Miért nem tiltják ki az autókat a városokból, járdák, lakások közeléből?
A kocsi nagymértékben szennyezi a levegőt, az utak miatt a zöld területeket is elveszi!
Miért nem lehet kitiltani őket, ember lakta területekről?
Több lenne a park, tudnánk sétálni, gyalog járni, futni, edzeni, anélkül, hogy a bűzt szívnánk! Nem hátráltatná a gyalogos közlekedést.
Nem lenne annyi gázolásos baleset, nem kellene a zebrán percekig álldogálnunk stb.
A gyerekeinket nyugodtan kiengedhetnênk játszani!
Miért van a kocsi út a járda mellett?
Az autókat le lehetne tenni a város szélén, kör gyürű formában, onnan ki lennének telepítve a gyalogosok!
Tovább lehetne menni villamossal, biciklivel stb.
Egy lêpés lenne az egészség felé!
Ha nyaralni menne a család, a nagyobb csomagokat rá lehetne rögzíteni bicajos utánfutóra stb. míg eljutna az autóig. Biztosan lenne rá megoldás.
Szerintetek?
"Csak azért tegyem le az autót a város mellett hogy visszajöhessek villamossal?"
Mi olyan abszurd ezen? Csak egy sima átszállás - vidéken teljesen normális, hogy ha el akarsz jutni A-ból B-be, nem biztos, hogy van rá közvetlen lehetőség.
"A kenyeret, meg a húst is biciklivel meg villamossal hordaná a beszállító a boltba."
A BKV anno közlekedtetett teher-villamost, de Los Angelesben újabban teher-trollival kísérleteznek a kikötő és a belváros között. Bp.-n van kiépítve felsővezeték-hálózat, nem látom lehetetlennek a teherforgalomra történő hasznosítását.
"A 80 éves nagyfater is biciklizhetne a piacra, pedig még gyalogolni is alig bír."
Az a 80 éve papa, aki gyalogolni is alig tud, máskülönben amúgysem autóval menne, tehát nem tudom őt miért is érintené az autók kitiltása.
"Ha pl kaját rendelnél, a pizzafutár busszal vinné ki neked."
Miért, most autóval hozza? Élelmesebb pizzériák nem engedik a futároknak az autót, mert extra költség a robogóhoz képest.
Amit a kérdező is vizionál - a teljes kitiltást azt lehetetlennek tartom, de van a jelenlegi és az elképzelt helyzet között járható út.
"A BKV anno közlekedtetett teher-villamost"
Az ország nem csak Budapestből áll, ezen kívül Budapestnek is jelentősén részén (olyan 80%) nincs villamosforgalom.
"Az a 80 éve papa, aki gyalogolni is alig tud, máskülönben amúgysem autóval menne"
Nem, főleg, ha ödémás a lába, vagy csipőprotézise van, vagy ellőtték a lábfejét a világháborúba. De ez nem csak az öregeknek lehet, sok mozgássérült van, aki autó nélkül nem tudna közlekedni.
"Élelmesebb pizzériák nem engedik a futároknak az autót"
Igen, ezek az élelmesebb pizzériák, akik esőben, hóban is motorra ültetik a dolgozót. Aztán vannak a normális pizzériák, ahol engedik az autót, sőt, olyat is tudok, ahol céges autóval mennek. Egyébként meg a robogó is szennyez.
Na most azért kaptam ám pár jó kivánságot kommentben.
" üssön el az autó"
Stb.
Az ember eléggé találékony, nyilván megoldanánk a beszállítást.
De lehet ám saját kertben paradicsomot, paprikát termelni.
Nem törik le a kezetek!
A mentőt nyilván beengednénk, a hangos szirénája miatt, max csak a süketek nem hallják meg, már kilóméterekkel hamarabb.
Lézezik már elektromos bicikli! Aki edetleg úgy dönt, hogy a kitiltás miatt nem tart már igênyt az autójára, annak árából az egêsz családnak jut bicaj.
Nem a közlekedéssel van a bajom, hanem azzal a brutális gázolaj, benzin szaggal!
Tudjátok milyen mikor evés közben a kipufogó gázt szívom?
Szívja a család, a gyerekek, a nagymama!
Aztán meg mehetnek az orvoshoz... nem azt mondom, hogy- e miatt, de sok. "kicsi sokra megy"!
Vagy tán nem értetek egyett a benzin környezetszennyező, egêszségkárosító hatásaival?
Tudom, kényelmes az autó, de csak eltudok már sétálni, bicajozni nélküle a sarki közértig vagy a villamos megállóig!
Öregek:
A bicikli kevesebb erőkifejtéssel járhat, mint a gyaloglás.
Valószínűleg alapból nem kocsiba ülnének be.
Ill. az ő utaztatásukat is meglehetne oldani benzin nélkül! Találékonyak vagyunk!
Csak az ész talán jóra kéne használni!
Volt itt egy olyan hozzászólás
"hadd ne törödjek már mások egészségével"
Tán ennyire önző vagy?
Ha te nem törödsz mással, az visszahat rád!
Ha mindenki más beteg, akkor gondolod, hogy te majd egészséges maradsz?
Mit szólnál, ha az orvosod ezt mondá neked?
"Igen, ezek az élelmesebb pizzériák, akik esőben, hóban is motorra ültetik a dolgozót. Aztán vannak a normális pizzériák, ahol engedik az autót, sőt, olyat is tudok, ahol céges autóval mennek. Egyébként meg a robogó is szennyez."
Azért hadd ne ez legyen már a fő ok, ha ez tart vissza, sütök én neked pizzát minden héten, házhoz is viszem!
A kérdés jó, de ezen csak filozofálgatni lehet, megvalósítani annál nehezebb lenne!
1. Pest köré kellene építeni egy valag parkolóházat/parkolót, hogy a sok autót le lehessen tenni.
A tömegközlekedést az összes ilyen helyre kiépíteni. Ez nem kevés költség.
Ezek után nem lenne több a zöldövezet bent sem, hacsak nem irtózatos bontásba nem kezdünk, hogy legyen több hely.
2. Az összes nagyobb bevásárlóközpont, plaza, stb bezárhatna, ami a városokban van, mert nem lenne látogatottsága.
3. A rengeteg garázs, garázsház is kiürülne, mert nem lehet behajtani a városba.
És lehetne folytatni a végtelenségig, ez csak pár dolog volt.
/Tudjátok milyen mikor evés közben a kipufogó gázt szívom?/
nem tudom mert én faluban élek ahol jó a levegő
költözz ki van még eladó telek vagy kész ház
én mindig úgy gondoltam hogy aki adott helyre költözik az viselje is a következményeket és ne sírjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!