Benzines, vagy dízeles autót érdemesebb venni?
Ez nagyban függ attól, hogy hogyan és mennyit akarod használni a kocsit.
Fogyasztásnál nem igazán lehet különbséget tenni, hiszen a Dízelek jóval kevesebbet fogyasztanak, de annyival többe is kerülnek, szóval nagyából egál. Talán Dízellel gazdaságosabban kijössz egy kicsit.
15-18 éves autókról lévén szó én a Dízelt ajánlom. Az élettartamuk km-ben sokkal több mint a benzines autóknak, hiszen erre lettek tervezve, nem hiába a céges autók is dízelesek.
Fontos megnézni még a fenntartást. Ebben testhosszal nyernek a benzinesek. Mind az alap dolgok mint az olajcsere, mind pedig a nagyobb alkatrészek cseréje sokkal olcsóbban megvan mint egy dízelesnél.
Ha nem akarsz menni az autóval évi 25.000 km-nél többet, szereted a motor hangját hallgatni és forgatni, valamint az alkatrészeket olcsón megúszni akkor benzines.
Ha évi 25.000 km-nél többet akarsz autókázni, talán az üzemanyagon spórolni, kigyorsításkor az ülésbe jobban belesimulni a nagyobb nyomaték miatt, ami előzéskor elég hasznos akkor dízel.
Nekem dízelem van. Viszonylag sokat autózom, az alkatrészeknél nekem is a pénztárcába kell nyúlnom rendesen, de számomra egy elég nagy életérzés a dolog :)
Többet költök rá mint egy benzinesre, de mégis imádom :)
Egy Skoda Octavia II 2.0 PD TDI-t hajtok.
A családba mindenki másnak benzinese van. Azokról sem tudok rosszat mondani!
Pontosan: mennyit akartok menni?
Nekem gázolajosom van, amikor vettem évi 30e km-t mentem, tavaly és tavalyelőtt pedig (másik munkahely, 100%-ban térített tömegközelekedés) nem érte el a 10e km-t az éves futás.
Akkor megérte a dízel, most már kevésbé.
Ezekből mondjuk a Mondeot és a Galantot merném megvenni, Mondeonál a 2000-es Zetec DOHC sem eszik sokat, 8 liter körül el van. Volt belőle 1.8 TDI (ez nem a VW féle Turbo Direct Injection, hanem Ford TurboDieselIntercooler), az gazdaságosabb a fogyasztást nézve, de jellemzően sokkal többet futottak.
A Galant dieseleit nem ismerem, a benzinesek elég tartósak, 8-10 literrel érdemes számolni.
A dízelben én a hangját, a karakterisztikáját szeretem. Nekem 33 éves diesel Mercedesem van, kis motorral, most nagyjából 50 LE-vel, mégis beletekertem az elmúlt évben bő 18 ezret, pedig nyáron motorozom, hét közben meg bringázom.
Én felvenném a jelöltek közé a Mazda 626-ot is, jó dieselei vannak, a Toyotákról nem is beszélve.
A Vectrát meg bottal se piszkálnám meg.
# 3 08:44
Na, végre egy dízeles fazon, aki reálisan látja a dízel/benzinkocsik közötti összefüggéseket, és nem csak azt fröcsögi, hogy "sz.arabenzin".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!