Melyik a legjobb minőségű diesel?
Van egy Opel Vectra B 2.0 DTI 16V autóm.
Szeretnék bele olyan üzemanyagot tankolni, ami védi a motort, és alacsony a fogyasztás is.
Egy jó ideig auchanos diesellel tankoltam, de egy autószerelő ismerősöm azt mondta, hogy felejtsem el, mert mindenféle mocskot beletöltenek. Ő a Shell kutat ajánlotta. Kicsit utánajártam és azt olvastam, hogy a Shelnek a MOL a beszállítója.
Mi az igazság? Milyen üzemanyagot érdemes tankolni? Nagy versenyautós céljaim nincsenek, hogy jobban húzzon meg stb. Csak az, hogy "jót egyen" a motorral és alacsonyabb legyen a fogyasztása.
Ti mit ajánlotok?
A Shellnek, és az OMV-n kívül szinte minden itthoni kútnak a Mol szállítja az üzemanyagot, de kutanként kevernek bele adalékokat, Shellnél minőségit, kommersz kútnál vizet.
Télen az OMV téli dízelét ajánlják.
A víz nem tud keveredni a gázolajjal, ergo....
Amúgy MO-n - a nyugati régiós OMW kutakat kivéve - MINDEN benzinkútra a MOL-tól szállítják a benzint és a gázolajat is. Ehhez kever a benzinkút (már ha kever...) saját adalékanyagot, ami nüansznyi különbséget ad.
A fogyasztásbeli különbségek az esetek 99%-ában a kútfej "megmókolt" órájából adódnak, nem az adalékanyag minőségéből.
Az meg nettó hülyeség, amit a szerelőd mond, elgondolkodnék, hogy ilyen hülyéhez hordjam-e a kocsimat. Ugyanis az Auchan kúton 1 az egybe ugyan azt a gázolajat kapod, mint egy MOL kúton, az ég világon semmi különbség nincs.
Van, aki trafóolajjal közlekedik....az a fekete retek, ami utána marad, borzalom.
És nem nagyon foglalkozik vele szerencsétlen motor.
Az étolajra már allergiásabbak.
Ha azt érzed néha, hogy erőtlenebb a motor, az lehet a koromtól, egr beragadástól, adagoló röpsúlyai vacakolnak.
Szeretnélek egy gondolat erejéig idézni tisztelt kérdező....
"Nekem az a bizonyos autószerelő azt mondta, hogy sorba hozzák be hozzá az autókat mert az auchanos dízelt vagy benzint rakják bele és egy idő után besül a motor. "
Ekkora butaságot már rég nem hallottam, főleg nem egy autószerelőtől!
A motorproblémát nem az üzemanyag, hanem az olcsón megvásárolt, de sajnos hamisított motorolaj okozza.
Mivel a kenőanyag forgalmazás hatalmas üzlet hazánkban is, ezért megéri a mocskos hiénáknak hamisítani a motorolajat.
Nem is olyan rég ettől volt hangos a szaksajtó, és ennek az erőteljes felháborodásnak a hangja "elhallatszott" egészen a napilapokig, így aki rendszeresen követi a napi történéseket, az pontosan tudja miről beszélek.
Nos, a hamisított motorolaj általában tisztított fáradt olaj, vagy trafóolaj. Ezek jóval olcsóbbak, mint az eredeti kenőanyag, ráadásul a hamisítóknak a járulékos költségekkel sem kell számolniuk.
Akik nem szeretnének besétálni a hamisítók csapdájába, illetve szeretnének megspórolni egy motorfelújítást, azoknak itt egy kicsit bővebb információ a témáról:
A felmérések szerint 3 mintából 2 flakon hamis:
Miről ismerhető fel az eredeti motorolaj:
A Castrol hivatalos közleménye, illetve tájékoztatása:
Nagyüzemben zajlik hazánkban a motorolaj hamisítás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!