Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megérné az árát a kis Suzuki?...

Megérné az árát a kis Suzuki? Trollok kíméljenek.

Figyelt kérdés

Ezt az autót néztem ma meg személyesen, tudni kell róla, hogy a kipufogó valószínűleg lyukas. 176 ezer kilométer van benne, szervizen nemrég esett át (igazolható). Viszont csak 4 hó műszaki van rajta. Kaszni teljesen rendben van, belül sem lelakott. Azon gondolkodok, hogy megvegyem-e, és ha igen, mennyit próbáljak alkudni...erre van pénz, ezt tudom fenntartani. Köszi a válaszokat.

[link]

2014. jan. 10. 22:54
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Kereskedőtől sem fogsz jobbat kapni. Sőt, kereskedésbe azok kerülnek, amit el sem mernek adni, olyan szar, inkább beadják kereskedésbe, kapnak amit kapnak érte azt kész.

A kereskedő simán megveszi ha szar is, kifizet érte mondjuk egy nevetséges kis összeget, van ismerőse itt-ott, amit kell így össze tud gányolni, legolcsóbban kihozva mindent, aztán nyer rajta kb. 50-100 ezret, ha ilyen árkategóriáról beszélünk.

Inkább keress-kutass, esetleg gyűjts még, mert mivel ennyiért keresel autót, azt kell feltételeznem, hogy nincs sok pénzed, tehát ebből kiindulva költeni se fogsz tudni csomó pénzt valami szarra.

Bár persze magánszemélyek se szentek glóriával a fejükön, egy jóbarátom úgy megszívta egy magánszemélyes 4-es golffal ahogy csak lehet! Már 700. ezrest költi rá éppen és még mindig nem makulátlan. A kocsit pedig 600 ezerért vette. Csakhogy azért magánszemélytől még mindig nagyobb eséllyel kapni jó autót, mint kereskedésből. A kereskedők konkrétan ebből élnek, ha ilyen árkategóriáról beszélünk.

Ilyen 6-7 vagy még több millió feletti autót lehet kapni kereskedésből, amik tényleg megbízhatóak, mivel ott simán csak külföldről behozott, vagy valaki gazdag köcsög megunja az autóját, azt gyorsan megakar válni tőle, mindegy mennyiért, csak vegyék le a nyakáról. Szóval ebben az árkategóriában már nem kell ilyenekhez folyamodni. De ilyen pár százezresnél, pár millásnál abból élnek h megveszik a szart nevetséges összegért aztán összegányolják úgy, hogy autónak nézzen ki, majd eladják autó formájún, lényeg, hogy kitudj gurulni vele a kereskedésből(már amikor sikerül), aztán mikor már használod, csak jönnek ki rajta az újabbnál újabb, minden esetben tetemes összegbe kerülő hibák.

És hogy miért írtam zárójelben, hogy már amikor sikerül?

Ezért:

[link]

2014. jan. 11. 10:40
 22/30 anonim ***** válasza:
2014. jan. 11. 16:32
 23/30 anonim ***** válasza:

[link]

Lealkudod 200-ra.

2014. jan. 11. 17:39
 24/30 anonim ***** válasza:
Meg ne vedd!!!!!! Hülye! Keress másikat! Cserélték a küszöböt, ez azt jelenti a szuzinál hogy egyszer már teljesen szétrohadt. (nem csak a küszöbnél hanem ott ahol összetörték. ) Ráadásul rádió nélkül, rossz lengéscsillapítókkal, tropa fékekkel, meg ne vedd.
2014. jan. 11. 19:50
 25/30 anonim ***** válasza:
Utolsó, ezt honnan szedted így képek alapján, hogy vacak a lengéscsillapítója és a fékjei? Az, hogy le van festve a küszöb, még mindig csak arra lehet bizonyíték, hogy lecserélték a küszöböt, ami egy 20 éves kocsi esetében valamiért nem meglepő...
2014. jan. 11. 21:09
 26/30 anonim ***** válasza:

Az ember már tervezi jó előre, hogy a kocsijától meg szeretne válni. Így már nem költ fontosabb dolgokra. Mint pl fékbetét, vagy lengéscsillapító! Aki előtte vitte műszakira az tudta hogy nála ez lesz az utolsó műszaki, szóval csak ússza meg az autó... Ha pedig a kereskedő vitte műszakira? Na attól mentsen meg mindenkit az Úr.

Festett küszöb? Igen egyértelmű jele a cserének! Miért is? Azért mert igénytelen egy fehér autó küszöbét feketére fújni csak úgy brahiból. Le van alváz-védőzve? Igen havonta többször is. Ugyanis a kasznist az ember szereti "olcsóbban" megúszni.

Kasznis pedig úgy tudja olcsóbban csinálni, ha bontottat tesz fel! Többit találd ki...

Csak azt tudom tanácsolni mindenkinek aki suzukit nézeget olcsón, hogy markoljon meg egy csavarhúzót, feküdjön a kocsi alá, és a futóműfelfüggesztések körül, hegesztéseknél, küszöb belső oldala, és a fékcsövek alatt ne kopogtassa, hanem erőből vágjon oda neki. Próbálja átszúrni a csavarhúzót a lemezen! Ha bemegy csontig, akkor bukta!

2014. jan. 11. 23:50
 27/30 anonim ***** válasza:
Logikus, és meggyőző érvelés. Köszönöm! Ettől függetlenül, ha nincs túl messze, egy tüzetesebb átnézést egy szerelővel talán megér. Az azért mégsem kerül annyiba, mint ha a fél kocsit szervizeltetni kéne vásárlás után. Csak akkor fog kiderülni igazán, hogy a feltételezetteken kívül van-e még más komoly baja.
2014. jan. 12. 13:04
 28/30 anonim ***** válasza:
Én általában nem sajnálok autózni egy-egy kiszemelt kocsiért. Viszont én egy pesti, vagy egy enyingi autót,(160-160km) nem tudok elvinni olyan szerelőhöz akiben megbíznék. (és szerintem ezzel mindenki így van.) Ráadásul ha odaállítok egy kereskedőhöz hogy vinném a kocsit szerelőhöz, átnézetni,(ami logikus ötlet,ugyan ha logikusan gondolkodunk akkor nem veszünk kereskedőtől kocsit, mert az nem ér annyit mint amit kér érte) úgyis azt fogja mondani. Minek? Azért hogy a szerelő azt mondja ez komám egy 20 éves autó? 20 éves autón nem kell meglepődni, hogy ez vagy az rozsdás, lötyög, zörög, gyertyát kell cserélni, vagy esetleg valami mást. Körültekintően kell menni kocsit vásárolni, hogy az ember a legjobbat tudja kifogni. Nem szabad rá "Pénzt", és időt sajnálni. Pénz Azért van idézőjelben mert egy 200 ezres kocsiért 200-250km-t kell utazni esetenként akár többször is, az felemésztheti a kocsira félretett összeget.
2014. jan. 12. 13:40
 29/30 A kérdező kommentje:
Most azért miért is vagyok hülye, hogy megkérdeztem? Ésszel már.
2014. jan. 12. 18:14
 30/30 anonim ***** válasza:

ha 200-ért veszel autót, akkor tegyél félre egy 100-ast szerelőre, ennyi a trükkje, tökéleteset nem fogsz kapni, és nem is te fogod kifogni, ez most nem rosszallás, de így van, néha 1-1 szerencsés valóban kifog olcsón jó vételt, de a 90% nem

Én is vettem ilyen olcsó autót, de a szerelőnél hagytam utána egy 100-ast, de akkor legalább rendben volt az autó, ezt így kell kikalkulálni

2014. jan. 12. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!