Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Diesel vagy benzines motorral...

Diesel vagy benzines motorral felszerelt autot érdemesebb venni?

Figyelt kérdés
Az elsö autom megvásárlása elött állok , mejk motorral van kevesebb baj , mejkre kell kevesebbet költeni , illetve mejket kell kevesebbet szervizelni ?
2014. jan. 20. 19:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Egyszerű szívó benzines nem csúcsra hegyezett kocsival sok gond nincs. Régi adagolós dízellel sincs. Újabb fajta turbós sokbetűs túlhúzott agyonelektronizált dízellel már bele lehet futni több százezres javításokba,de a mai kiskcm-es turbós benzines kocsikban sem bíznék,ha csak a megbízhatóság és az olcsó szerviz a lényeg.
2014. jan. 20. 19:42
 2/10 anonim ***** válasza:
Szervizelés szempontjaból benzines a nyerő.
2014. jan. 20. 19:59
 3/10 anonim ***** válasza:

Rövid távokra a benzines, hosszabb távokra a diesel a jó.

Tesóm bement és megkérdezte az Opel kereskedésben, hogy milyen autókat ajánlanak.

A kereskedő egyből rávágta, hogy ha kis távokra van használva és sűrűn van indítva az autó akkor semmiféleképpen ne diesel.

Állítólag a katalizátorban valamilyen szűrő nagyon hamar tönkremegy, nem bírja.

Inkább a benzinest ajánlotta.

Nekem benzines volt, de most egy Ford Mondeo TDDI-m van ez is jó bírja, de lekopogom azért. :)

2014. jan. 20. 20:01
 4/10 egySanyi ***** válasza:
Első autónak inkább benzinest javasolnék, mert a dízel kicsit macerásabb főleg nagy hidegben (izzítás, dupla izzítás, dermedés, akku...)
2014. jan. 20. 21:22
 5/10 anonim ***** válasza:

"Állítólag a katalizátorban valamilyen szűrő nagyon hamar tönkremegy"

Ez nekem egy kicsit zagyva. A katalizátor maga egy "szűrő". Ha meg tönkre megy hát kikaparod csavarhúzóval. xd

2014. jan. 20. 23:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Dpf szűrőre gondolt szerintem. Az tényleg behal ,tömődik hamar ,tisztítani nem lehet ,az új igencsak drága.
2014. jan. 21. 00:01
 7/10 anonim ***** válasza:
88%

Az első saját autóm egy 33 éves diesel Mercedes.

Előtte szívó benzines illetve modern turbódiesel autókat használtam.

Speciel az én autómra motorikusan gyakorlatilag nem kellett költeni. Cseréltem olajat, állítottam szelephézagot, cimborától kaptam négy izzítógyertyát(vata újat), másik cimbi valami fizetség fejében felújított nekem négy porlasztócsúcsot, majd állítottam előtöltést, innentől fogva a motort karbantartottnak minősítettem.

Ez így nem teljesen korrekt, mert vettem a vezérműtengely lánckerékbe egy 4 fokos éket, ez 2500 jó magyar Forint volt.

Az egész autó meg egy közepesen olcsó okostelefon árába került, és az első évben kicsit több, mint 18 ezer km-t mentem vele, és mindig hazahozott.

2014. jan. 21. 00:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Ilyen kérdést fel se tegyél :) Manapság divatdízelfejekkel van tele az oldal, még azt is lepontozzák, ami egyébként full igaz, hogy a benzines kevésbé szervizigényes. Ja, meg van a kényszerdízelfej, aki a válság alatt még benzinest hajtott, de "elvesztette", és manapság 10-15-20 éves dízellel furikázik, na ez is le fog pontozni, ha fikázod a dízelt.

Amúgy meg, ha egy percre komolyan akarom venni a kérdést, én is azt tudom mondani, amit az egyik arc már leírt neked, hogy ha hosszú távokat vezetsz le, akkor talán érdemes egy dízeles autót venni (és fokozottan érdemes újonnan, a gyári gari miatt, ha már dízelt veszel), ha meg rövidebb távokat nyomsz városban, akkor go benzin!

2014. jan. 24. 22:13
 9/10 anonim ***** válasza:
2014. márc. 4. 15:23
 10/10 anonim ***** válasza:

8-as

A dizel nem szervizigényesebb, csak lehet, hogy egy kicsivel többet kell otthagyni szervizkor :) Illetve ez nem egy nyomós érv a dizel ellen. Na ehhez mit szólsz, divatbenzinfej? :)

Mondom ezt én, akinek van egy dizel és két benzines autója.

2014. márc. 4. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!