Megérné az árát a kis Suzuki? Trollok kíméljenek.
Ezt az autót néztem ma meg személyesen, tudni kell róla, hogy a kipufogó valószínűleg lyukas. 176 ezer kilométer van benne, szervizen nemrég esett át (igazolható). Viszont csak 4 hó műszaki van rajta. Kaszni teljesen rendben van, belül sem lelakott. Azon gondolkodok, hogy megvegyem-e, és ha igen, mennyit próbáljak alkudni...erre van pénz, ezt tudom fenntartani. Köszi a válaszokat.

Kereskedőtől sem fogsz jobbat kapni. Sőt, kereskedésbe azok kerülnek, amit el sem mernek adni, olyan szar, inkább beadják kereskedésbe, kapnak amit kapnak érte azt kész.
A kereskedő simán megveszi ha szar is, kifizet érte mondjuk egy nevetséges kis összeget, van ismerőse itt-ott, amit kell így össze tud gányolni, legolcsóbban kihozva mindent, aztán nyer rajta kb. 50-100 ezret, ha ilyen árkategóriáról beszélünk.
Inkább keress-kutass, esetleg gyűjts még, mert mivel ennyiért keresel autót, azt kell feltételeznem, hogy nincs sok pénzed, tehát ebből kiindulva költeni se fogsz tudni csomó pénzt valami szarra.
Bár persze magánszemélyek se szentek glóriával a fejükön, egy jóbarátom úgy megszívta egy magánszemélyes 4-es golffal ahogy csak lehet! Már 700. ezrest költi rá éppen és még mindig nem makulátlan. A kocsit pedig 600 ezerért vette. Csakhogy azért magánszemélytől még mindig nagyobb eséllyel kapni jó autót, mint kereskedésből. A kereskedők konkrétan ebből élnek, ha ilyen árkategóriáról beszélünk.
Ilyen 6-7 vagy még több millió feletti autót lehet kapni kereskedésből, amik tényleg megbízhatóak, mivel ott simán csak külföldről behozott, vagy valaki gazdag köcsög megunja az autóját, azt gyorsan megakar válni tőle, mindegy mennyiért, csak vegyék le a nyakáról. Szóval ebben az árkategóriában már nem kell ilyenekhez folyamodni. De ilyen pár százezresnél, pár millásnál abból élnek h megveszik a szart nevetséges összegért aztán összegányolják úgy, hogy autónak nézzen ki, majd eladják autó formájún, lényeg, hogy kitudj gurulni vele a kereskedésből(már amikor sikerül), aztán mikor már használod, csak jönnek ki rajta az újabbnál újabb, minden esetben tetemes összegbe kerülő hibák.
És hogy miért írtam zárójelben, hogy már amikor sikerül?
Ezért:

Az ember már tervezi jó előre, hogy a kocsijától meg szeretne válni. Így már nem költ fontosabb dolgokra. Mint pl fékbetét, vagy lengéscsillapító! Aki előtte vitte műszakira az tudta hogy nála ez lesz az utolsó műszaki, szóval csak ússza meg az autó... Ha pedig a kereskedő vitte műszakira? Na attól mentsen meg mindenkit az Úr.
Festett küszöb? Igen egyértelmű jele a cserének! Miért is? Azért mert igénytelen egy fehér autó küszöbét feketére fújni csak úgy brahiból. Le van alváz-védőzve? Igen havonta többször is. Ugyanis a kasznist az ember szereti "olcsóbban" megúszni.
Kasznis pedig úgy tudja olcsóbban csinálni, ha bontottat tesz fel! Többit találd ki...
Csak azt tudom tanácsolni mindenkinek aki suzukit nézeget olcsón, hogy markoljon meg egy csavarhúzót, feküdjön a kocsi alá, és a futóműfelfüggesztések körül, hegesztéseknél, küszöb belső oldala, és a fékcsövek alatt ne kopogtassa, hanem erőből vágjon oda neki. Próbálja átszúrni a csavarhúzót a lemezen! Ha bemegy csontig, akkor bukta!

ha 200-ért veszel autót, akkor tegyél félre egy 100-ast szerelőre, ennyi a trükkje, tökéleteset nem fogsz kapni, és nem is te fogod kifogni, ez most nem rosszallás, de így van, néha 1-1 szerencsés valóban kifog olcsón jó vételt, de a 90% nem
Én is vettem ilyen olcsó autót, de a szerelőnél hagytam utána egy 100-ast, de akkor legalább rendben volt az autó, ezt így kell kikalkulálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!