19:21
 10/34 anonim ***** válasza:
Ha meg nincs felhúzva akkor mehet a yamaha 125 4 üteművel is :)
2015. jan. 23. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!