Szerintetek gáz autót kapni?
Mindenhol ezt hallom, hogy hű de gazdag az aki kocsit vesz a gyereknek, meg hogy a segge alá teszik az autót.
Szüleim úgy gondolták, hogy kapok egy autót, mert jól tanulok és a sulit is jól fogom elvégezni.
Nekem az autó nem azért lenne, hogy menőzzek, hanem mert ez az autó egy régi álmom. Én fogom rendbetenni és hosszú ideig megtartanám. Én tartanám fenn teljesen, adó, benzin meg minden. Ezért gondolom nem gáz, hogy kapnék egy autót. De mindenki azzal jön, hogy "hát akinek tellik"
500-ezres autóról beszélünk.
Az autó pedig: BMW E30
Igen tudom, tipikus:
Már megint egy hülyegyerek, de nem, nekem ez az álom autóm és ezért komolyan is tettem, hogy megkapjam.
Nektek mi a véleményetek?
Én 20 évesen vettem egy 30 éves, W123 200D mercit, 100 ezerért. A mai napig meg van, köszöni, jól van, az első évben mentem vele 18 ezer km-t, megcsináltam rajta egy rakás apróságot, természetesen saját zsebből ment minden, mindenféle szülői segítség nélkül.
Egy ilyen korú autónál nem a megvétel a sok pénz általában. Foglalkozni kell majd vele, ha vigyázol rá, és nem szénné faragod hülyegyerekautónak, hangos kipufogóval, hanem gyári közeli állapotot tűzöl ki célnak, nem fogják hülyegyerekautónak nézni, mert a gyári példányokat szép kultusz övezi, ha tizensok, huszonkevés évesen ilyened van, főleg saját zsebből fenntartva, akkor az egy korrekt, és becsülendő dolog, akik fikáznak, azokkal ne foglalkozz.
Én is rendbeteszem a Mercit, pedig az meg "zőőcséges" , meg "olajkálhya", meg "szotyis". Nekem meg gyári krómos dísztárcsákkal megy, apró hibákat szépen sorban kijavítva, a korábbi tulajok által elhanyagolt részeket sorban, alaposan rendbeszedve, kijavítva. Sokan nem hiszik el, hogy egy ilyen 20-on túli autó milyen jó tud lenni, legyen az Opel, BMW, vagy akár Mercedes.
Köszönöm az utóbbi néhány értelmes választ.
Tudom, hogy nehéz lesz majd eladni, de legroszabb esetben elrakom a garázs mélyére majd :)
Azért nem szeretnék újabb BMW-t, mert nekem nem tetszenek. Szeretem mindegyiket, de amit tényleg szívesen birtokolnék az egy E30.
Addig oké, hogy apám megveszi. Én fent is tudom tartani, mert nem hinném, hogy 200 ezres fizetéssel akkora baj lenne.
Ugye szokták mondani, hogy a segge alá tették valakinek a kocsit.
Erre van egy könnyű magyarázat. Valakit segítenek elindulni az életben.
Van akinek vesznek egy lakást, valakinek a jogsit fizetik ki, valaki meg kocsit kap.
Nekem csak jogosítványt kellett ezekből csak szereznem hála égnek, de teljesen megbecsülöm mindazt amit kapok. Úgy vigyázok rá, mintha én gyüjtöttem össze rá a pénzt. Akik negatív kommenteket írtak, nem tudom, hogy tényleg lebeszélni akarnak-e, vagy csak irigykednek, hogy valaki kocsit kap, Ő meg nem. De valószínűbbnek tartom, hogy inkább lebeszélni akarnak.
Nem baj, nem változtatott az álláspontomon, akkor is megkapom. Egyszer élünk, mindent ki kell próbálni.
Mindened megvan hozzá, szóval belevághatsz.
Énis jobban szeretem a régi "roncsokat" (W115/W123 Merci), mint a mostanság gyártott ipari hulladékokat.
Én azon a véleményen vagyok, hogy egy 20-30 éves AUTÓ-t rendberakok és azzal közlekedek amit fenn is tudok tartani.Amúgy a régi prémium autókhoz (mai szemmel nem azok) már olcsón vannak alkatrészek.Meg egy régi/öreg szívódízel nem fogyaszt sokkal többet egy újabbnál (kb. 10 éves).Meg szerintem ezek még autó formájúak voltak, nem ilyen fogykos-lámpájúak (ez saját vélemény).Aki megteheti az belevághat egy ilyen projektbe, ha van egy kedvenc öreg autója. Ez SAJÁT véleményem!
Én egyetértek azzal, hogy ha már egyszer megteheted, hogy hozzátegyél pénzt, vegyél drágábbat.
Én 4 éve 200ér vettem egy F astrát. Hogy majd milyen jó lesz, így meg úgy felújítom, ahhoz meg jó az olcsó is. Aztán folyamatosan jöttek a gondok, és a felújítás elmaradt. Tévedés ne essék, nem az anyagiakkal van gond, mégcsak nem is az állapottal, eddig egyszer állt meg, akkor is az ugy. benzinpumpa miatt, pedig a tank mindig legalább félig van.
A baj az, hogy hiába költök rá 1-2 milliót, akkor is az a lepukkant kis csotrogány marad, ami volt. Mert bár meg lehetne csinálni, nem érdemes az egész kasznit kilakatolni, újrafényezni. Tapasztalat alapján egy rohadt kaszniból előbb utóbb újra előjönnek a persenések. És akkor a beltér még mindig a szétült üléses taxi.
Nagyon szeretem, elvisz bárhova, de amikor átülök az anyósnak 550ér névreírva vásárolt behozott astrába, amiben minden ülés tart, mint az új, és minden csilli-villi, akkor azért meggondolandó, hogy többet költsön az ember az alapra.
Szóvel szerintem inkább vegyél másfélszer-kétszer annyiért alapot, ha úgyis megteheted, mert sajnos az anyagi fedezet kevés, meg az elszántság, egy nagyon jó alap is kell, amit ennyiért nem fogsz kapni, akkor sem ha autószerelő vagy, akkor sem ha a római pápa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!