Miért mondják azt hogy a benzines autók jobban mennek mint a diesel? én azt vettem észre hogy a nagyjából egy Lóerőben és súlyban lévő kocsiknál mindig a diesel gyorsul jobban. Pl lent két egyforma kocsinak az adatlapja csak más motorral
:D
Ja, csak az a különbség az általad linkeltben, hogy 2.0 dízelmotort és 1.6-os benzinmotort hasonlítasz össze.
Ilyet én is tudok fordítva is. Opel vectra 1.7 D lassabb, mint az Opel Vectra 2.6 V6 benzin.
Hasonló hengerűrtartalmat nézz, és szívódízelt szívóbenzinnel, turbódízelt turbós beniznessel hasonlíts össze.
De mindjárt jönnek a dízelvallás hívői, és megmondják, hogy igen, mert az dízel az nyomatékosabb. (Feltöltés nélkül viszont szart sem ér - ezt csak úgy csendben mondom. Max haszonjárműbe való)
Dízeles vagyok, és azt fogom mondani, hogy ha kényelmesen vezethető autót akar, akkor vegyen relatíve nagymotoros szívóbenzinest.
A diesel azért érződik erősebbnek, mert nagyobb a nyomatéka, és amikor a modern turbósoknak felépül a turbónyomása, ott hátbavág a megérkező nyomaték.
Alatta meg nem tudsz vele menni, mert halott.
Nekem relatíve kismotoros szívódízel autóm van, ami egyenletesen semelyik tartományban sem megy.
2000 ccm, 60LE. Akkoriban egy ekkora benzines lazán tudott 100LE-t, így nem merném kategorikusan kijelenteni, hogy a dízel megy jobban :D
Hát egyéni tapasztalat, de az én 1.8-as benzines Mondeom úgy otthagyta a sufnituningolt, 1.9 interkúleres, PDTDImeganyámkínja Golf-ot, hogy csak lestek a majmok belőle. Egyébként nem csoda, mert érdekes módon a nyomatéka ennek 178Nm 4000-en, az 1.8-as TD-nek meg ugyanennyi 2200-on. De ugye a benzin lobbanékonyabb.
Nem hiába benzinesek a versenyautók se. Igaz, már fejlődik a diesel, már jelennek meg azok a modellek, melyek elverik a benzineseket, pl. R10 Audi(kissé elrugaszkodott).
4-es
Jól mondod, majdnem minden dizel turbós, azonban a benzines autók elenyésző százaléka turbósak csak. Tehát az átlagember számára a dizel egyszerűen jobban megy. Ennyi, nincs mit szépiteni a dolgot.
Én is a fogyasztás/lóerőarányt nézem.
Benzinpárti voltam mert szeretem mikor üvölt a motor kellő fordulatnál és ott adja le a teljesítményt.De igenis el kell ismerni a korszerű td-ket. Következő kocsim egy hatalmas td lessz.És igen a diselnek lételeme a turbó. Meglehetne nézni egy 3000ccm turbós benzinmotor fogyasztását förtelmes lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!